lauantai 4. huhtikuuta 2009

Rapeaa silakkaa tapasteluun

En tiedä missä (nykyään) menee tapas-palaksi kutsumisen raja. Nämä silakat tuskin ovat Espanjaa nähneetkään, mutta silti voisin kelpuuttaa heidät Manchego-juustoherkkujen tai chorizo-makkaran seuraksi. Sapas olisi varmaan aika lähellä totuutta näiden kääryleiden kohdalla, vaikka tuo nimitys tuntuu toisaalta vähän väkisin väännetyltä.

Tapaspala, sormiruoka, alkupala, sapas...kutsu miksi haluat mutta herkullista joka tapauksessa. Runsas voinkäyttö lahjoitti kaloille rapean pinnan, kun ne ensin kieriteltiin munassa ja korppujauhoissa. Poitsumme pyysi näitä heti seuraavana päivänä lisää.

Meillä kalarullat nautittiin maustettuun kermaviiliin dippaamalla.

Ohje on Ruokatorstai-kirjasta.

silakkafileitä
coctailtikkuja
kananmunaa
suolaa
mustapippuria
korppujauhoja
voita

Riko raaka kananmuna vaikkapa syvälle lautaselle. Sekoita keltuainen ja valkuainen keskenään helposti haarukalla eli riko kananmunan rakenne.

Laita toiselle lautaselle korppujauhoja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Huuhtele silakkafileet ja kuivaa ne talouspaperilla. Kieritä kaloista rullia, ja sulje ne coctail-tikulla. Kieritä rullat kananmunassa ja sitten korppujauhossa.

Paista kalat paistinpannulla kuumassa voissa niin että saat niihin rapean rouskuvan pinnan. Älä laita liikaa kaloja kerrallaan pannuun, sillä silloin niiden kääntäminen tikutettuna on hankalaa. Jos teet vain vähän rullia, suosittelemme voin säästämiseksi käyttämään vaikka blinipannua. Olennaista kuitenkin on, että voita on paljon ja että se on kuumaa. Silakoiden ei ole enää tarkoitus uida, vaan ruskistua ja rapsakoitua.

4 kommenttia:

  1. Rapeat silakat ovat namia, tekee heti mieli!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa miten pienellä jujulla, niinkuin tuolla tikulla, saa silakkapihvien aineksista heti paljon jännemmän ruokalajin aikaiseksi! :)

    Kauniin aurinkoinen kuva, muuten.

    VastaaPoista
  3. Yaelian: mikäs siellä on silakan vastine kalana? rapsakat silakat ovat kyllä ylihyviä maultaan ja hinnaltaan. vaikkakin rasvamääränsä puolesta ne ovat aika epäterveellisiä, joskaan eivät niin epäterveellisiä kuin friteeratut suklaapatukat, esimerkiksi.

    Anna: mietin ihan samaa! coctailtikun avulla salonkikelpoiseksi ;)

    kuva on otettu ilta-auringossa ja pidän siitä kyllä itsekin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos silakkaohjeesta. Hyvältä ja taas uudelta kuulostaa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin