lauantai 8. tammikuuta 2011

Voissa paistetut muikut

Rapeaksi paistetut muikut ovat ihan ylivertaisen hyvää ruokaa! Sen vuoksi olinkin hyvin hämmästynyt, että vaikka blogistamme löytyy useita mainintoja kyseisestä kalaruuasta, ei sen valmistusta tällä tavalla ole reseptoitu mitenkään. Viitteellinen resepti tosin ei sisällä kummoistakaan ohjeistusta, mutta ruokana tämä ansaitsee ehdottomasti paikkansa blogissamme.

Tällä kertaa pikkumuikut tarjottiin Lapin puikulaperunoista tehdyn muussin ja puolukkasurvoksen, sekä karamellisoitujen sipulien kanssa. Tyttäremme taisi kiteyttää kaikkien tunnot tokaistessaan rouskeen keskeltä: "Ompa tosi hyviä pyrstöjä!".

VOISSA RAPEAKSI PAISTETUT MUIKUT
neljälle

500 g muikkuja
reilusti voita
ruisjauhoja
suolaa
valkopippuria

Laita lautaselle ruisjauhoja. Sekoita joukkoon suolaa ja valkopippuria.
Kuumenna paistinpannussa reilu nökäre voita.


Kieritä kokonaisia pikkumuikkuja  maustetuissa jauhoissa ja nakkaa voiselle, kuumalle pannulle. Paista kalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja siirrä lämpimälle lautaselle odottamaan seuraavan satsin paistumista.
Ruokajuomaksi tällaisen voisen, rapsakan ruuan kanssa sopii mainiosti olut. Meillä se oli tällä kertaa Nokian Panimon Keisari Talvi, jota ostamme kyllä toistekin. Pidimme sen pehmeästä mausta kovasti!

10 kommenttia:

 1. Mikä herkku! Tuota söin Mikkelissä kesällä hyvän ystävän valmistamana,ja että se oli hyvää! Myös Tertin kartanossa oli noutopöydässä muikkuja pariinkin tapaan valmistettuna,ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Elämä on epäreilua! Minäkin haluan tuoreita paistettuja muikkuja!(iski nimittäin juurikin muikkukateus... ;))

  VastaaPoista
 3. Yaelian ja Nanna: Tykkäämme koko perhe (joskin pojalla oli eilen joku "en niin välitä muikuista päivä" vaikka aiemmin ne ovat olleet suurta herkkua).

  Tavallista ruokaa ilman mitään twistejä ja kiemuroita, mutta ah niin hyvää!

  VastaaPoista
 4. Hahaa! Ymmärrän tytärtäsi: minustakin (silakassa, muikkua tuskin saimme) pyrstöt olivat parhaita ;D
  Mutta olet oikeassa, yksinkertaiset voissa paistetut, rapeat pikkukalat (muikut ehdottomasti) ovat erinomaisia. Meillä syötiin viime viikolla vähän samaan tapaan sardineja, tosin ne oli fileoitu kun olivat niin kookkaita).

  VastaaPoista
 5. Uskon ja tiedän, nämä ovat kalaruokien parhaimmistoa.
  Nyt muikkuruokaa omalla pannulla joku päivä

  VastaaPoista
 6. Minkä kera teillä arleena tarjotaan muikkuja?

  VastaaPoista
 7. Mä en kestä! Rakastan paistettuja muikkuja, mutta V on kalavammainen... Ehkä mä vaan pakotan sen tykkäämään näistä :)

  VastaaPoista
 8. näistä on kyllä hyvä aloittaa pakottaminen kalavammaisen kanssa ;)

  VastaaPoista
 9. jaa et suolineen ja paskoineen.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin