perjantai 12. kesäkuuta 2009

Juustoinen kesäkurpitsavuoka

Tämä resepti on lainakamaa Siskot kokkaa blogista. Siellä Nelle oli loihtinut tämän maistuvan vuuan käyttääkseen jääkaapistaan mm. juustojämiä. Minun täytyi kyllä porhaltaa kauppaan ihan varta vasten keräämään näitä aineksia, varsinkin sinapinsiemeniä.

Joitakin kohtia reseptissä viilasimme kaappimme sisältöä vastaamaan. Näin toimimme esimerkiksi juustojen kohdalla. Koska meillä ei ollut savunmakuista suolaa, lisäsin sekaan savunmakuista paprikajauhetta, jota innostuin ostamaan niinikään Nellen suosituksesta. Oliiveja emme laittaneet sekaan, sillä en vieläkään pidä niistä. Sinapinsiemenet olivat minulle ihan uusi juttu (jos etikkakurkkuja ei lasketa), mutta osoittautuivat oikein maistuvaksi sellaiseksi. Herkkutatit eivät sinihomeen läpi paljon maistuneet, mutta miedompia juustoja käytettäessä voi olla oikein hyvä lisä. Olemme kokeilleet vuokaa myös broilerinjauhelihalla, mutta kyllä nauta maistuu paremmalta. Broiskun jauhelihalla vuoan maku jäi hiukan valjuksi.

Tykkäsimme tästä vuuasta oikein paljon ja olemme tehneet sitä jo kerran jos toisenkin. Viimeksi vuoka lämpeni uunissa Pastiksen äidin ja hänen miehensä tullessa hoitamaan aarteitamme, jotta minä pääsin Villiyrttejä nyppimään. Suurkiitos lastenhoidosta vielä heille! Ja kiitos Nellelle reseptistä!

Juustoinen kesäkurpitsavuoka
kuudelle

2 kesäkurpitsaa
öljyä
400g jauhelihaa
reipas 100g sinihomejuustoa
250g mozzarellaa
1 prk (200g) ranskankermaa
3 munaa
(1 dl kuivia herkkutatteja)
(2-2,5 dl tummia oliiveita)
reilu 3 rkl sinapinsiemeniä
1,5 rkl suolaa
muskottia
savunmakuista paprikajauhetta
mustapippuria
öljyä ja voita
tuoretta basilikaa tai vaikka pihatähtimöä

Viipaloi kesäkurpitsat pituussuunnassa, voitele kevyesti öljyllä ja paista kuumalla pannulla tai parilalla. Tämä toiminta poistaa kurpitsoista turhaa nestettä.

Paista jauheliha, mausta (ja murusta sekaan sienet).

Sekoita keskenään munat ja ranskankerma. Jos kaapistasi löytyy vaikka ruuanlaittojogurttia, sekin sopii sekaan. Alkuperäisreseptissä oli laitettu myös ruokakermaa, jota en ole kyllä vuokaan pannut. Murusta sinihomejuusto sekaan.

Viipaloi mozzarella.

Täytä voideltu uunivuoka kerroksittain. Paistettuja kesäkurpitsoja, jauhelihaa, mozzarellaa ja ranskankerma-munasekoitetta. Toista ja laita päällimmäiseksi munainen sekoitekerros.

Sitten vain 200 asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi. Anna vuuan vetäytyä hetki ennen syömistä (jos maltat) ja koristele tuoksuvilla ja ah niin ihanilla basilikanlehdillä. Tai kotoisammin vaikkapa pihatähtimöllä.

10 kommenttia:

  1. Vaikuttaa aivan taivaalliselta, menee testiin asap...

    VastaaPoista
  2. on kyllä hyvää, suosittelen! toisaalta, jos johonkin tuee tämänverti juustoa, voiko se huonoa ollakaan ;)

    VastaaPoista
  3. Ihana vuokaruoka, sitä pitää kokeilla viikolla.

    VastaaPoista
  4. arleena: ihana on hyvin kuvaava sana!

    VastaaPoista
  5. Kasvissyöjälle oikea unelmakesäruoka! KESÄkurpitsa on tämän kauden hittituote. Herkkua.

    VastaaPoista
  6. Insanity: eikös olekkin? soijaa peliin tai vaikka jättäisi jauhelihantapaiset kokonaan pois, mitäs sen väliä. juu, herkkua on!

    VastaaPoista
  7. onpa tosi mukavaa että tykkäsitte, minäkin pidin vuuasta aikas paljon - vaikka itse sanonkin:)

    VastaaPoista
  8. Nelle: hyvää saa kehua, vaikka itte. hurrrjan hyvää! kiitosta vielä reseptin ilmoille loihtimisesta!

    VastaaPoista
  9. Kiitos hyvästä ideasta, täältä reseptin bongasin vaikka alkuperäinen kunnia taitaakin kuulua siskoille. Ihmettelin kyllä, kun tuli vähän löysää ja laitoin sen sen piikkiin, että käytin niin paljon ruokakermaa (Valion creme fraiche oli vain 150 g, joten täydentelin vähän).

    Tänään kaupassa jäin pohtimaan, miksi ihmeessä ostinkaan munia viime kerralla niin paljon ja tajusin, että olin unohtanut ne kolme munaa reseptistä! Vetäydyttyään ja jääkaapissa loikoiltuaan vuoka oli kyllä viileänä hyvin kiinteää ja molemmissa muodoissaan maukasta.

    VastaaPoista
  10. Rauna: munattomuus voi kyllä selittää löysyyttä :). kiva että maistui! mainio tämä Nellen resepti!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin