tiistai 30. marraskuuta 2010

Minttuinen After Eight-kakku

Jenni Liemessä-blogista julisti After Eight reseptikilpailun ilmoille tovi sitten. Mietin että hommaan olisi kiva osallistua, varsinkin kun saimme moisia minttusuklaita kotiin testattavaksi. Idea kilpareseptistä vain puuttui. Pyörittelin mielessäni toistuvasti suussasulavan ihanaa, jo blogistamme löytyvää Kahdeksan jälkeen suklaakakkua. Siinä After Eight-karkeista tehdään päällinen suklaakakkuun yhdessä voin ja kerman kanssa.  Kilpailuvaihtoehtoja miettiessäni ajatukseni kiersivät taas samaiseen baakkelsiin ja mietin miten ihanalta se suklainen kakku maistui. Kun tätä oli jatkunut muutaman päivän, päätin että tuo kakku se sitten olisi.

Nyt halusin lisätä kakkuun jotain tehdäkseni siitä edes hiukan erilaisen reseptin, senkin uhalla että metsään mentäisiin. Kakku on maultaan todella tuhti, joten mietin josko sen sisäänkin voisi leipoa After Eight-suklaiden mintun makua raikastamaan kokonaisuutta. Niinpä nappasin kouraan kaupasta minttupuskan ja kävin hommiin.

Tuore minttu taikinaan sekoitettuna toimi oikein mainiosti. Vihreä pilkuttui tummasta kakkupohjasta aika heikosti, mutta minttu tosiaan maistui tumman suklaan seassa. Ihanaa, ihanaa, ihanaa.

MINTTUINEN KAHDEKSAN JÄLKEEN SUKLAAKAKKU
noin kymmenelle

Pohja
150-175 g tummaa suklaata (väh. 70%)
175 g voita
2 dl sokeria
3 munankeltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 munanvalkuaista
1 dl silputtua tuoreminttua

Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoittele koko ajan. Ota kattila pois liedeltä. Lisää mukaan sokeri, minttusilppu ja sitten munankeltuaiset voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon myös jauhot.
Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto suklaaseokseen.
Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi nalkkiin pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat. Kippaa taikina vuokaan Paista kakkua 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kakun mehevyyden idea on osaltaan siinä, että se jätetään hiukan raa’aksi. Eli uunista ulos tullessaan kakku saa olla tutiseva keskeltä.

Kuorruta kakku jäähtyneenä:
Kuorrute
25 g voita
1 dl kermaa
200 g AfterEight minttusuklaata

Sekoita voi, kerma ja AfterEight-suklaa keskenään kattilassa. Anna seoksen sulaa miedolla lämmölää. Anna seoksen jähmetä hiukan ennen kakun päälle kaatamista. Koristele halutessasi tuoreilla mintun oksilla.
Kuorrutetta tulee aika reilusti. Jos leipuri ei malta odottaa päällisen jähmettymistä riittävästi,
voi tuloksena olla tällainen suklaalammikossa seisova herkullinen kakku.

11 kommenttia:

  1. Onko ihan pakko tehdä tuollaisia juttuja, kyselee eräs jolla kuola valuu suupielistä =P Tiedänpä nyt mitä on ohjelmassa viikonloppuna! Olen ollut jo kuukausia karkkilakossa, mutta kaikki mikä löytyy leivonnaisista tai jäätelöstä (esim Ben& Jerrys!) on sallittua, eikö oo ihan hyvä periaate =D

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään tuollaisista periaatteesta! Ja mä en laske belgialaista suklaata ja lakuja ollenkaan karkeiksi.

    VastaaPoista
  3. Voi kuolaus, tätä on niin pakko kokeilla... mutta pitääkö tämmöinen lyödä viattoman blogilukijan naamaan heti aamukahdeksalta, kun töitäkin pitäisi tehdä? Nyt vaan vilkkuu silmissä aftereightit :)

    VastaaPoista
  4. Herkullista tai kakusta voisi sanoa taivaallisen hyvää - otaksun, vaikka en ole saanut maistaa

    VastaaPoista
  5. tämä ON hyvää, mintulla tai ilman. Tykkäsin silti kovasti tuosta minttu-lisästä, se toi kakkuun hiukan lisää After Eightin mintunraikkautta.

    Arleena: hyvältä näytti se sinunkin kilpailureseptisi.

    VastaaPoista
  6. Ihana paakkelsi, kiitos kilpailureseptistä! Mulla on vielä kasapäin äftereittejä jäljellä. Selvennätkö vielä tuota kuorrutteen tekemistä? Tai pikemminkin mitä tehdä erilailla jotta se ei valahda?

    Mahtava tuo periaate että laatusuklaa ja lakut eivät ole karkkia. Porvoon tuorelakut punaviinin kanssa on parhaita :)

    Jenni liemessä

    VastaaPoista
  7. Kuorrutetta voisi vaihtiehtoisesti tehdä joko vähemmän tai sitten antaa sen jähmettyä reilusti ettei olisi niin juoksevaa. Se täytyy vain kokeilla. Ekalla kerralla sain onnistumaan paremmin, mutta nyt en malttanut odottaa kuin vartin.

    VastaaPoista
  8. Tosiaan ihanan nakoinen kakku, mutta maku oli hieman pettymys! Suklaakuorrutetta oli minun makuun aivan liikaa, ja jotenkin kakusta tuli kuorrutekeon alla liian mossomainen. Ehka pidennan paistoaikaa (20 min) ensi kerralla ja puolitan kuorrutemaaran. Mutta tosiaan sen verran potentiaalisen hyvaa, etta pakko kokeilla toisenkin kerran!

    VastaaPoista
  9. Anonyymi tuhannet kiitokset arvokkaasta palautteestasi! Ja kiva että resepti oli inspiroinut sinut kokeilemaan asti.

    Kuorrutetta on tosiaan paljon, mutta siksi me juuri pidämme siitä. Ja paistoaika on makuasia (kuten aina ruuassa). Meillä menee paremminkin niin että mieluummin liian löysä kuin napakan kypsä.

    Kiva että maku- ja mieltymyseroista huolimatta kakku kuulostaa potentiaaliselta. Palaathan kertomaan mikäli kokeilet uudestaan! Minua kiinnostaa, laitoitko sekaan minttua ja jos niin mitä pidit?

    VastaaPoista
  10. Joo, laitoin minttua se oli mahtava idea!

    Kakku lepasi yon yli jaakaapissa, ja on nyt parempi, kun siita on tullut jamakampi. Uuneissahan on aina eroa, joten ehka meidan uunissa olisi saanut olla viela sen viisi lisaminuuttia. Keskusta oli nimittain taysin loysa, eika kakku leeikattaessa pysynyt kasassa. Mutta tosiaan jaakaapissa levon jalkeen sita ongelmaa ei enaa ole.
    Ja kuten sanoin, maussahan ei tosiaan ole mitaa moittimista! Mies varsinkin rakastui.

    VastaaPoista
  11. Minusta tämä kakku on kiitolline myös Joulun aikaan siitä syystä, että usein on jääkaappi ihan täynnä kaikkia herkkuja kinkkua, laatikoita ja juustoja myöden. Tämä kakku ei mataluudessaan vie paljon tilaa, mutta tuhtiudessaan siitä riittää isommallekin sakille.

    Oikein mukavaa Joulun odotusta teille Anonyymi ja terkkuja herkkujen päälle ymmärtävälle miehellesi ;).

    Merituuli Jukan tunnuksilla

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin