torstai 28. huhtikuuta 2011

Puolen miljoonan arvoinen arvonta

Pääsiäisenä pätkähti kävijälaskuriin puolen miljoonan visiteeraajan luku. Meistä on todella hienoa, joskin tietysti hieman hassuakin, että meidän ruokatouhujamme ovat lukeneet jo tosi monet ihmiset – ja jotkin useampaan kertaankin.

Haluamme kiittää kaikkia kävijöitä ja kommentoijia, jotka olette piristäneet päiviämme vinkeillänne ja huomioillanne!

Kävijämäärän kunniaksi halusimme pistää pystyyn arvonnan, johon pyysimme sponsoreiksi mukaan blogitaipaleellemme onnistuneesti osuneita Juuren Puotia ja Decanteria. Molemmat lähtivät iloksemme heti kimppaan.

Decanterin Essi pyysi minua (markkinointihenkinen kun on) selaamaan läpi Decanterin valikoimaa netissä mukavan palkinnon löytämiseen. Selailin sitten yhtenä iltana pitkin ja poikin ihastuen matkan varrella esimerkiksi karahviin, jossa on sydänreikä keskellä. Yllätin itseni pohtimasta myös lisälasihankintoja. Sitten ryhdistäydyin ja palasin takaisin aiheeseen.

Decanterin lahjoittamaksi arvontapalkinnoksi valikoitui viimein yhteistuumin Küchenprofin digitaalinen paistomittari. Se on ihan meidän näköinen juttu, sillä käytämme paistomittaria paljon. Eniten sitä tulee käytettyä friteeratessa - laitan anturin öljyyn lillumaan kun haluan mitata öljyn lämpötilaa. Lihojen kypsyys on luonnollisesti helppo määrittää digitaalisen lämpömittarin avulla, samoin kuin nesteen lämpö vaikkapa hiivaa varten, tai suklaan lämpötila temperoidessa - sen kerran kun sitä on tehty :). Paitsi monikäyttöisyytensä vuoksi, paistomittari valikoitui myös helpon postituksen ajatuksella.
Juuren Puoti lähti mukaan 30 euron arvoisella lahjakortilla, jolla voi lunastaa itselleen herkkuja Helsingin Korkeavuorella sijaitsevasta puodista. Me olemme ostaneet tuolta puodista esimerkiksi hurjan hyvää mallas-tyrnileipää, lumikinkkua ja ruususuklaata. Parasta minusta puodissa vieraillessa on sen rennonletkeä tunnelma ja asiantuntevat ruuanlaittovinkit.

Nämä kaksi palkintoa arvotaan erikseen siis niiden kesken, jotka viikon sisällä (perjantaihin 6.5 klo 21 mennessä)  jättävät viestin tämän postauksen kommenttilaatikkoon. Koska mekin paljastamme kaikenmoista itsestämme, haluaisimme kuulla mieluusti sinustakin! Meitä kiinnostaisi tietää ainakin lempiruuanlaittovälineesi ja –raaka-aineesi juuri nyt omassa kotikeittiössäsi.  Muutakin saa toki kertoa, kaikki on plussaa!

65 kommenttia:

  1. Lempiruoka-aines on tällä hetkellä varmaan - yllätys, yllätys - parsa. Myös purjosta intoilen taas pitkästä aikaa.
    Lempiväline on Just Nyt riisinkeitin ja varsinkin sen höyrytysosa. Ihanaa itämaista kalaa lempeästi höyrytettynä, nam nam.

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea hienon kävijämäärän johdosta!
    Lempivälineeni on ehkä blenderi,sillä sitä tulee päivittäin käytettyä ja lemppariruokaa taas ovat erilaiset salaatit ja munakoiso,kaikenlaisilla variaatioilla.

    VastaaPoista
  3. tällä hetkellä lemppariruoka-aine on mikä tahansa hedelmä ja tottakai kauden herkku-parsa! (:
    Lempiväline on tehosekoitin ;) sen avulla syntyy parhaat smoothiet.

    VastaaPoista
  4. Onnea hurjista lukemista! :)

    Lempiruoka-aineeni on just nyt avokado. Lempiväline sen sijaan on uudenkarhea, italialainen parmesanimylly.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Onnea! Olette ansainneet jokaisen lukijan - olette huippuja.

    Lempiruuanlaittovälineisiini kuuluvat hyvät teräaseet ja kaasu. Raaka-aineista tuoreet yrtit saavat sielun värähtämään.

    VastaaPoista
  7. Paljon onnea.

    Viime aikoina olen käyttänyt paljon kesäkurpitsaa ruoanlaitossa, se taipuu aika moneen ruokaan helposti ja nopeasti.
    Lempiväline taas on uusi paistinpannu, nyt ei tartu ruoka kiinni :)

    t: MariKo

    VastaaPoista
  8. Onnittelut puolesta miljoonasta! Bloginne on kyllä ihana inspiraation lähde. Ihan ruokablogien parhaimmistoa. Tosi harvoin tulee kommentoitua, mutta seuraan blogianne kyllä aktiivisesti.
    Lempi ruuanlaittoväline(et) lienee Sanellin veitsisetti ja jo pitkään lempi raaka-aineena on ollut rucola. Tuskin malta odottaa, että pääsen kesällä kasvattamaan sitä itse omalla kasvimaalla...

    VastaaPoista
  9. Onnittelut suuresta kävijämäärästä. Lempiraaka-aine taitaa tällä hetkellä olla limetti, sitä tulee lisättyä melkein joka ruokaa ja lempiväline Microplane-raastin.

    VastaaPoista
  10. Onnea onnea ihanat sipulit!
    Mulla taitaa mennä monen muun tavoin blenderin puolelle, voisin ilmeisesti elää pelkillä smoothieilla tätä nykyä. Raaka-aineista olen nyt innostunut avocadosta, ja ylipäänsä kaikista kasviksista ja hedelmistä, mitä sinne blenderiin voi heitellä :D .. Ehkäpä mie kohta taas alan tekemään jotain oikeetakin ruokaa.

    VastaaPoista
  11. Upouudessa keittiössä vähän kaikki tuntuu vielä niin hienolta. Nyt, kun sai Kitchen Aidin yleiskoneelle kunnolla tilaa, saa se suuremman roolin kokkauksessakin. Love it!

    Lempiraaka-aine on tällä hetkellä parsa, sesongin muita tuotteita odotellessa.

    VastaaPoista
  12. Digitaalinen keittiövaaka on lemppari koska olen leiponut paljon. Muuten kyllä kokkiveitsi vie voiton.
    Raaka-aineista olen käyttänyt paljon tofua ja kookosmaitoa mutta varmasti kesän lähestyessä innostun tomaateista kunhan ne saavat makua :)

    VastaaPoista
  13. Toai mahtava ruokablogi! Tykkään seurata ja usein jään haaveilemaan että itsekin saisin itseäni niskasta kiinni ja aikaa siihen että tekisin oikein kunnon ruokaa alusta loppuun itse. :)

    VastaaPoista
  14. Löysin tänne vasta viime viikolla mutta oon vaikuttunut,todella monipuolista ja kunnianhimoistakin reseptiä blogi pullollaan.Oma ruoanlaitto on arkista piiperrystä mutta kiva on lueskella ja saada ideoita niihin perushuttuihinsakin.
    Oma lempiväline keittiössä lienee kunnon veitsi ja lempikombo juuri nyt tomaatti-sipuli-valkosipuli.

    VastaaPoista
  15. Pienenä osallistuin kaikkiin maailman arvontoihin, enkä koskaan mitään voittanut. Eikun eipäs pidä paikkansa, kerran voitin jonkun laastarifirman laukun:) No mutta ehkä tällä kertaa natsaa!
    Lempiväline keittiössä on ehdottomasti digivaaka. Punnaaminen on ihanaa. Lempiraaka-ainetta ei kyllä voi valita, mutta sanotaan muodon vuoksi vaikka jauhot. Just nyt ja aina.

    VastaaPoista
  16. Onnea blogille!

    Eilen kävin ensimmäisen kerran Juuren puodissa (samoin kuin seinän takana ravintolassa syömässä) ja olisipa kiva olla onnettaren kaveri arvonnassa. Kaupassa kävisin muutenkin kyllä uudelleen. :)

    Ja sinne Heilaan tästä suuntaan kohta, kunhan hotellin aamiainen on nautittu!

    VastaaPoista
  17. Ensiksikin: onnittelut upeasta virstanpylväästä. (mikä ei kyllä sinällään ole mikään ihme, koska parissa viikossa saa jo paljon uutta oppia tekstejäsi lukiessa, ihanista ohjeista puhumattakaan.Parisen viikkoa olen täällä kurkistellut,siis.)
    Kyllä taitaa tällä hetkellä olla Kangasniemen papan perunat parasta ruokaa...ja tietysti uusi "Kovanaama" on lempparivehje, jolla keitetyt perunat herkuksi paistetaan.

    VastaaPoista
  18. Onnittelut rajapyykin rikkoutumisesta! :)

    Itselleni ehdottomasti tärkein ja rakkain on blenderi, tosin hyvänä kakkosena hyvä veitsi ja mehustin (jonka vasta sain ja olen niin sanotusti erinomaisen mehuissani siitä. anteeksi, oli pakko. :D). Lempiraaka-aine on kohtuu uusi löytö Luolamaan Luomun vuohenjuusto (pitää sitä vähän mainostaa ihanaa tuottajaa :D), joka sopii ihan mielettömän hyvin intialaisiin ruokiin, joita onkin tullut nyt tehtyä, kun kaappi on hamstrattu täyteen ko. juustoa. :D

    Ja kerran vielä onnittelut! Jatkakaa samalla linjalla! :)

    VastaaPoista
  19. Lempivälineeni on vähän tylsästi Macin kokkiveitsi, mutta sillä on vain ilo leikata ja sitä tulee käytettyä todella paljon.

    Lempi raaka-aine onkin sitten vähä vaikeampi, se vaihtelee todella paljon. Nyt kuitenkin kun kesä ja grillikausi on tulossa, vastataan porsaan kylkirivit. Ne on lapsuudesta lähtien ollut suosikkini grillattuna.

    VastaaPoista
  20. Lempuruoanlaittovälineeni; no sehän on tietysti mun mies:)!
    Lempiraaka-aineita on paljon, punajuuri kärkisijoilla, samoin bataatti, kaikki juurekset. Luomua suosin aina sen ollessa mahdollista.

    VastaaPoista
  21. Lempiväline on sähkövatkain, vaikka haluaisinkin monitoimikoneen. Mutta sähkövatkain on ihan kätevä kaikkeen, jos pitää taikinan koon kohtuullisena.

    Lempiraaka-aine on sitruuna. Joka sopii aika moneen, mutta ei ihan kaikkeen. Esimerkiksi Glorian ruoka&viini -lehden sitruunaleipä ei kuitenkaan sitten ihan toiminut.

    VastaaPoista
  22. Onnea onnea vaan! Lempiruoanlaittovälineitä on monta, mutta hyvä kokkiveitsi on tärkein, ilman ei tule toimeen. Muuten tällä hetkellä leivonnan puolella silikonimatto on ehdoton koristeiden teossa ja kaulinnassa, digivaaka taas macaronien ym. teossa. Raaka-aineet ovat nykyään enemmän kasvisvoittoisia, joita usein maustaa raastettu parmesaani. Suosikkituote on ehdottomasti tryffelisuola; pasta, risotto ja moni muu saa siitä ripauksen ylellisyyttä. Ai niin, toinen vielä; balsamicokastike, jonka siirappimainen rakenne ja ihana maku maustaa salaatin kuin salaatin.

    VastaaPoista
  23. Onnittelut rajapyykin ylityksestä, hieno blogi!

    Lempiruuanlaittovälineeni on iso valurautainen pata, jonka hankin vuodenvaihteessa. Sillä on kätevä ruskistaa ja valmistaa pitkään haudutettuja patoja isolle ja nälkäiselle porukalle.

    Lempi raaka-aineeni on ollut viime aikoina sitruuna. Sitä tulee puristettua tai raastettua aika moneen ruokaan.

    VastaaPoista
  24. Lempiruoanlaittovälineeni on "tylsästi" kunnon veitsi! Ilman sellaista ei pysty keittiössä tekemään mitään :P Lempi raaka-aineeni on varmaan sitrukset. Varsinkin näin vapun aikaan kun saa raastaa ja pilkkoa sitruunaa lempijuomaani simaan <3 ja limestä syntyy ihania jälkiruokia. Ja tietysti kaikki tuoreet kotimaiset kasvikset joita kohta saa!

    VastaaPoista
  25. Onnittelut täältä Italiasta!
    Tällä hetkellä parasta ruokaa ovat erilaiset salaatit. Uudet veitset ovat ahkerassa käytössä:)
    Satu

    VastaaPoista
  26. Onnittelut hienosta rajapyykistä ja terveisiä kirjablogien puolelta!

    Lempivälineeni taitaa olla paistinpannu, sillä siihen tulee tartuttua useimmin ja ilman sitä tulisi kovin orpo olo. Se on keittiöni peruskivi ja vanha, luotettava ystävä, jolta saa aina tukea.

    Lempiraaka-aine onkin kinkkisempi kysymys. Olisi kivaa vastata tähän jokin herkkupala, kuten vaikkapa parsa, jota söisin kyllä innokkaasti, mutta se ei olisi todenmukaista koska en sitä ikinä ole itse valmistanut. Paistinpannun kanssa samaa linjaa voisi edustaa lohi. Sitä käytän usein, sitä voi laittaa moninaisin tavoin eikä sekään tunnu juuri koskaan pettävän.

    VastaaPoista
  27. Kyllä tähän on keväthuumassa pakko vastata, että lempiraaka-aine on tällä hetkellä se parsa. Toinen herkku on parsakaali.
    Ruuanlaittovälineistä kunnon parilapannu.

    VastaaPoista
  28. Onnea..=)

    Oma suosikki ruuanlaittovälineenni on iso valurutapannu ja kevään takia lempiraaka aineena kisaavat tasaisesti villi vihannekset ja puuutarhan ensi sato

    VastaaPoista
  29. Lempiruoka-aines taitaa tällä hetkellä olla parsa, tulee aina niin keväinen olo kun sitä vihdoin alkaa taas saada.

    Ruoanlaittovälineistä suosikkina on tällä hetkellä huhmare, jonka ostin tovi sitten. Sillä saa ihania mausteseoksia lihan pinnalle ja tarkoitus olisi myös tässä lähipäivinä tehdä pestoa itse...

    VastaaPoista
  30. Lempi "välineeni" lienee tällä hetkellä Lekue'n höyrykääre! Siinä tulee ihanasti kaikki kasvikset ja kalatkin :)

    Lempi raaka-aineet vaihtelevat jatkuvasti (vain muutos on ikuista) mutta tällä hetkellä ykkösenä lienee vihreä parsa ja kesäkurpitsa!

    VastaaPoista
  31. Onnittelut!
    Leivon paljon, joten yleiskone. Lempiraaka-aineitani ovat kulloinkin sesongissa olevat tuotteet, tällä hetkellä maasta nousevat yrtit ja raparperia odottelen jo innolla!

    VastaaPoista
  32. Onnea! :) Olen vähän onneton keittiöni kanssa tällä hetkellä kun vuokraisäntä ei ole järjestänyt meille uunia vaikka sen piti järjestyä jo helmikuun alussa joten kokkailutkin on olleet vähän ontuvia vain kahden keittolevyn parissa. MUTTA olen päätynyt kokkailemaan uunittomia ruokia, esim. sushia ja jäänyt järjettömästi koukkuu wasabiin joten voisin sanoa sen tämän hetkiseksi lempi raaka-aineeksi. Ja iänkaikkinen lemppari kokkailuväline on iso leikkuuveisti :)

    Mitäs muuta, asun Islannissa ja tarkoituksena olisi jatkossa päästä käsiksi paikallisiin mereisiin raaka-aineisiin kuten erikoisempiin tuoreisiin kaloihin, selkärangattomiin sekä merilintujen lihaan ja muniin. Jännää! Tähän mennessä on tullut vasta poimittua sinisimpukoita lähirannalta pataan.

    VastaaPoista
  33. Onnittelut puolesta miljoonasta! Lempivälineeni on kuorimaveitseni. Se on aivan järjettömän hyvä kapistus, kylässä joutuu joskus käyttämään huonompia versioita mikä tekee elämästä jotenkin tosi vaikeeta... :) Joululahjaksi saatu iso kokkiveitsi tulee kakkoseksi.

    Lempiraaka-aineeni tuntuu vaihtelevan melko lailla viikottain, tällä viikolla on työnnetty joka paikkaan cheddaria. Ensi viikolle veikkaan munakoisoa, katselin niitä jo himoiten kaupassa ja olen selannut jo reseptejäkin.

    VastaaPoista
  34. Tämän hetken ehdottomat lempparit: rosmariini ja mandoliini!

    VastaaPoista
  35. Mahdoton määrä kävijöitä! Onneksi olkoon.

    Vipusen suosikit tällä hetkellä on raaka-aineista varhaiskaali (kun tulis vielä suomalaista) ja välineistä grilli.

    VastaaPoista
  36. Löysin vasta äsken tämän blogin. Mukavia juttuja. Niitä on kiva lukea varsinkin kun niistä osa suuntaatuu samalle seudulle.
    Onnea suuresta kävijämäärästä.
    Appakaija

    VastaaPoista
  37. Onnea hienosta kävijämäärästä!!!

    Lempi aine tällähetkellä on nieriä/lohi ja sen kanssa välineenä savustuspönttö!!!

    VastaaPoista
  38. Onnea!!!

    Lempiväline on ehdottomasti savipata. Raaka-aineista on vaikea sanoa suosikkia, mutta juuri nyt tekisi kovasti mieli ahventa! Laitettiin katiska järveen viikko sitten ja toivotaan että sieltä tulisi syömäkokoisia ahvenia ja paljon!

    VastaaPoista
  39. Pakko minunkin jättää puumerkki!

    Siippaseni hommasi taannoin uuden japanilaisen santoku-veitsen ja sen jälkeen on ollut pakko todeta, että ruoanlaitto on todentotta välineurheilua. Niin suitsaitsukkelaan silppuuntuvat kaikki ainekset (kynnet mukaanlukien). Lemppariaineksiani lienevät chilit, erilaiset hedelmät ja perusvihannekset.

    Onnea hurjasta kävijämäärästä! Ja hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  40. Onnea valtaisasta kävjämäärästä! Ja aurinkoista vappua!

    Tällä hetkellä olen ihastunut belugalinsseistä, vuohenjuustosta, tuoreista yrteistä ja tomaateista.

    Kokkausvälineistä suosikkini on upouusi raastin, joka on kirjaimellisesti partaterän terävä, mutta jolla saa täydellistä parmesaania tai sitruunan kuorta sekunneissa.

    VastaaPoista
  41. Onnea merkkipaalusta! Oma lempikeittiövälineeni on hyvä kokkiveitsi, sitä tulee käytettyä jatkuvasti. Lempiraaka-aineeni ovat tällä hetkellä inkivääritahna ja sitruunamehu, niitä voisin laittaa melkein ruokaan kuin ruokaan!

    VastaaPoista
  42. Paljon onnea ja hauskaa vappua!
    Tällä hetkellä parsa vie voiton lemppari raaka-aineena, mutta muuten taitaa kirsikkatomaatit olla ykkösenä. Keittiövälineistä suosikki taitaa olla blenderi.

    VastaaPoista
  43. Onnittelut suuresta kävijämäärästä!
    Lempiruuanlaittovälinettä en osaa oikein sanoa, koska nuorena leivon enimmäkseen... Mutta siinä ehdoton lemppari on vadelmat! Viimeisenä 2 kuukautena niitä on eksynyt lähes jokaiseen leivonnaiseen ja pelkästääkin niitä on tullut syötyä- ja paljon!
    Lempi ruuanlaittovälinekkin on leivontaan liittyvä erilaiset kakkuvuuat.

    elisa.elu@luukku.com

    VastaaPoista
  44. Vakkarilukija täällä moi :)
    Tällä hetkellä suosikkiruuanlaittovälineeni on kirppikseltä löydetty Jamie Oliverin flavour shaker! En ole kuuna päivänä omistanut morttelia, se on vain jäänyt saamatta ja hankkimatta. Kiinnostuin kovasti tuosta flavour shakerista kun näin Jamien sellaista käyttävän ja kas kummaa, seuraavalla kirppiskierroksella sellainen löytyi uutena paketissa ja hintaa huikeat 4€! Onnest soikeena olin ja sen jälkeen se on ollut kovassa käytössä.
    Lempiraaka-aine tällä hetkellä taitaa olla tuoreet yrtit (flavour shaker) ja kampasimpukat :)

    VastaaPoista
  45. Onnea! Bloginne on ihana, joten en ihmettele, että kävijöitä riittää!

    Lempiraaka-aineeni on tällä hetkellä omalla ikkunalaudalla kasvava basilika ja lempikeittiövälineeni italiasta hankittu parmesanraastin. Raastinterät ovat laserilla leikatut ja raasteesta tulee ihanan kevyttä ja ilmavaa. Suosittelen lämpimästi!

    T. Henna

    VastaaPoista
  46. Onnea isosta kävijämäärästä ja hauskaa vappua! :)

    Oma lempikeittiövälineeni on keraaminen Santoku-veitsi, jonka sain, kun tilasin erään lehden. :) Se on niin ihanan terävä! Lempiraaka-aine taas on sipuli, voisin laittaa sitä melkein mihin vaan! :P

    VastaaPoista
  47. Onnittelut isosta kävijämäärästä - sitä en ihmettele, täällä kyllä tulee käytyä itselläkin tuon tuosta.

    Uusimpana tulokkaana keittiössämme on kaurakerma ja erilaiset muut kaura- ja soijatuotteet lapsen maitoallergian vuoksi. Niitä olen nyt testannut keittiössä hetken aikaa. Oikein mukava päästä tutustumaan ihan uuteen maailmaan :) Välineistä voisin mainita tuon suuren puisen leikkuulautani ja uuden terävän kalaveitsen.

    VastaaPoista
  48. Lempikeittiövälineen paikasta kisaavat Bamix lisähärpäkkeineen ja todella terävä keraaminen veitsi. Lempiraaka-aine on sipuli, sitä kuluu ruuassa jos toisessakin. Vuosikaskin syö jo (vai vielä?) sipulia, kun sen silppuaa tarpeeksi hienoksi.

    -Salamanteri

    VastaaPoista
  49. Lempikeittiävälineeni on Jamie Oliverin ja Tefalin paistinpannu. Ja lempi raaka-aineena on sipuli, laittaisin sitä kaikkiin ruokiin.

    anni409

    VastaaPoista
  50. Hurja kävijämäärä - onnea!!
    Nuo suosikkiraaka-aineet ja välineet vaihtelee kyllä aina sesongin mukaan. Lime on aikamoinen kestosuosikki, jolla tulee maustettua niin makeaa kuin suolaista syömistä. Kunnon keittiöveitsi on ehdoton! Vieraassa keittiössä kokatessa tulee usein ikävä omaa veistä vaikkei sekään mikään supersuperkapistus ole.

    VastaaPoista
  51. Lempiruoka-aine lienee inkivääri, mutta välineen valinta onkin sitten hankalaa. Olisiko se Zojirushi-riisinkeitin, japanilainen kokkiveitsi vaiko jokin le Creuset -astia? Tiskikonekaan ei olisi huono vaihtoehto. Taidann äänestää riisinkeittimen puolesta sillä riisin keittäminen hyvin ilman sitä on haastavaa ja se vapauttaa kokin keskittymään muuhun.

    Siltä varalta että arpaonni lämpömittarin suhteen suosisi minua niin arpokaa uudelleen, kiitos. Minulla on jo.

    VastaaPoista
  52. Onnittelut kävijämäärästä ja hauskaa vappua! Mullakin teidän blogi on ollut jo pitkään vakituinen lukulistalla.

    Tällä hetkellä lempiraaka-aine on toki parsa, noin yleisesti muuten varmaankin avocado. Lempikeittiöväline on ehdottomasti tarpeeksi laadukkaat ja terävät veitset!

    VastaaPoista
  53. Onnea kävijämäärästä ja toivotaan paljon lukijoita jatkossakin! :)

    Lempparikeittiövälineeni on varmaan tällä hetkellä pieni raastin, jolla raastuu mukavasti parmesaani pastan päälle, valkosipuli ja muskottipähkinä. (Pienet on ilot...) Ja suosikki raaka-aine kallistuu nyt varmaan possun niskaseudulle - edelleen mykistynyt mehukkaan maukkaasta!

    VastaaPoista
  54. Onnea, kävijämäärä on huikea!
    Lempiruoka-aineista tällä hetkellä bataatti ja parsa. Kotimaiset kalat aina.
    Työvälineistä hyvät veitset sekä pata.

    VastaaPoista
  55. Onnea teille, kävijämääräkin todistaa bloginne olevan onnistunut ja ihana!

    Suosikkiruoanlaittovälineeni on juuri tällä hetkellä uusi keraaminen veitsi, se on vallan eto peli :)
    Lemppariraaka-aineista punajuuri on kestosuosikki, nyt keväällä parsa kirii sen rinnalle ja ehkä ohikin. Eikä pidä unohtaa suuria rakkauksiani, kampasimpukkaa ja parmankinkkua...

    VastaaPoista
  56. Grillausinnon noustua pääsiäisen ja vapun jälkeen ihan uusiin ulottuvuuksiin halloumi ja rehellinen grilli ovat nyt kovassa huudossa :)

    VastaaPoista
  57. Onnea ansaitusta kävijämäärästä :)!

    Lempiruoanlaittovälineeni on tällä hetkellä teräskulho, sillä sellaisen hankkimiseen meni jostain syystä niin kauan että nyt sitä on ihanaa vaan fiilistellä. Kun sitä voi kuumentaa ja tiskata putiputipuhtaaksi ja vaikka mitä.

    Lempiraaka-aine juuri nyt on kevätsipuli. Kuten aina tähän aikaan vuodesta.

    VastaaPoista
  58. Etsin pannacotan ohjetta ja eksyin tänne :) Lempityövälineisiin lukeutuu terävä veitsi, monitoimikone ja vaaka. Mausteissa suurta roolia esittää tällä hetkellä timjami ja vanilja.
    Oikein paljon onnea hurjasta kävijämäärästä. Nyt jatkan matkaani tässä vedet suuhun nostattavassa blogissa :)

    VastaaPoista
  59. Onnea puolesta miljoonasta!

    Lempiruuanlaittoväline on helppo, Hackmanin teräksiset kulhot joita meillä on melkein koko sarja. Saan iloa pelkästään niiden käsittelemisestä. (Siskoni mielestä olen hieman outo.)

    Raaka-aine juuri nyt... koska olen parsafriikki, pitäisi tietysti sanoa parsa, mutta sanonkin nokkonen. Tai korvasienet? Nokkonen vai korvasienet? Olkoon nokkonen.

    VastaaPoista
  60. Wiuwau! Huikea kävijämäärä, hyvä te!

    Mua vähän nauratti kysymys lemppari raaka-aineesta koska yleensä syön jotain yhtä juttua kyllästymiseen asti (viime aikoina ollut tahini ja turkkilainen jugurtti kovassa huudossa) ja mietin että nyt ei kyllä ole mitään spessua. Kunnes huomasin että edellinen bloggaus on porkkanapihvit, sitä edeltävä porkkana-mantelikakku ja nyt keittiössä odottelee porkkanapeston ainekset :) Eli joo, porkkana it is.

    Välineistä puolestaan kovimmassa käytössä on ehkä edellisestä johtuen raastinkuppi! Kupin reunassa siis raastin, tosi kätevä.

    Ja jos onnetar sattuisi suosimaan niin paistomittari voisi täällä jäädä vailla käyttöä, herkkupuodin valikoimat tuskin :)

    VastaaPoista
  61. Onnea huimasta kävijämäärästä! Itse löysin bloginne vasta alkukeväästä, mutta sen jälkeen olen uskollisesti vieraillut lukemassa juttujanne melkein päivittäin.
    Lempiraaka-aineeni on ehkä tällä hetkellä sitruuna, jostain syystä sitä on aina kaapissa ja voi lisätä melkein kaikkiin ruokiin ja leivonnaisiin. Lempivälineeni taas on ehdottomasti kuorija! Opiskelijana olen jostain syystä aina säästänyt noista ihan perusjutuista suurempia hankintoja varten, joten nyt kun sainkin hankittua parin kympin kuorijan on kasvistouhut yhtä juhlaa!:D

    VastaaPoista
  62. Onnea olevaan, tuuria tulevaan, onnekasta polkua eteenpäin!

    Olen ihan hurahtanut spelttiin! Spelttimannapuuro, -risotto, -uunipuuro...

    Masiinoiden ykkönen on Kitchen Aid tehosekoitin. Haaveenani on saada pöydälleni myös samanmerkkinen yleiskone.

    Kiitokset blogistanne!

    VastaaPoista
  63. Onnea onnea minultakin! Hieno saavutus! Lemppari ruuanlaittovälineeni tällä hetkellä taitaa olla ihana pinkki tehosekoitin, olen meinaan hurahtanut uudestaan pirtelöihin. Raaka-aineista tällä hetkellä yksi parhaista on rucola, niin hyvä ja monikäyttöinen.

    VastaaPoista
  64. Lempiruuanlaittovälineeni on noin vuosi sitten hankkimani pieni paistinpannu, merkkiä en kyllä muista. Yksin kun asun niin sitä ennen aina teki pannulla tehtävät ruuat helv. isoina annoksina, kun aina näytti niin vähältä se määrä ja pannulla. "Jos nyt vielä vähän tuota ja tuota lisäisi."

    Lempiraaka-aine lienee tälläkin hetkellä ikuinen suosikki tomaatti kaikissa muodoissansa :)

    VastaaPoista
  65. Arvoimme juuri random.org:n kanssa Decanterin lahjoittaman digitaalisen paistomittarin, ja lahjakortin Juuren Puotiin. Mittari lähtee Islantiin Milalle ja herkkulahjakortti Sirkulle, kunhan naisten yhteystiedot pätkähtävät blogimme sähköpostiin. Onnea voittajille ja kiitos kaikille vastauksista!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin