sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Linssipata


Nyt on meilläkin kokeiltu linssejä, ihan ensimmäistä kertaa perheemme historiassa. Ajattelin että aloitetaan nyt kunnolla, Rosmariinin kehumalla maailman parhaalla linssipadalla. Meille vaikutelmaksi jäi mausteinen hernekeitto ilman palvikinkkua. Ihan hyvää, mutta ei nyt mitään ultimateherkkua. Sopi hyvin tämän päivän kevyeksi lounaaksi, sillä iltapäivästä olemme menossa herkuttelemaan Pastapään isän syntymäpäiville. Lapsille emme näin mausteista ruokaa tarjonneet, vaan he saivat keitettyjä perunoita, porkkanoita ja nakkeja.

Tässä ohje suoraan kopioituna Pastanjauhajien reseptistä:
1 rkl oliiviöljyä
1 iso punainen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko/kuivattua chiliä
kurkumaa
kanelitanko
tähtianis
4 kardemumman siementä kuorittuna ja siemenet murskattuna (tai helpompi vaihtoehto; teelusikankärjellinen murskattua kardemummaa)
175 g Puy tai Umbrian linssejä (tai semmoisia vihreitä linssejä, mitä kaapissa sattuu olemaan)
7 dl kana- tai kasvislientä
(suolaa, mustapippuria)
2 tomaattia kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioituna
kourallinen korianteria tai persiljaa

Silputut sipulit ja chili paistellaan oliiviöljyssä pehmeiksi, lisätään kurkuma, tähtianis, kanelitanko ja kardemumma ja paistellaan 1-2 min. Lisätään liemi ja linssit, lämpöä sen verran että kiehuu hiljalleen (ilman kantta) ja annetaan kypsyä 15-20 min. Lisätään suolaa jos tarvis ja mustapippuria, jos tekee mieli. Kun linssit ovat kypsiä, lisätään tomaattikuutiot ja persilja (tai korianteri) ja keitetään vielä 2-3 minuuttia. Lopuksi poistetaan tähtianis ja kanelitanko.

Ohjetta voi soveltaa laittamalla enemmän tomaattia, (murskana tai paseerattuna), tosin silloin kannattaa vähän vähentää vedenmäärää, ettei tule keittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin