perjantai 23. heinäkuuta 2010

Pariisi on tulvillaan rakkautta...ja herkkuja 1/3

Oikein lämpimät terveiset Ranskan pääkaupungista, Pariisista! Siellä aamupalakuivakakun sisälmyksetkin tunnustavat oikeaa symbolia...
... samoin kuin roskat puistossa. Vai näimmekö me vain sydämiä kaikkialla?

Reissussa oltiin koko perheen voimin. Mihinkään hienoihin ravintoloihin emme edes haaveilleet menevämme, mutta ajattelimme kaupungin tarjoavan herkkua muutenkin. Näin olikin! Piknikillä käynti Pariisissa oli ihan huippua, raaka-aineiden ja maisemien puolesta.
Hotellin likeltä nappasimme mukaan "lyttypersikoita", jotka olivat aivan kovia (vielä raakoja?), mutta siltikin ihanan makeita. Samaan syssyyn reppuun pakattiin mehukkaita kirsikoita ja viinirypäleitä, joista jälkimmäiset maistuivat selkeästi mustikoilta.
Juustopuodista matkaan lähti pala(kuitista suoraan luntattuna) Comte fruite St Antoine, Brie de Meaux, Tome Campagnarde, mehua muksuille, keksejä sekä käsin tehtyjä sipsejä. Pienen viinipullonkin nappasimme mukaamme, kun juustopuodin täti lupasi ensin avata sen korkkikorkin. Jälkikäteen opimme tämän olevan ihan huippu juustopuoti ja että itse Julia Child on lempishoppaillut tällä Rue Cler kadulla. Hyvin ja asiallisesti meitä palveltiin ihan englanniksi ja nautimme puodin kaikista antimista täysin rinnoin.

Ja missä sitten tällaiset eväät muualla olisikaan nautittu kuin puistossa Eiffel-torni taustalla. Samalla seurasimme koirien kirmaamista, miehen pullojongleerausta, rakastuneita ihmisiä ja turistiperheitä. Eikä valitettu yhtään!
Toisena päivänä tiemme vei Luxemburgin puistoon, jossa jälleen nautittiin piknik-eväistä.
Jäkiruokana haukkailimme macaroneja, jotka tässä platseeraavat poikamme piirtämän Eiffelin varjossa. Leivokset ostimme matkalla Ladureen putiikista, Bonaparte-kadulta. Vitriinissä oli taiturimaisesti tehtyjä leivoksia, mutta kuvaaminen kiellettiin (eivätkä Ladureen omat kuvat ole kovin edustavia siihen nähden mitä värejä ja muotoja leivoksissa oikeasti oli).

Omia ehdottomia suosikeitani olivat mustaherukka-orvokki- ja lakritsimacaronit. Lapset pitivät suklaisesta ja Jukka vaniljaisesta versiosta. Kaikki toki olivat herkkuja, paitsi hurjan hammastahnamainen minttu.

Vaikka lasten kanssa matkaaminen tarkoittaa (ainakin meidän kohdallamme) luopumista kolmen lajin menuista ja huippuravintoloista, on siinäkin etunsa. Tuskin olisimme ilman poikamme vinkkausta huomanneet ihailla hotellimme portaikkoa...
..tai tuskin olisimme tyttäremme tapaan osanneet tulkita, että tätä patsasta harmittaa koska lintu on kakannut sen päähän.
Poikamme tuumasi tämän neidon pohtivan miksi hänelle on annettu niin pieni kruunu ja toivovan suurempaa.
Lisää Pariisin tunnelmia piakkoin.

18 kommenttia:

  1. Kiitos aamunauruista! Kyllä tulin hyvälle mielelle.

    VastaaPoista
  2. Noita "lyttypersikoita" saa muuten täälläkin (ainakin Hämeenlinnasta) villipersikan nimellä. Ja hyvin ovat makeita ja pehmeitä kypsinä :)

    VastaaPoista
  3. Hauska lukea teidän reissusta :) Ollaan lähdössä Minin kanssa Pariisiin syys-lokakuun vaihteessa joten seuraan mielenkiinnolla teidän edesottamuksia.

    - Jenni liemessä

    VastaaPoista
  4. Loistavia patsaskommentteja ;) Ihan mahtavia!

    VastaaPoista
  5. Lapset kyllä usein huomaavat ja näkevät sellaista, mitä aikuisille ei tulisi mieleenkään! Ihan huippuja kommentteja ja kyllä mullekin tuollaiset piknikit kelpaisi :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan herkullinen Pariisi-postaus! Ja nyt ymmärrän minäkin patsaan harmin ;D Onko tuo Eiffel macaronien alla poikanne luomus? Aika huippu!

    VastaaPoista
  7. Kiva postaus! Lyttypersikoita,en ole sellaisia nähnytkään;D
    Oooh,Ladureen macaroonseja,varmaankin ihan sairaan hyviä! Harmi,että siellä ei saanut kuvata.Ja hieno muuten tuo Eiffel-torni-piirrustus:-)

    VastaaPoista
  8. Oi, hienoja kuvia, taas kerran! Meidän keittiössä on panostettu lähiruokaan; kalastimme omat kalamme ties miten pitkäksi aikaa hetki sitten. Kuvia blogissa... ;)

    VastaaPoista
  9. Munasinko: kiva juttu :)

    Rouva Patalintu: ai villipersikoitako ne olivat - suurkiitos tiedosta!

    Jenni: Pariisi oli helppo ja ihana kaupunki lasten(kin) kanssa. Metroissa oli paljon portaita, mutta kevyillä sateenvarjorattailla niistä selvittiin. vaipanvaihtopaikkoja taisi olla hintsusti, mutta jos seisaaltaan vaihtaminen onnistuu niin hyvä (jos sellainen tarve vielä on). Luxemburgin puistossa oli pienen maksun leikkipuisto ja meidän muksut ottivat siellä puiston nurmella päikkäritkin.

    Nelle: eikö?

    Virpi: monesti lapset kyllä huomaavat hyvin erilaisia asioita. piknikmaisemat olivat komiat!

    pinea: juu, poikamme on tosi taitava piirtäjä! hän piirteli kaikkea näkemäänsä metroissa ja puistoissa - pian emme tarvitse kameraa lainkaan matkaan ;)

    Yaelian: nuo lytty-eli villipersikat olivat kyllä ihanan makeita. suosittelen jos vastaan tulee!

    Dea: oma kalansaalis on kyllä pop!

    VastaaPoista
  10. Minä ostin mökille tulessa uudet värikynät ja lehtiön. Osittain tietysti A:ta varten, mutta osittain myös muita pieniä vieraita varten... :)

    VastaaPoista
  11. ootte varmaan kymmenes ruokablogi jossa on juttua pariisinmatkasta :) ja itsekin syksymmällä olen menossa.. tulee varmaan raahattua kiloja suklaata sieltä

    taidan olla lapsi koska huomaan juuri tollaset jutut ja monet asiat mitä olevinaan pitäisi huomata jää täysin taka-alalle.. aikuisiän adhd varmaan :)

    VastaaPoista
  12. Nelle: taidat jo tuntea hiukan meidän perheen huveja ;).

    aleksi: ihanko totta. onkohan se tämä easy Jet, kesä vai mikä? vinkkaas jotain muita blogeja, olisi mielenkiintoista nähdä ja kuulla muitten kokemuksia. Olen meinaten seurannut liian vähän blogeja kun ollaanoltu Länsi-Suomen keikalla liesussa.

    Ostin kentältä muuten Varlhonaa sinun suosituksestasi, eikä ollut edes törkeän hintaista. en vain nyt just muista makua.

    Kyllä minussakin tuota lapsen huomaamista vielä on, onneksi. Ja on sitä Jukassakin. Minusta se on pelkkää plussaa!

    voisin kuvitella että sinua ihastuttaa erityisesti maalaukset ja liimaukset seinissä/aidoissa/silloissa, jota myös katutaiteeksi ja töhertelyksi kutsutaan. olenko oikeassa? me ainakin ihastelimme monenmoisia tuommoisia lasten kanssa.

    VastaaPoista
  13. jotenkin sitä easy jettiä veikkaisin ainakin osaksi, se on oman matkankin osasyy.

    ja se katutaide kyllä kiinnostaa, jännä nähdä millasia juttuja ja kuinka paljon pariisissa on kun täälä homma ei ole oikeen kasvanut ihan sille taiteen asteelle vielä. mutta melkeen eniten mua kiinnostaa mitä paikallisessa tavallisessa kaupassa on, pariisin alepassa :)

    VastaaPoista
  14. aleksi: Se easyJet meilläkin pelin ratkaisi kun mietimme eri kohteiden välillä. Meistä kukaan ei ollut käynyt vielä pariisissa, mutta kaikki toivoivat sinne pääsyä - lapsetkin Rottatuille-leffan ja Notre Damen kellonsoittajan nähtyään.

    Monop:sta (paikallisesta Alepasta tms.) hain iltaisin lapsille jogurtit ja aikuisille viiniä. Kerran mukaani sattui Michel & Augustin keksejä, jotka oli oikeasti tosi hyviä. http://www.micheletaugustin.com/indexflash.htm

    VastaaPoista
  15. silmiin pisti eiffelintornista tehty piirustus, on se poika vaan uskomattoman taitava! :o

    hauskoja kommentteja taas lapsilta... :DD naurattaa kun osaa kuvitella äänensävyt ja kaikki. :D

    ihana pariisi. <3

    VastaaPoista
  16. p-p: no niin on!

    ihan tosissaan ja pohdiskellen noita lausuttiin. ja vanhemmat yrittivät pitää pokkaa ja nyökytellä että saattaapi olla...

    ihana, ihana Pariisi! sä rakastut siihen kun menet!

    VastaaPoista
  17. :)

    mä olen muuten nähny rakkautta koko kesän myös ihan koto-suomessa ja lähinnä koto-ukissa. :o

    rakastun ihan varmaan, kun vaan sinne Pariisiin joskus pääsen, aaah. <3

    VastaaPoista
  18. onko sulla jotain syvöö syytä nähdä sitä rakkautta ympärilläsi...?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin