maanantai 6. helmikuuta 2012

Arvotaan Espanjan tuliainen

Jukka kävi viime viikolla Espanjan Valenciassa työmatkalla. Mies on luvannut pistää eetteriin myöhemmin ainakin mielenkiintoisia kuvia kauppahallista. Reissun aikana kävijämittariin pamahti kunnioitettavat 700 000 visiteeraajaa, josta haluamme kovasti kiittää teitä vierailijoita. Ajattelimme että tuliainen Espanjasta voisi olla mukava tapa kiittää. Niinpä Jukka osti arvottavaksi paella-pannun.

Garciman Pata Negra-pannu on  halkaisijaltaan 34 cm. Se käy avotulelle ja kaikille liesilaaduille, myös induktiolle ja kaasulle. Padassa on tyylikkään mustat kahvat ja se tuntuu oikein hyvälaatuiselta. Kahden vuoden takuukin paellapannulle annetaan.
Koska olette jo täälläkäymisellänne ansainneet pannunne, arvontaan osallistumiseenne riittää kommentti tähän juttuun ensi sunnuntaihin 12.helmikuuta klo 20.00 mennessä. Jos jotain haluat kertoa, olisi kiva kuulla makumuisto Espanjan herkuista. Jos emme saa voittajaa kiinni viikon sisällä sunnuntaiarvonnasta, menee pannu uudelleenarvontaan. Postitamme pannun Suomen rajojen sisäpuolelle. Onnea arvontaan!

65 kommenttia:

  1. Mukana ollaan :)

    rockonmama@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos, että olette jaksaneet pitää blogia. Kävijämäärä kertoo, että muutkin arvostavat kovasti "harrastustanne". Toivottavasti vuosia on vielä paljon edessä.

    Espanjalaiset ruokamuistot tiivistyvät minulla ihaniin tapaksiin sekä churroihin ja kaakaoon.

    VastaaPoista
  3. Osallistun! :) En ole itse valitettavasti käynyt Espanjassa mutta vanhempani ovat ja ovat kovasti hurahtaneet Espanjan kieleen, maahan ja ruokaan joten sen vaikutuksen alaisena ole ollut :D Rakastan kaikkia tapasherkkuja, espanjalaisia juustoja yms. Ja tottakai kulautetaan ne alas espanjalaisella viinillä!

    VastaaPoista
  4. Miekin osallistun arvontaan :)

    Manner-espanjassa en ole käynyt vielä, mutta Mallorcalla joskus 90-luvulla. Siellä tutustuin aioliin ja tuoreisiin oliiveihin, sillä reissulla tämä lapsi oppi syömään oliiveja.

    VastaaPoista
  5. Onnittelut valtavasta kävijämäärästä!

    Espanjalainen keittiö on yllättävän vieras. Olen syönyt pahaa 'paellaa' ja ihania tapaksia. Paellaa olisi kiva harjoitella kotona ihan oikealla pannulla :)

    VastaaPoista
  6. Onnea kävijämäärä ennätyksestä!

    VastaaPoista
  7. Osallistuisin arvontaan

    VastaaPoista
  8. Mantereen puolelta eteläosasta tulee heti mieleen loistavat kala- ja äyriäisruuat. Mutta ihanin yllätys on varmaan ollut kanarian saarilta ryppyperunat mojo-kastikkeen kera (vihreä sekä punainen))

    VastaaPoista
  9. Arvontaan. Parhaat ruokamuistoni Espanjasta tulevat Barcelonan alueelta. Espanjastakin löytyy eri seuduilta hyvin erilaisia keittiöitäkin. Kaikilla maakunnillakinhan on omanlainen paellansa ;)

    VastaaPoista
  10. Vau mikä kävijämäärä!! Onnea! Paellaa on pitänyt monesti tehdä, lupaan tehdä välittömästi jos (/kun) arpaonni osuu kohdalleni! :)

    VastaaPoista
  11. Asuin perheen kanssa Fuengirolassa, kun olin kahdeksan. Meitä lapsia on neljä, ja kolme minua nuorempia. Tehtiin usein pitkiä (tai ainakin pienestä pitkältä tuntuvia) kävelyjä rantaa pitkin niin, että pienin oli rattaissa ja me muut käveltiin. Ainakin kerran rannalla oli kuumana iso paellapannu, josta sai ostaa halvalla kunnon satsin paellaa. Sitä me sitten mussutettiin ja aijai kun oli hyvää!

    Silti kaikkein eniten himosin Espanjassa ruisleipää, koska se oli niin harvinaista herkkua. Sitä myytiin vain yhdessä leipomossa.

    maiju.e.partanen@jyu.fi

    VastaaPoista
  12. Mä muistan Espanjan matkoilta kaiken muun mut en syömisiä :D
    Mut lapsuuden Kanarian matkalla ensi kertaa syömäni pippuripihvi jätti lähtemättömän vaikutuksen ku pippuripihvi on edelleen lemppari :)

    Piijuli (en pääse kirjautumaan google-tiliin :( )

    VastaaPoista
  13. Uusi lukija mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  14. Mukana arvonnassa :)

    En ole koskaan käynyt Espanjassa, joten makumuistoja sieltä ei ole. Espanjalaisen ruoan kurssilla olen ollut ja varmasti on joskus mentävä ihan paikan päälle makuja maistelemaan.

    VastaaPoista
  15. 700000! Ja tuollainen hieno palkinto. Osallistun! vaikka en ole Espanjassa koskaan käynyt.

    VastaaPoista
  16. Minä myös,mukaan arvontaan!
    En ole käynyt Espanjassa,tai no Kanarian saarilla,mutta mitään suuria ruokaelämyksiä en siellä kokenut...Pohjois-Afrikka ja Kreikka on ollut lähempänä sydäntä:)
    Mutta paella kuuluu meidän perinteisten grillijuhlien menuun! Olishan sitä hieno tehdä tuolla pannulla;)

    VastaaPoista
  17. Vaude mikä palkinto! Ehdottomasti mukaan arvontaa, vaikka koskaan en ole paellaa tehnyt. Jos onnis suosii, niin sitten on kokeiltava! :)


    Jenny

    VastaaPoista
  18. Hieno pannu! Minä olen tällä kertaa vain kommentoimassa,sillä kaapistani löytyy aikoinaan Espanjasta tuotu paella-pata...

    VastaaPoista
  19. Hieno luku!
    Kokeillaanpa arpaonnea :)

    VastaaPoista
  20. keittiössä sattuu ja tapahtuu6. helmikuuta 2012 klo 23.28

    Oi kun hieno pannu, samanlaista himoitsin jenkeissä kesällä, mutta reppumatkalaisina ei mahtunut kyytiin. Mukaan arvontaan siis!

    VastaaPoista
  21. osallistun arvontaan! kiitokset blogista, hyviä vinkkejä ja mielenkiintoisia reseptejä!

    VastaaPoista
  22. Onnea, ja kiitos hyvästä blogista!

    VastaaPoista
  23. Jes, osallistutaan! Vaikka tällä arpaonnella ei yleensä voiteta mitään! No, joo kerran, kun oli luvattu, että "Joka arpa voittaa", niin voitin pienen kamman. Ai että. Onnittelut ja kiitokset ihanista ohjeista. Niistä saa aina mukavia vinkkejä lapsiperheen ruokailuu, vaikka meijän lapsi on jo kakskymppinen neiti...

    VastaaPoista
  24. Kiitos hienosta blogista ja tietysti mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  25. Onnea! 700 000 on jo aikamoinen lukema.:)Espanjan herkuista ei valitettavasti ole kokemusta muuta kuin täältä kotomaan kamaralta. Toivottavasti kuitenkin joskus vielä pääsee aitoonkin ympäristöön herkuttelemaan paellalla, tapaksilla, churroilla ym.:)

    VastaaPoista
  26. Totta toki osallistun aarvontaan ja seuraan blogianne mielnkiinolla ja ottaen lainauksia kotona teidän resepteistä ja hyvää tulee...Ja Vain kuukausi sitten oltiin mieheni kanssa Fuengirolassa ja Marbellassa ja todettiin että Paella oli hyvää mutta näin talvella vaan se ei ihan maistunut samalle kun kesälla...mutta alas meni. Ja toki maistettiin paikallisesta pienestä kioskista liha vartaat tikussa ja ne oli viedä kielen mennessään.
    Mutta nyt ei muuta kun heippa taas
    mums ja heippa

    VastaaPoista
  27. Minäkin mukana! :) Espanjasta on jäänyt parhaiten mieleen Ibizan rantaravintolan patatas bravas, joita vetelimme nassuumme harva se päivä. Hieman epäespanjalaisesti kyseiseltä reissulta mieleen jäivät myös nachot dippeineen, sillä niitäkin kului vallan suuret määrät huoneistohotellimme parvekkeella istuskellessamme.

    VastaaPoista
  28. pitäähän sitä arvontaankin osallistua vaikka harvemmin kommentoinkaan. sen verran upeaa kuvaa aina on ettei voi kuin olla kade :)

    VastaaPoista
  29. Oijoi, tätä arvontaa ei voi ohittaa! :--)

    taatteli@hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Sinulla tosi mukavia ohjeita. Niitä on kokeiltu ja hyviksi havaittu.
    Osallistun arvontaan jos onni potkisi.
    terveisin appakaija.

    VastaaPoista
  31. Heippa! Tähän on pakko osallistua! :)Mun ehdoton lemppari Espanjassa nautituista ruoista on härkäruukku. Vaikka kyseisestä annoksesta lienee aikaa jo kymmenen vuotta, ellei ylikin, en voi unohtaa sitä makuelämystä! Sellaisen kun saisi taiottua omassa keittiössä.. Nam!

    VastaaPoista
  32. Mukana ollaan!

    Manner-Espanjaan en ole vielä päässyt, kanarialta mieleen tulivat ensimmäisenä ryppypotut mojoineen :)

    VastaaPoista
  33. jeps, mukana arvonnassa!
    kiitos maukkaista sivuistanne:)

    VastaaPoista
  34. Mukana ollaan! Espanjalaisia ruokamuistoja olen menossa kehittämään maaliskuussa ihan Espanjaan asti, tähän mennessä kokemukset lähinnä joko ravintoloista Suomessa tai omista kokkailuista. Tapakset <3

    VastaaPoista
  35. Minäkin osallistun ja oon muuten kohta matkaamassa Barcelonaan, jossa saa syödä sit enemmänkin Espanjan herkkuja :) -Kaija

    VastaaPoista
  36. Osallistun! Olen aika uusi lukija, bongasin bloginne ehkä parisen viikkoa sitten, mutta koukutuin heti ja nyt blogi onkin vakkarilistalla :)
    Espanjalainen ystäväni tekee aivan mahtavan herkullista paellaa, se on lempparini!

    - Reetta

    reetta_koo(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Mieki mukana.
    Espanjan ruokakulttuurista eniten muhun kolahtaa tapakset. Paellakin on kyllä hyvää niin arpokaa vaan mulle se pannu.

    VastaaPoista
  38. Onnea! Ja olen mukana varmasti! Kun olin kymmenenvuotias, vietin äitini kanssa kuukauden Aurinkorannikolla. Sinne päädyimme, kun äitini käteen iski tenniskyynärpää, ja mokoma oli mennyt ihastumaan Vivi-Ann Sjögrenin kirjaan Andalusiens grova salt. Espanjassa viettämämme kuukauden aikana kävimme läpi mahdollisimman monta paikallista herkkua, kuten matkoillamme tapana oli. Päällimmäisenä ruoista jäi ehdottomasti mieleen juuri paella. Vielä vuosien päästä söin melkein viikottain perunamunakasta ja valkosipulilla hierottua tomaattileipää. Tälle keväälle olemme suunnitelleet tapas- tai pincho-nyyttäreitä, mutta ehkäpä ne voisivat vielä vaihtua paellakesteiksi! :)

    VastaaPoista
  39. Haluisin tämmöisen pannun, koska eipä mulla ole Espanjan mauista muita kokemuksia kuin näissä kotomaan espanjalaisvivahteisissa ketjuravintoloissa hankittuja... Ehkä tällä sais korjattua tuon.

    VastaaPoista
  40. Mukana meiningissä!
    Rakastan espanjalaista ruokaa, vaikka valkosipuliallergiani takia harvoin sitä syön. Ehdottomasti paras ruoka sieltä suunnalta, on paella. Valkosipulilla tai ei, sitä syön aina kun tarjolla on! Espanjalaisiin makeisiin herkkuihin en niinkään ole päässyt tutustumaan, mutta esim. churrot ovat vahvasti kokeilulistalla.. Kunhan joskus pääsen sen listan kimppuun :D

    VastaaPoista
  41. Paella, tuoreet patongit ja kanarian perunat.

    VastaaPoista
  42. Lapsuudesta rakkain ruokamuistoni liittyy varmaan juuri paellaan. Ruoka, jonka äitini silloin osasi tehdä paremmin kuin kukaan muu, nykyään ruoka on isäni bravuuri. <3

    VastaaPoista
  43. Onnittelut upeasta kävijämäärästä!! Mukaan arvontaan!! =)

    VastaaPoista
  44. Ihana,inspiroiva blogi teillä!Enpä ihmettele suurta kävijämäärää. Espanjan ruokamaailmaan sain uutta virtaa seuratessani jokunen vuosi sitten Serranon perheen toilailuja!

    VastaaPoista
  45. Myös minä olen mukana!

    Ehkä hienoimpia muistoja omalta espanjan matkalta oli perinteinen perusruoka, jossa eilisen päivän vaalealeipä herätettiin eroon niin, että hyvin kypsä tomaatti halkaistiin ja hierottiin mehut kuivaan leipään. Tämän jälkeen päälle ripoteltiin vain suola ja pippuri. Se siinä. Tomaatin kuoriosat tässä reseptissä lensi roskikseen, mutta niistähän toki olisi tehnyt vaikka tomaattikastikkeen.

    VastaaPoista
  46. Kiitos ihanasta blogista!

    Paellaa olen itse tehnyt paistinpannulla ja vieraat ovat tykänneet, mutta olisinhan se kivempi kokata oikealla välineellä.

    VastaaPoista
  47. Espanja on mullakin vielä kohdelistalla, mutta toivottavasti pian sinnekin pääsen!

    Arvontaan osallistuisin mielelläni myös.

    VastaaPoista
  48. Eräs Espanjan makumuisto: Ernani ja Maria veivät meidät paikallisten suosimaan tapasbaariin Madridissa. Otimme lasilliset punaviiniä oliivien kera. Sieltä siirryimme toiseen ravintolaan syömään paistettuja perunoita ja serranon kinkkua. Yksinkertaista ja ihanaa! Tämän matkan paellakokemus ei tosin ollut paras mahdollinen. Nälän yllättäessä jouduimme tyytymään turistikadun pikkuruiseen paellapannuun. Kotona olen tehnyt hyvää, tosin se pannu vielä puuttuu. =) Eli osallistun arvontaan!

    VastaaPoista
  49. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Viikko sitten palasin Barcelonasta, ja voi pojat miten mainioita ruokia tulikaan taas maisteltua. Juuri nimenomaan loistavaa äyriäispaellaa, ihania jäätelöitä upeita kaloja unohtamatta. :))

    VastaaPoista
  50. Mukana arvonnassa. Minulle espanjalainen makumuisto tuo mieleen hyvien ystävien seurassa pimenevässä Kanarian illassa nautitut espnajalaiset viinit.

    VastaaPoista
  51. Tapakset on ihania! Espanjalaisista viineistä puhumattakaan... Aterian kruunaa tietysti crema catalana.

    Ps. Jos onni on arvonnassa myötä, niin olen alkuviikon ruokamatkalla Lontoossa, tavoitettavissa taas torstaista eteenpäin :)

    VastaaPoista
  52. Ja tuon edellisen kirjoitti siis Katja Portobellosta :) Jostain kumman syystä saan kommentoitua tähän vain anonyymina.

    VastaaPoista
  53. Mukana arvonnassa! Tämä on laatublogi, kiitos tästä.
    T: marko(at)kaatajat.net

    VastaaPoista
  54. Pannu on arvottu random.org:n avulla ja voittajaksi tuli Ultimecia. Onnea voittajalle ja hyvät paellakokkailut!

    Barcelona-vinkkejä muuten kaivataan! Varasimme matkan sinne juurikin pari päivää sitten.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin