lauantai 16. tammikuuta 2010

SRE:n kestitsemänä Helsingissä

Saimme 12 muunkin tunnustuksen saaneen blogin tavoin kutsun Helsinkiin Suomalaisen Ruokakulttuurin edistämisohjelman kestitettäväksi. Homma lähti käyntiin jo päivällä tutustumisesta Helsingin Sanomiin, jossa meidät vastaanotti ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka. Mielenkiintoisen esittelyn ja keskustelun jälkeen kulku kävi ihanalle Eat&Joy maatilatorille, josta noustiin illalliselle Ravintola Lasipalatsin Helsinki-kabinettiin.
Paitsi että ruoka oli todella hyvää (blinipettymystä lukuunottamatta), seura oli mitä mainiointa! Juttu kiersi aika paljon muissakin ympyröissä kuin ruokaan liittyvissä. Naurua, rentoa menoa ja kehujen vastaanottamista, mikä sen mukavampaa! Ruokablogiseurassa ei ollut yhtään noloa kaivaa kameraa esille ja kuvailla, vaikka täytyy kyllä myöntää että odotin ensin toisten kaivavan esille järkkäreitään.
Jukka otti alkuun blinin muikunmädillä, koska Lasipalatsi on kuuluisa meneillään olevista bliniviikoista. Tattari"lettu" oli aika heikko esitys, sillä blinin rapea pinta puuttui kokonaan. Itse otin ylimmässä kuvassa näkyvää sipulikeittoa, ylikypsää härän rintaa ja piparjuurta. Oikein herkullinen kokonaisuus juustoisine leipäpaloineen.

Pääruuaksi otimme molemmat monen muun tapaan poron paahtopaistia, karpalomarinoitua mustajuurta ja porkkanapyreetä. Loistavaa!

Puukko ruokailuvälineenä oli mainio juttu.
Jälkkäreistä ainoa houkutteleva vaihtoehto meille oli mustikka crème brûlee ja valkosuklaamoussea. Taivaallista! Myös tarjoilijan suosittelemat viinivalinnat osuivat hyvin makuumme.
Iltamme jatkui sovitusti Memphisissä, jonne sai tehdä pöytävarauksen myös pelkkää juomista ajatellen. Paikalle oli houkuteltu myös muita bloggaajia, joten loppujen lopuksi osallistujamäärä huiteli reippaassa kahdessakymmenessä. Oli niin mukavaa nähdä kaikkia ruokainnostuneita taas! Kuten yläkuvastakin näkyy, jotkut ottivat pientä huikopalaa illan ratoksi. Karibialainen tonnikala sai kehuja ÄijäArilta.

Siitä iltamme jatkui vielä pienessä porukassa oikein tunnelmalliseen ja mutkattomaan Olutkellari Helsinkiin Tuomiokirkon lähelle.

Lopusta ei viitsikään sitten kauheasti turista. Todettakoon vain että ero yhden ja kolmen tähden välillä on olemassa, eikä Danny esiinny puoli viiden aikoihin enää baarissa jossa illan artisti on ollut Tony Montana. Ruokablogiystävämme sanoja lainatakseni: "Hyvin me vedettiin".

Suurkiitos kaikille iltaamme sulostuttaneille!
Olette herkkuja, kaikinpuolin :)!

24 kommenttia:

  1. Tony Montana yöks. Se kuului huoneeseen asti.

    Ja harmi sen blinin kanssa, mulla oli kyllä ihan rapsakoita pintoja pääruokablineissäni :/

    VastaaPoista
  2. se on Hanna rangaistus kun menee liian aikaisin nukkumaan :D.

    no ompa hyvä että jollain oli onnistunut. ympärillämme muutama muukin mutisi rapsakoitumattomuutta, mutta joku taas mainitsi kelvolliseksi.

    VastaaPoista
  3. Jälleen kerran, mahtava ilta. Seuraavaa vaan suunnittelemaan (taisin luvatakin ottaa selvää siitä Martta-keittiöstä, koetan muistaa, ihan kaikkea ei tässä iässä enää jaksa muistaa vaikka pieniä salamoita siellä täällä aivoissa välähteleekin). Ja mehän ollaan nykyään melkein samanikäisiä, kun mäkin olen jo 26. ;)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa ihan mahtavalta jutulta, ruoka mukaanlukien!

    VastaaPoista
  5. Rauna: miten nää ruokablogitapaamiset on AINA?!

    juu, muistappa vaan suunnitella, neiti punaviini ;).

    miten niin SAMANIKÄISIÄ jos sä oot mua viis vuotta vanhempi. (nyt mä mökötän) ;)

    Yaelian: ilta kokonaisuutena oli aivan loistava - seura, ohjelma, ruoka, juomat...taas tuli ladattu nauru- ja nautintopattereita täyteen asti.

    VastaaPoista
  6. Ilta oli kyllä ihan hervottoman ihana, ja ihana oli myös tutustua nyt viimein oikein kunnolla.

    Ainoa miinus oli siinä, ettei Tony Montana esiintynyt meidän minibaarissa.

    VastaaPoista
  7. Rosmis (ei Roskis): oiskohan se Montanan Tony tullu jos ois käyny koputtelemassa se hereille. sitä kun ei tule kaikkea mieleen aamuyöstä kun on ollut päivän ja illan aikana niin paljon kaikkea uutta sisäistettävää.

    hervoton on hyvin sanottu! niin oli mukava tutustua!

    VastaaPoista
  8. Hehee, joo salamahaasteen uutta tulemista salamavauhdilla odotellen :) Ja oli tosiaan mahtia nähdä "vanhoja" tuttuja ja niin paljon uusia tuttavuuksia! Mahtavaa remujengiä sanon mä.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Merituuli, kun hoksasit kutsua minutkin! Oli mukava nähdä, vaikken kaikkien kanssa ehtinytkään jutella. Ensi kerralla pidempään, jos ois kriisitön hetki:).

    VastaaPoista
  10. Jytis: jokohan tuo Rauna tällä kettuilun määrällä sais vipinää kauhoihin :D. mua huvitti kovasti kattella uuden tuttavamme Handepanden ilmeitä kun hän kauniilla kauriinsilmillään tiiraili hälyävää joukkoa. remujengi on aika osuva ilmaus!

    Hanna: lupaat vaan :).

    Kirsikka: hoksasinhan minä kun kerran suoraan olit ilmaissut kiinnostusta kommenttilååtassa. juu, ensi kerralla pidempään ja oma mies mukaan ;). pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  11. Oli kyllä ihan mahtavaa tavata muita bloggaajia. Kaikin puolin onnistunut ilta. Ja täytyy joskus hankkiutua niihin epäviralliseempiinkin blogimiitteihin, kun nyt en ehtinyt.

    VastaaPoista
  12. Malitsu: niin oli. olen kyllä aiemmin vieraillut sinun Mämmi-blogissasi, mutta nyt täytyy pureutua hommaan paremmin. pyttipannu-postaus sai kyllä hymyn huulille vertailullaan saunan kiukaalle pissaamisesta :D.

    lämpimästi tervetuloa vaan blogimiitteihin meidän puolesta!

    VastaaPoista
  13. Tuolla tuli hirveä hinku tonkia lisää muiden blogeja. Teiltäkin pisti heti taas silmään, että täytyy ehdottomasti joskus koittaa heittää päärynää muussiin.

    VastaaPoista
  14. Malitsu: kieltämättä on ihan eri fiilis katsella blogeja kun tietää tyyppejä niiden takana.

    VastaaPoista
  15. Hih, no kyllä siinä menossa silmät laajeni :) Olipa hauska nähdä naamat nimien takana, kiitos seurueelle!

    VastaaPoista
  16. handepande: toivottavasti uskallat tulla mukaan toistekin. ehdimme vaihtaa kuulumisia niin kovin vähän!

    VastaaPoista
  17. hei merituuli: Käytiin lauantaina siskon kanssa shoppaamassa ja hemteksissä on oikeasti ihan semmoista perusvalkoista suorakaiteen muotoista pellavaliinaa myynnissä. Kannattaa kysyä vaikka ihan myyjältä, jos ei löydy. Ei kuviota, ei mitään, vaan sellainen elävä peruskude. Melkein ostin sen sulle kun näin, mutten tiennyt oletko jo ostanut semmoisen kun siitä hemteksistä oli puhetta :) Tämä siis löytyi ison ompun hemteksistä.

    VastaaPoista
  18. oi! kiitos tuhannesti vinkistä Nelle. täytynee pistää Jukka asialle.

    VastaaPoista
  19. Mä olen immuuni tuolle kettuilulle (vaikka sisimmissäni oikeasti häpeänkin syvästi, mutta jumituin vain liian vakavaan pohtimiseen). Ja ymmärsinkö oikein, että haasteen voisi sitten kipata Jytikselle, mahtavaa. Hanpepande oli kyllä suloinen tapaus, toivottavasti tulee jatkossakin mukaan. Harmi, ettei ehditty oikein ollenkaan jutella siellä toisessa päässä pöytää olevien kanssa. Ehkä ensi kerralla cocktailkutsut, jossa helpompi minglata?

    VastaaPoista
  20. sietääkin hävetä ":)". kaippa Jytis sen vastaanottaa, kun sillä on jotain avattuja pullojakin siellä.

    pöytä oli juu hiukka suuri tuohon yli laidan jutteluun. seuraavalla kerralla sitten jotain ihan muuta.

    VastaaPoista
  21. Ei siis sitä samaa haastetta vaan uuden, kun olen saanut tämän edellisen alta pois. :)

    VastaaPoista
  22. Voih, taas mä täällä vaan huokailen kun ei päästy mukaan ja oon lukenut kaikkien hehkutuksia eri blogeissa nenänpää vihreänä... Harmittaa aina vaan enemmän, kun aina on jotain esteitä. Kyl me vielä joku päivä! Jos vaan vielä päästään kutsulistalle mukaan. Kiva että teillä oli kivaa :)

    VastaaPoista
  23. ihan varmasti ehditte. toki olette kutsulistalla jatkossakin :). se on harmi ettei ihan aina voi laittaa avointa kutsua kun on joku tila tms. rajoite. toisaalta, avoimella kutsullakin melkein ne samat kivat naamat on aina tulleet tapaamisiin :).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin