perjantai 12. helmikuuta 2010

Mustaherukkamarinoitu strutsi

Strutsista on moneksi. Viimeinen kokeilu strutsin sisäfileestä oli mustaherukkamarinointi ja seuraksi mustaherukkakastike. Ajatus syntyi viimevuotisesta lampaankareen marinoinnista. Marinadi tehtiin samoista raaka-aineista ja annoimme fileen marinoitua yön yli. Eli aineksina puolen kilon fileen marinointiin tarvitaan:

2 rkl mustaherukkahyytelöä tai -hilloa
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 pieni sipuli silputtuna
Suolaa
(Hiukan mustapippuria)

Ota strutsin sisäfile pois marinadista huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista ja jätä marinadi talteen kastiketta varten. Tee kastike ennen fileen paistoa, sillä pihvi ei odota vaan muut ruuat odottavat pihviä. Paista filettä parilalla noin 4 minuuttia per puoli. Pannu ei saa olla liian kuuma ettei file pala täysin pinnalta. File saa jäädä punertavaksi sisältä.

Kastike
Hyödynsimme siis marinadin kastikkeeseen. Laita marinadiainekset kattilaan. Lisäksi tarvitaan:
2 dl vettä
1 dl valkoviiniä
3 rkl mustaherukkahyytelöä tai -hilloa
1 rkl soijakastiketta
hiukan timjamia, kirveliä ja mustapippuria
suolaa tarvittaessa
1 dl kermaa
(maizenaa suurustamiseen tarvittaessa)

Lisää marinadin sekaan kattilaan kaikki muuta aineet paitsi kerma. Keitä kokoon noin puoleen. Siivilöi kastike. Lisää siivilöityyn kastikkeeseen kerma ja kiehauta. Tarvittaessa voit suurustaa kastikkeen esim. maizenalla.

Mielestämme makea mustaherukka sopi hyvin myös strutsin kaveriksi. Me emme suurustaneet kastiketta, mutta kastike oli hiukan liian juoksevaa minun makuuni. Suosittelen suurustamista.

2 kommenttia:

  1. Vähänkö kuulostaa hyvältä! Tuli nälkä jo heti aamusta, vaikka juuri nousin aamiaispöydästä.

    VastaaPoista
  2. ja on! marinoituna pidin enemmän lampaasta, mutta strutsikin oli hyvää. kastike oli kertakaikkisen herkullista!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin