lauantai 24. joulukuuta 2011

Suolaiset joulutortut

Kaverit naapurista kävivät meillä eilen jouluisilla mausteilla ylevöitetyllä viinillä ja napostelupaloilla. Teimme Ketun Keittiön idealla joulutorttuja niin että jätimme osasta luumuhillot pois. Meidän torttumme olivat ihan pikkaraisia, sillä yhdestä voitaikinalevystä saa kahdeksan tällaista leivonnaista. Paistamisen jälkeen koversin kypsään taikinaan kolon veitsenkärjellä ja torttujen jäähdyttyä tökkäsin niihin graavilohta. Aika jouluisen näköinen ja helppo suolapala.

Monessa kodissa puuhaillaan varmaan parhaillaan joulua kokoon, niin meilläkin. Luomukinkku otettiin aamulla ulos uunista ja priimaa tuli, maistettiin sitä jo aamupalalla. Piimäjuustokin oli hyvää. Jukka puuhailee parhaillaan kokoon laatikoita ja minä menen pian joululimpun tekoon. Leppoisasti ja vähän kerrassaan kaikki tuntuu valmistuvan, taustalla joulupukin kuuma linja.

Oikein tunnelmallista ja rauhallista
joulua kaikille Sipulan lukijoille!
Toivottavasti herkkunne onnistuvat oikein nappiin
ja juomavalintanne osuvat kohdilleen.

5 kommenttia:

  1. Luomukinkkua täälläkin! Tuli juuri uunista ja maistui erittäin hyvälle :)

    Maistuvaista joulun aikaa Sipulaan <3

    VastaaPoista
  2. Oikein ihanaa Joulua koko perheelle! Täällä otettiin varaslähtö jouluun jo eilen(koska sunnuntaina työpäivä) ja vietimme suomalaisen Sirpan luona 18 hengen voimin kunnon suomalaisen jouluaaton;kaikkine tyypillisine jouluruokineen (lihaa ei tosin ollut).

    VastaaPoista
  3. Hienoa joulunaikaa koko perheelle!

    VastaaPoista
  4. Myös minun äitini oli ostanut luomukinkun. Oli tosi iloinen yllätys! Hyvää joulua Merituuli ja koko perhe!

    VastaaPoista
  5. Virpi: Luomukinkku on kyllä kova juttu :)

    Yaelian: Olivatko kaikki syöjät suomalaisia? Tuli vaan mieleen että jos ei, mitä pitivät suomalaisista jouluherkuista?

    AV: Hyvä äiti Vipunen!

    Kaikille edelleen mukavaa joulunaikaa :)!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin