lauantai 21. tammikuuta 2012

Karitsaa tomaattifenkoliliemessä

Tämä pataruoka on todella hyvä esimerkki italialaisesta ruokakulttuurista: muutama erinomainen raaka-aine yhdessä tekee maittavan ruuan - ilman kikkailuja, ilman krumeluureja. Siksi raportti ruuan kokoonsaattamisestakin on ytimekäs.

Ohje on kehumastani Saku Tuomisen "Basta!"-kirjasta. Meillä lautaselle laitettiin lisäksi balsamicoituja porkkanoita, jotka kävivät hyvin tämän pataruuan kanssa. Reseptistä lie jäänyt uupumaan mustapippuri ja suola, sillä niiden lisääminen oli kyllä ihan välttämätöntä.

LAMMASTA, FENKOLIA JA TOMAATTIA

agnello con finocchio e pomodori

1 kg lampaan patalihaa, meillä karitsan lapaa
1 sipuli
oliiviöljyä
1,5 tölkkiä tomaattia
2 fenkolia
mustapippuria ja suolaa

Paloittele lammas. Pilko kuorittu sipuli. Leikkaa fenkolit ohuiksi viipaleiksi.
Ruskista liha pannulla oliiviöljyssä. Lisää sipulipalat ja freesaa hetki. Siirrä pataan.
Lisää pilkotut tomaatit pannulle ja anna hautua 10 minuuttia. Siirrä pataan. Lisää pataan myös fenkoliviipaleet. rouskauta sekaan mustapippuria ja ripsi suolaa. 
Lisää tarvittaessa hieman vettä. Anna hautua reilu tunti, kunnes lammas on kypsää.

4 kommenttia:

  1. Ja kuinka kaunis voikaan olla porkkana!

    VastaaPoista
  2. Mitäköhän tölkkitomaattia käytitte? Itsellä kuoritut tomaatit tölkistä tekivät padasta liian vetisen.. Olisikohan parempi kaltata itse tomaatit, pilkkoa ne ja hauduttaa pannulla kunnes nestettä irtoaa? Kiitos paljon vinkeistä, Ravintolapäivämme pääruoka kiittää. :)

    VastaaPoista
  3. Bioitaliaa tai Muttia varmaan käytimme, muita ei meiltä taida löytyä. Itsekalttaminen nyt on tosi hyvä vaihtis, mutta varsinkin luomulla tulee aika arvokkaaksi.

    Mikä rafla ja missä? Mitä muuta on tarjolla.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin