sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Hallin synttärit ja Possun paahtokylki grillissä

Kävimme eilen Hakaniemen Hallin synttäreillä. Halli on jo viittä vaille sata! Herkkupuodit notkuivat totutusti houkutellen ostoksille ja mukaan lähtikin monenmoista, mm. mausteita ja lihaa. Synttäreiden kunniaksi muksut saivat ilmapallot ja siitä repesi taas suuri ilo joka jatkuu edelleen. Juhlalounas nautittiin Soppakellarissa. Tällä kertaa maisteluun pääsivät maukas, jyvitetty (eli siemennetty) maa-artisokkakeitto ja kermainen lohikeitto. 5-vuotias poikamme kysyi:"Miten tästä voi saada näin hyvää?" kun upotti leipäänsä kalaliemeen taas kerran.
Kun nyt kulmilla oltiin, käytiin Hakaniemen torilla nakkaamassa ostosten sekaan naurisnippu ja ihmettelemässä, että joku tosiaan OSTAA kieloja ja sireeninoksia.

Kävimme myös naapurin etnisessä hamstraamassa tofua ja jättikatkiksia pakkaseen.

Vihdoin ja viimein osuimme kotimatkalla Tokyokaniin, josta mukaan lähti kaikenmoista kivaa japanilaista. Varoituksen sana kaikille kanssa-astiahulluille: perimmäisessä huoneessa on kauniita astioita aika sopuhintaan, joten jos tarvetta ei ole, älä mene perälle asti :).

Kotona Hallista ostamamme POSSUN KYLKIPAISTI pääsi grilliin, maistuvin lopputuloksin:

Valele sinappia ohuelti kahden liha-luurivin päälle.

Ripsuttele ja hiero tämän päälle sitten morttelissa tekemäsi mausteseos (rub):

2 rkl sormisuolaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua chiliä
1 tl tulista paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta

Grillaa tunnin verran*, jonka aikana ehdit mainiosti sekoittelemaan päälle tulevan maustekastikkeen:

n. 1 dl ketsuppia
pieni loraus valkoviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl Worcestershirekastiketta
½ rkl hunajaa
½ rkl siirappia
hiukan valkosipulijauhetta

Kun lihat ovat kypsiä, sipele päälle tuo yhteensekoittamasi maustekastike ja grillaa vielä hetki, kunnes lihoilla on kauniin kiiltävä, tahmainen päällinen.

* alkuperäisessä ohjeessa (Amy Anderssonin Ranch House BBQ Ribs, Weber´s charcoal grilling by Jamie Purviance), jota hiukan muutenkin muuntelimme, lihoja grillattiin 4-5 tuntia hiiligrillissä. Meidän kärsivällisyytemme ja nälkämme ei millään antanut tällaista periksi, mutta herkkua oli silti!
Liha syötiin höyrytetyistä varhaisperunoista, pavuista ja sipuleita kyhätyn salaatin kanssa, johon oli lisätty myös rucolaa ja muita vifferkäisiä. Kastikkeena toimi simppelisti oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Hallin Maustekeitaasta ostamamme paahdetut soijapavut päätyivät vihreän perunasalaatin ylle ja tekivät siitä mukavan rouskuvan.

7 kommenttia:

  1. Ihana Hakaniemi-raportti! Liian harvoin näitä omien kortteleiden luksusmahdollisuuksia tulee käytettyä... Toisaalta teillä on ilmaiset sireenit ja kielot! ;)

    VastaaPoista
  2. Siltasaaressa tuoksuu sireenit, mutten kehtaa mennä niitä poimiin.

    Kävitkö tarot-ennustajalla?

    VastaaPoista
  3. Voihan harmi että missasin hallin synttärit, no täytyy sitten mennä jälkijunassa parin viikon kuluttua.Se on kyllä lempihallini Hesassa. Ja keitto näytti ihanalta!

    VastaaPoista
  4. Anna: kaikilla asuinpaikoilla on etunsa - kielot ja sireenit vaan maistuu kovin pahoille ja ainakin ekaksi mainitut taitavat olla myrkyllisiäkin ;)

    Veera: käy yöllä ;). tai oisko sulla jotain yllytyshullua kaveria?
    en käynyt ennustuksia kuulemassa, enkä opetellut sirkustemppujakaan.

    Yaelian: keitto on ihanaa! eiköhän ne bileet siellä jatku, vaikka kyltit poistettaisiinkin. ja palloja en pysty lupaamaan ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tokyokan-varoituksesta, mä lankeaisin ihan takuulla kaikkeen ihanaan vaikkei varaa olisikaan.

    VastaaPoista
  6. Jams: mä pystyin onneksi pitämään pääni kylmänä (nyt), mutta kun tuli nähtyä niitä kaikkia ihanuuksia...siellä oli muuten valurautanen takoyakipannukin!

    VastaaPoista
  7. Mä niin yritän olla ehtimättä Tokyokaniin tänään. Täytyy kuluttaa urakalla aikaa Eat&Joylla :D

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin