sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Ainahan se on mielessä...

...LOMA!

Ja nyt kun se vihdoin koitti, napaan piti saada jotain kesäisen kivaa ja uutta.
Pappa lupasi savustaa lahnaa, mikä kelpasi meille oikein hyvin. Hiukan alta kiloiset lahnat laitettiin puoleksi tunniksi savustuslaatikkoon ja sen jälkeen kymmeneksi minuutiksi 10 prosenttiseen suolaveteen maustumaan. Ou mai!
Kalan keralle tein Chez Jasun eetteriin laittaman, Uneliaan kokin Annankin hyväksi toteaman fenkoli-perunalaatikon. Olipas kesäisen raikasta ja hyvää! Meillä cheddar jäi unohduksen vuoksi pois, joten paikkasimme tilannetta mustalla Koskenlaskijalla. Sinnepäin muttei lainkaan sama. Jasun reseptin katkaravut jätimme pois, koska vuoka toimi meillä lahnan lisäkkeenä.

SITRUKSINEN FENKOLI-PERUNAVUOKA
puoli kiloa uusia perunoita
iso fenkoli
sitruuna
1 tl kapriksia
150 g turkkilaista jugurttia
75 g englantilaista cheddaria (tai 100 g mustaa Koskenlaskija sulatejuustoa)
1 tl karkeaa dijonia
tuoretta tilliä
suolaa ja valkopippuria

Pese perunat ja keitä suolalla mastetussa vedessä lähes kypsiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja keitä viitisen minuuttia. Valuta perunat ja fenkolit ja kumoa uunivuokaan. Kun perunat ovat hiukan jäähtyneet leikkaa ne puoliksi tai paksuiksi viipaleiksi. Lisää mukaan raastettu sitruunankuori ja kaprikset. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Yhdistä kulhossa jugurtti, sitruunamehu, juustoraaste ( tai -palat) ja puolet tillistä. Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin vartti tai kunnes ruoka saa väriä. Koristele vuoka lopuksi tillillä.
Puolivilliin salaattiin sekautettiin pieniä siankärsämöitä, supullaan vielä olevia vuohenputken alkuja, pihatähtimöä kukkineen, savikkaa, kurtturuusunterälehtiä ja kasvihuoneesta jääsalaattia sekä pinaattia. Vinegretti sekoitettiin vaaleasta balsamicosta, hunajasta, sormisuolasta ja mustapippurista.
Jälkiruuaksi rouskutimme aiemmin tarkemmin esiteltyä "kakkua", joka koostettiin kauralastulevyistä, vaniljajäätelöstä ja tuoreista, kotimaisista mansikoista. Tällä kertaa laitoin joukkoon myös ruusun terälehtisilpulla ja vaniljasokerilla maustettua kauravispivaahtoa.  
Kesälomamme alkoi papan, ja siskon perheen kanssa. Loman startti on sujunut helteisesti polskien, onkien ja löhöillen. Tärkeimpänä lomaominaisuutena on ollut nyt leppoisuus ja kiireettömyys!

4 kommenttia:

  1. Mun loman alku on ollut kaikkea muuta kuin kiireetön mutta onneksi tässä on neljä viikkoa aikaa olla kiireetönkin. Ihanaa lomaa teillekin :)

    VastaaPoista
  2. Mukavaa lomaa! Minulla on vielä kaksi viikkoa töitä, tuntuupa aika matelevan, tuntuupa että ihan KAIKKI MUUT ovat jo lomalla:)

    VastaaPoista
  3. Virpi: Oikein onnistunutta lomaa sinne!

    Campis: Multa kysyi viimisellä työviikolla ihan kaikki, että jokos olet lomalla - tuntemattomista kaupan kassoista lähtien. Teki mieli jo jossain vaiheessa huutaa että EN OLE. Onneksi en tehnyt niin :). Jaksamisia sinne, kyllä se sitten elokuun alussa palkitsee ;).

    VastaaPoista
  4. Vuoka ja kakku lähtevät kokeiluun heti kun joku ilmoittautuu syömään.

    Auvoisaa lomaa!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin