torstai 2. huhtikuuta 2009

Kylmäsavupororuukku

Tämä on oikein oivallista vierastarjottavaa taikka vaikka viikonloppuruokaa, joka syntyy suht vaivattomasti ja tosi helposti. Meillä ruukkua syötiin salaatin kanssa, mikä olikin hyvä raikastuslisä tuhdille mauille.

JOS ruukkua jää, sitä voi käyttää seuraavana päivänä vaikka tömäkkänä levitteenä leivän päällä.

JOS sielu antaa myöden, ruuasta tulee huomattavasti halvempaa kun käyttää hevosen kylmäsavulihaa. Oikeasti mekin laitoimme kylmäsavustettua saksanhirveä, joka on hinnaltaan poron ja hepan välimaastosta. Tuotteet löytyvät ihan leikkelehyllystä.

Resepti on leikattu ja liimattu talteen aikoinaan jostain lehdestä, joskin me olemme pistäneet mittasuhteita hiukan uusiksi.


Kylmäsavuliharuukkuihin tarvitset:

8 viipaletta paahtoleipää
rasvaa voiteluun

täyte:
purjo
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
100 g kylmäsavuporoa
150 g smetanaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
3 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus rosepippuria
Leikkaa leivistä kuoret pois. Ja niitä kuoria ei heitetä sitten pois, vaan kuivatetaan lautasella päivän jos toisenkin ja raastetaan sitten korppujauhoksi.

Voitele neljä uunikelpoista vuokaa ja vuoraa vuuat kauttaaltaan leivillä. Paloja saa myös leikata :).

Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Hienonna valkosipulit. Kuullota näitä yhdessä hetken voissa. Hienonna savuporo, yhdistä se kuullotettuihin sipuleihin ja jaa vuokiin leipien päälle.

Yhdistä smetana ja tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada seos vuokiin päällimmäiseksi.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

8 kommenttia:

  1. Hmm, tämmöinen voisi upota tuohon minun nirsompaan puoliskoonikin. Meillä ei kyllä ole tuollaisia yhden hengen uuniastioita oikein, eli toimisikohan tämä jos tekee yhteen isompaan pyöreähköön pataan?

    VastaaPoista
  2. Virpi: mikä jottei toimi. se ei vain näytä lautasella kovin kummoiselta kun n kauhonut isommasta astiasta, mutta mitäs tuosta. maku on kyllä kohillaan niinkin! :)

    VastaaPoista
  3. Wau, ihanaa! Poroa ei taalta varmasti loydy, mutta todennakoisesti jotakin kylmasavustettua riistaa kuitenkin. Taytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköistä! Minä ainakin käyttäisin mieluusti heppaa jos (ja kun) joskus päädyn kokeilemaan tätä, onhan erään helsinkiläisravintolan hevospihvikin suurta herkkuani. Ei toki poro tai saksanhirvikään pahaa ole. :)

    VastaaPoista
  5. Laila: ihanaa se oli meidänkin suussa! tosi tuhtiakin.

    Martina: juu, ei näistä vaihtoehdoista mikään paha ole. hintaero kyllä on huomattava. eikö ole ihanaa että edes joskus se huokein osuu omaksi valinnaksi?

    VastaaPoista
  6. Sanos muuta. Kerrankin mulla kävi hyvä mäihä. :)

    VastaaPoista
  7. Martina: :)

    ekku: ja sitä se on! :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin