tiistai 26. elokuuta 2008

Munakoisoa ja pastaa - loistavaa sanon minä

Tässä loistava pastaruoka blogista nimeltä Otetaan ensin puoli kiloa voita. Maistui huiman hyvälle ulkona nautittuna vielä silloin kun aurinko paistoi niin lämpimästi että oikein afarasvaa piti laittaa ruokaillessa niskaan...

Välihuomautuksena, mutta pontevasti ilmaisten, käykää äänestämässä tuossa maukkaan munakoisopastan kotikeittiössä punajuurisien ruokien parasta. Siellä on tarjolla vaikka mitä salaateista leivonnaisiin!

Pasta alla Norma

4 annosta

2 isoa kiinteää munakoisoa
oliiviöljyä
(1 rkl kuivattua oreganoa)
( 1 kuivattu chili murskattuna)
4 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja ohuelti viipaloituna
iso nippu tuoretta basilikaa, varret hienonnettuna ja lehdet erillään
1 tl yrtti- valko- tai punaviinietikkaa
n. 570 ml tomaattipassataa tai vastaavasti säilöttyjä luumutomaatteja tai paseerattua tomaattia noin 400g
suolaa
mustapippuria
spagettia tai muuta pastaa (meillä armoniche)
150 g suolaista ricottaa, pecorinoa tai parmesania vastaraastettuna

Leikkaa munakoisot pitkittäin neljään osaan (poista ensin kanta). Jos niissä on keskellä höttöistä siemenosiota, poista se. Paloittele sitten munakoisot poikittain noin sormenkokoisiin paloihin. Palojen on tarkoitus olla isohkoja eli ei ihan pikkupikku kuutioita. Kuumenna oliiviöljyä isohkolla pannulla, ja paista munakoisopalat parissa erässä pannun koosta riippuen. Pyöräytä paloja niin että oliiviöljyä tarttuu niihin kaikkiin. (Ripottele sitten paloille oreganoa ja) kääntele niin että palat ruskistuvat kauniisti joka puolelta.

Kun olet paistanut koko koisomäärän, lisää ne kaikki takaisin pannuun. Tässä vaiheessa voit halutessasi lisätä kuivattua chiliä (varovasti, ettei chilin maku peitä kaikkea muuta). Käännä levy keskilämmölle ja lisää hiukan oliiviöljyä, valkosipulit ja basilikan varret. Sekoittele hetken aikaa ja lisää sitten valkoviinietikkaa ja tomaatit tai passata. Hauduta noin 15 minuuttia, maista ja korjaa maut suolalla ja pippurilla. Revi puolet basilikan lehdistä ja sekoita joukkoon.

Keitä pasta al denteksi, valuta ja kaada sekaan kastike. Sekoita hyvin, maista ja korjaa tarvittaessa maut kohdalleen. Jaa lautasille, ripottele päälle loput basilikan lehdet sekä juustoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin