tiistai 11. lokakuuta 2011

Omena-varsisellerihillo

Loogisesti omena-varsisellerihilloa käsittelevässä jutussa on sitruunan kuva. Tietenkin. Tai sitten raastetut sitruunankuoret siemenineen vain olivat niin valokuvauksellisia, että hillon pulputtaessa liedellä kuva piti näpätä. Asiaan...

Omat omenapuunalkumme eivät tänä vuonna tuottaneet lainkaan satoa. Olemme onneksemme saaneet omenoita paitsi mummulasta, myös esimerkiksi Jukan työkaverilta, jolla niitä on yltäkylläisesti liikaa omiksi tarpeiksi. Paljoa en ole vielä ehtinyt omenoita säilöä, mutta tämän hillon tein heti kärkeen.
Viime syksynä Nellen maistattama, alunperin Viini-lehdessä raportoitu varsiselleripitoinen omenahillo jäi niin lähtemättömästi mieleen, että halusin ehdottomasti tehdä sitä viimevuotiseen tapaan itsekin. Hillo on kivan erilainen kaveri juustopöydässä.  JOS hilloa vielä joulun aikaan on, näitä mennee lahjaherkkukorienkin täytteeksi. JOS.
VARSISELLERI-OMENAHILLO 
(viinilehden ohjeen mukaan, n. 1  1/2 l )

1 kg omenoita
500g varsiselleriä
1 sitruuna
1 appelsiini
2 dl vettä
8 dl hillosokeria

Kuori omenat. Leikkaa omenat ja varsisellerit pieniksi paloiksi. Laita palaset kattilaan, raasta sekaan appelsiinin- ja sitruunan kuori sekä purista mehut. Lisää vesi.

Keittele miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 min kunnes aineet mehustuvat. Lisää hillosokeri ja keitä vielä n. 15 min ilman kantta usein sekoittaen. Hillo on valmista kun se alkaa soseutua. Kuori vaahto tarvittaessa.

Täytä pestyt, kuumennetut tölkit kokonaan hillolla ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä viileässä

11 kommenttia:

  1. Tätä voisinkin kokeilla, vaikuttaa herkulliselta. Yksi korillinen omenoita odottelee vielä jatkotoimenpiteitä. Kirjoitanpa heti varsisellerin kauppalistaan :)

    VastaaPoista
  2. Nyt vasta huomaan, että teillä on uusi selkeä ulkoasu. Onkohan ollut ko kauankin?

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoista, mielenkiintoista. Kaikkea sitä voikin hilloon työntää!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanalta kuulostava hillo,ja molemmat ainekset lemppareitani:)

    VastaaPoista
  5. Joo, uusi kiva leiska! Mun tekis kans mieli uudistaa siskokeittiön ulkoasua, mutta... Katsotaan nyt joskus sitten kun Mr. I beebs lähtee kouluun tjsp ;)

    VastaaPoista
  6. Nanna: Ei ole ollut kauaa. Viime viikonloppuna hiukan napsuttelin uusiksi.

    Jonna: Niinpä! Varsiselleri rouskuu mukavasti hillossa ja tuo siihen ihan omanlaistaan makua. Hieno hillo!

    Yaelian: Vain munakoiso puuttuu ;).

    Nelle: ;D. Olin itsekin harkinnut tätä jonkun aikaan mutta rohkeutta puuttuu. Minä olen kauhean hyvä saamaan aikaan katastrofeja kun alan muuttamaan jotakin tietokoneen avulla.

    VastaaPoista
  7. Mäkin muistan tehneeni tätä, mutta syöneeni vain kerran.. Jostain jääkaapin uumenista varmaan löytyis purkillinen.

    VastaaPoista
  8. Just lueskelin Nellen ristiäiskakkupostausta jossa tästä hillosta puhuttiin ja mietin että onpas erikoista, ei meille. Nyt kun törmään samaan hilloon 5min myöhemmin mietin että eihän tuo ehkä niin outoa oliskaan. Huomenna se varmaan kuulostaa jo maailman parhaalta herkulta =)

    Kiva ulkoasu, tykkään! Mäkin omaamme joku viikko (kk?) sitten leventelin ja siihen se jäi. Bannerit ja kaikki kesken. Joskus sitten seuraava vaihe ;)

    VastaaPoista
  9. Ihanaa syksyn tuntua blogissanne!Suomen maatalousmuseo Sarassa on meneillään kaltaisillenne ruuanlaiton taitureille suunnattu kilpailu! Museolle etsitään nimikkoleivonnaista, jotain mikä maistuisi makeasti maaseudulle. Lähde ihmeessä mukaan kisaan! Lisätietoja: www.sarka.fi --> Ajankohtaista

    VastaaPoista
  10. Veera. Tuskin se miksimään menee tuolla sokerimäärällä. Ei kun penkomaan!

    Patalintu: Hiljaa hyvää tulee, vai kuinka :)?

    Ano: Meillä eletään kaikin puolin aika sesonkien mukaan, ihan luonnostaan. Siitä tykkää paitsi makuhermot myös kukkaro. kävinkis kurkkaamassa kilpailuanne, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin