tiistai 28. huhtikuuta 2009

Mansikoita, vaniljavaahtoa ja reissua pukkaa

Japanilaiseen päivälliseemme ei löytynyt oikein muuta jälkiruokavaihtoehtoa kuin japanilaiset makeiset tai tuoreet hedelmät. Päädyimme jälkimmäisiin, mutta lisäsimme joukkoon myös ylihelppoa, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, vaahdotettuna. Sitten kun saadaan lautaselle kotimaisia mansikoita, on makukin ihan kohdillaan ;). Ihan hyvää tämäkin silti oli, en valita.

Mitä te muut tarjoaisitte japanilaisen ruuan päätteeksi?

Pian täytyy painua pehkuihin sillä huomen aamulla aikaisin starttaamme koko perhe kohti Yhdysvaltojen Floridaa, tarkemmin Orlandoa. Jos sieltäpäin on vinkkejä lapsiperheelle, niin rohkeasti kommentoimaan vaan. Tulemme kurkkimaan nettiin myös hotellissamme.

12 kommenttia:

  1. Hyvää matkaa teille! Kuulumisianne odottelen!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa matkaa Orlandoon.Olin siellä 2006 ja Epcot Centerissä tuli käytyä. Kissimmeessä on kivasti ruokapaikkoja...

    VastaaPoista
  3. Rossana: kiitos!

    Yaelian: kiitos! Epcot taitaa meiltä jäädä väliin lasten iän takia, mutta Animal Kingdomissa kävimme eilen. Se oli UPEA! Kiitos vinkeistä! Hyppis Pastiksen tunnuksilla

    VastaaPoista
  4. Floridavinkkejä ei valitettavasti löydy, mutta japanilaisista jälkkäreistä: Olin viime syksynä japanilaisen ruuan kurssilla ja siellä tehtiin menun jälkkäriksi matchalla maustettua jäätelöä ja sharonhilloketta. Sharon (kai israelilainen) tuskin on perinteisintä japanilaista, mutta matcha-tee ainakin.

    Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
  5. kiitos Jonna vinkistä! tulee oikein tarpeeseen.

    VastaaPoista
  6. Hei!

    Japanilaisista jälkkäreistä... Japanissa syödään tai ainakin on tarjolla paljon erilaisia leivoksia tuon Jonnan kertoman jäätelön lisäksi.. Esim Petit Fours:eja voisi kokeilla. Sekä usein myös ruokalistoilla näkee paistetua banaania ja vaniljajäätelöä.. Tylsää - tiedetään..

    VastaaPoista
  7. Evegladesissa (se luonnonpuisto) kannattaa käydä alligaattoriajelulla. :) Orlandossa on myös tuhottomasti huvipuistoja, eläinpuistoja, merieläinpuistoja yms. Itse Miamissa kävin vaikka kuinka monessa ja kyllä ne aikuisellekin oli elämyksiä!

    VastaaPoista
  8. Osasimpa kirjoittaa. Tarkoitin toki Evergladesia. :D

    VastaaPoista
  9. No rafloissa on yleensä vihreätee ja jopa wasabijäätelöä (joka ei kyl mielestäni ole japseissa mitenkään tapana), joten jos tykkää jädestä niin se on kyllä nappi. Siis jos haluaa vääntää oikein perinteikkäästi niin yleensä hyytelöt parilla hedelmällä, riisijauhosta väännetyt tahmeansitkeät leivonnaiset (kuten matcha) on tosi tyypillisiä.

    Hirveästi jälkkäri-jälkkäriä mun mielestä ei harrasteta aterian päätteeksi, mutta teellä noita makeisia kyllä vedellään. Sitten kun halutaan makeaa niin mennään Japanissa ihan erikseen ;> Ja siinä ei tarvi nuukailla jossain Edo-kaudella, sillä blargh! japanilaiset rakastaa länkkäreistäkin adoptoituja juttuja kuten valtavia fantasiajäätelöannoksia, pirtelöitä, crepejä eli täytettyjä lettuja (tosi suosittuja), makeita leipiä jne. Crepeihin ja jätskeihin mielellään tungetaan sitten ihan rutosti kermavaahtoa, hedelmiä, suklaakastikkeita, juustokakkua jne. :D

    Mutta jos haluaa olla vähän vähemmän-jenkki niin tyypillisiä ja japanilaisia omia juttuja on mm. on juuri noi pullaleivät, mm. "anpan" (=täytetty punapapu/azukitahnalla) tai melonpan. Pan on siis leipä, duh. Itse rakastin anpania, tetroista saatavaa mansikkamaitoa, 'dorayakia' (=2 american pancakea jossa azukitahnaa välissä) ja murskattua jäätä johon kaadettiin makusiirappia.

    Mutta joo, henk. kohtaisesti suosikkini on vetää jälkkäriksi ne jätskiöverit. ;>

    VastaaPoista
  10. suurkiitokset kaikille Orlando- ja jälkkärivinkeistä!

    seuraavan kerran japanilaista tehdessämme olemme paljon viisaampia.

    Nyt ollaan taas tukevasti oman maan kamaralla. Reissuraporttia seuraa kunhan saan ajatuksia ja kuvia kokoon.

    VastaaPoista
  11. Eipä hassumpi jälkiruoka tuokaan! Tuoreet mansikat maistuu aina.

    Minä olen vasta suunnitteluasteella japanilaisessa ateriassa, mutta tuskin nyt kesän aikana tulee mitään tehtyä, kun tähän aikaan vuodestahan pitää ottaa grillistä kaikki irti.;) Mutta viimeistään loppuvuodesta pitää jo suunnitelmat toteuttaa. Minulla on keittokirja "Makuja suomeksi ja japaniksi" ja siinä on paljon kaikkea mielenkiintoista, myös jälkiruokia.:)

    VastaaPoista
  12. Kmsu: meillä on sama kaunis kirja. en vain löytänyt siitä silloin inspiroivaa tai meidän aineksillamme toteutuskelpoista juttua.

    grillimania on kyllä tuttua meillekin :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin