perjantai 5. elokuuta 2011

Kanttarellipaistos filokupissa

Parmesaani tykkää kanttarelleista ja minä heistä yhdessä. Tämä opittiin kun pyöräyttelin vaivattomasti yhteen Soppakellarin väen kanttarellipaistoksen. Tusla suositteli seosta  grillatun lihan, tai kalan kera, minä voisin lisätä suosituksiin filotaikinakupit.  
Kokeilin parmesaanin tilalle myös leipäjuustoa, mutta ei ollut kyllä yhtään niin hyvää. Jos ei pahaakaan.
Revi repsottavat filotaikinareunat siistiksi ennen paistoa tai mustuneina paiston jälkeen.

KANTTARELLIPAISTOS PARMESANILLA
filokuppeihin

2 kesäsipulia varsineen
reilusti voita
noin 1 litra tuoreita kantarelleja putsattuina (isot viipaloituina)
loraus valkoviiniä
tuoretta timjamia
tuoretta lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
parmesaania lastuina

Silppua sipulit ja osa niiden vihreistä varsista.  Laita pannulle kunnon kimpale voita ja kuullota siinä sipulit. Paista sitten samalla pannulla kantarelleista neste pois. Lisää loraus valkoviiniä ja anna sen haihtua. Mausta tuoreella timjamilla ja silputulla lehtipersiljalla. Rouhaise mustapippuria myllystä ja lisää ripaus suolaa. Raasta mukaan parmesaanilastut ja tarjoile.

Jos haluat laillamme laittaa seoksen tarjolle filotaikinakupeissa, sulata pakastettua taikinaa muutama tunti jääkaapissa. Revi taikinalevystä irti suiroja (kyllä, tämä ei todellakaan ole niin nökönuukaa). Asettele suiro silikoniseen (tai tavallisen vuuan ollessa kyseessä voideltuun) muffinssivuokaan ja sipaise päälle öljyä. Aseta päälle toinen suiro hiukan ristikkäin, niin että taikinat muodostavat yhdessä kupin. Öljy liimaa taikinapalat yhteen. Tähän kuppiin voit nyt lusikoida sieni-sipuliseoksen ja raastaa päälle parmesaania. Paista 200 asteessa kunnes juusto sulaa kauniisti ja taikinareunat rusehtuvat.

8 kommenttia:

  1. tosi kiva toi idea laittaa ne tuohon muffinivuokaan. Täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Oijoi! Todella hyvän näköisiä. Mulla on vieläkin filoneitsyys menettämättä ja kun ei nuo baklavahommelit oikein ole napanneet (muutenkin taikinan tarttuminen on jotenkin tuntunut työläältä) niin tässähän olisi suht helpolta vaikuttava juttu millä testata. Joo, kiitos!

    VastaaPoista
  3. Filotaikina on oikeasti tosi helppokäyttöistä. Minusta monet ohjeet saavat sen kuulostamaan jotenkin turhan vaikealta ja monimutkaiselta.

    VastaaPoista
  4. Muistatteko lainkaan kuinka moneen kuppiin täyte riittää? Ajattelin juhliin tehdä, mietin onko järkevää tuplata kun vähintään parikymmentä kuppia olisi hyvä saada..

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Nyt en kyllä yhtään muista. Filotaikinaa jäikin vielä paljon, sen muistan. Täytteenkin kanssa on tietysti eri sen puoleen minkäkokoisiin vuokiin teet filokuppisi ja toisaalta, miten paljon täytettä laitat. Ainakin 9 näyttää tulevan, mutta veikkaisin kyllä että enemmänkin.

    Tein näitä myös minimuffinssivuokiin ja ne oli aika suloisia + sopivasti suupalan kokoisia.

    VastaaPoista
  6. Ok, kiitoksia. Jos normaalikokoisia tulee ainakin yhdeksän, niin eiköhän minikokoja saada muutamakymmen aikaseksi. Kiitos, lähtee siis kokeiluun!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin