sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kookoksenmakuiset riisisuklaanamut

Nämä namut saivat alkunsa Indiskasta. Haahuilin siellä yhtenä iltapäivänä kuluttaen aikaa. Tuossa kaupassa oli kaikenmoista ihanaa, jouluista tahi ei. Telepaattisilla kyvyillään (?) Jukka soitti juuri siihen hetkeen, kun mietin jaksaisinko raahata koko illan kassissa isoa kulhoa vai en. Mies päätti puolestani että en. Sen sijaan ostin pari piparimuottia, sillä perhosta ja itämaiselta vaikuttavan rakennuksen silhuettia minulla ei vielä ollut. Ja sitten nappasin mukaan vielä pieniä muotteja, joihin suunnittelin tekeväni jotain karkkeja.
Pikkuruiset muotit olivat kauniita ja yllättävän tömäköitä. Niitä katsellessa tuli mieleen oman lapsuuteni helpot klassikot, riisisuklaat, joita en omien lasteni kanssa ole vielä tehnyt. Niinpä aloimme väkästää kokoon niitä, koristellen. Lopputulos oli oikein mukavan näköinen! Herkut eivät vain meidän perheelle oikein uppoa kookosrasvan maun vuoksi.
Ohje on muunnelma Helsingin Sanomien ohjeesta.

RIISISUKLAA

125 g kookosrasvaa
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
(vaniljasokeria)
6-8 dl riisimuroja
1 dl wienernougat-rouhetta
erilaisia nompparelleja

Sulata kookosrasva ja ota kattila pois levyltä.
Lisää sokeri, siivilöi sekaan kaakaojauhe ja halutessasi vaniljasokeri. Lisää muroja ja tavallamme wienernougat-rouhetta vähitellen, kunnea massa tuntuu sopivalta.
Ota kahdella lusikalla kokkareita vadille tai makeisvuokiin. koristele nompparelleilla. Anna kovattua kylmässä.
Tyttäremme vei päiväkotiin syksyn huolenpidosta kiitokseksi  kaikille hoitajille glögipullon ja itsekoristelemiaan riisisuklaanameja.

3 kommenttia:

  1. Ihana kuva pikkuprinsessasta:) Ja hoitotädit olivat tuosta muistamisesta varmaankin tosi iloisia:)

    VastaaPoista
  2. Loistava idea syötäväksi joululahjaksi, ja kookos-suklaa -kombo on kyllä nam!

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Toivottavasti olivat iloisia - vissi tarkoitus oli ainakin ilahduttaa. Ja tyttö oli tosi tärkeänä kun jakoi lahjoja, sekä tädeille että sedälle ;).

    Riikka: Jos tykkää kookoksen mausta. Minulla se menee suolaisissa ruuissa, mutta makeissa ei sitten millään. Kookoslastut on ihan nou nou.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin