lauantai 30. heinäkuuta 2011

Kanttarelli-fenkolipasta

En tiedä mistä sain pakkomielteenomaisen tarpeen yhdistää fenkolia ja kanttarellia. Sellaisen kohdattua minut päätin lähestyä aihetta yksinkertaisesti, pastakastikkeen muodossa. Eikä auta sanoa muuta kuin että hyvää oli! Kypsennetyn fenkolin maku taittuu tujusta aniksisuudesta lempeämmäksi ja tuolloin se sopi mielestämme erinomaisesti kanttarellien kanssa. Varsinkin kun menossa on mukana valkoviiniä, kermaa ja parmesaania tekemässä loppusilauksen...Nam!
Omien kanttarellilöydöstemme lisäksi saimme isältäni ja siskoni mieheltä tuliaisiksi kanttarelleja - kiitos! Näitä maistuvia sieniä on nyt kuulemma ennätyksellisen paljon ja kaikkialla. Mariltakin löytyy houkuttelevan oloinen resepti näille "kullannupuille".
 
FENKOLI-KANTTARELLIPASTA
kahdelle

½ fenkoli
voita reilu nokare
noin 3 dl kanttarelleja
½ dl valkoviiniä
½ dl kermaa
suolaa
mustapippuria
pastaa
parmesaania

Pilko fenkolinpuolikas suiroiksi ja kiehauta muutama minuutti suolatussa vedessä jotta pehmenee. Valuta.

Laita pastavesi kiehumaan. Nakkaa perään suolaa. Lisää pastat joukkoon.

Nakkaa reilu nokare voita pannulle. Lisää hiukan ruskistuneeseen voihin pienet kanttarellit tai sienipalat. Lisää myös fenkolisuirot ja kuullota. Kun sienistä on lähtenyt kaikki neste, lisää joukkoon valkoviini. Anna alkoholin haihtua hetki. Lisää joukkoon kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää fenkoli-sieniseos valutettujen pastojen joukkoon. Annostele lautaselle. Raasta päälle parmesaania.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa joten pistettävä kyllä kokeiluun. Kemiönsaarellakin jo kiitettävät kanttarellisaaliit ja aamulla ampaisemme taasen metsään...

    VastaaPoista
  2. Tuliko lisäsaalista? Mikäs teidän sakin kanttarelliherkku on?

    Piakkoin olen postaamassa toistakin kanttarelliherkkua, kunhan vaan saan ensin yhden iiiihanan tattiohjeenkin postattua :).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin