lauantai 25. helmikuuta 2012

Munakoisolasagne pinaatilla ja ricottalla

Munakoiso mielessä, samoin uuden reseptin haku. Otin siis käteeni Silver Spoonin ja aloin plarata kohdalta "aubergine". Huomioni kiinnittyi ricottapitoiseen munakoisolasagneen. Oma toteutus meni hiukan ainesmääriä muuttamalla. Lisäsin sekaan myös rutkasti pinaattia ja pari sipulia saaden aikaan oikein maistuvan vuokaruuan.

Päällinen jäi kuivakaksi, mutta minä pidän sellaisesta. Ricottan oletin leviävän vähän kuumetessaan, mutta näin ei käynyt. Ricottan voisi toki myös levittää tasaisemmin pienempinä murusina. Jos pidät kosteasta lasagnesta, lisää sekaan juustokastiketta tai enemmän tomaattimurskaa. 
MUNAKOISOLASAGNE RICOTTALLA
lasagne con melanzane e ricotta

1 iso- tai 2 luomumunakoisoa
voita vuuan voitelemiseen
1 munan pastataikina (muna, vettä, 150g jauhoja) TAI 150 g lasagnelevyjä
suolaa
50 g pinjansiemeniä
oliiviöljyä paistamiseen
2 sipulia
3 dl tuorepinaattia pilkottuna
250 g ricottaa
120 ml tomaattimurskaa
tuoreita basilikanlehtiä
kourallinen parmesaania


Siivuta munakoiso pituussuunnassa. Rouhi päälle suolaa ja anna itkeä eli tiristää nestettä ulos pari tuntia. Ohitan usein tämän itketysvaiheen jos aikaa ei ole, enkä kertaakaan ole saanut kitkerää munakoisoruokaa. Kuivaa munakoisosiivut ja aseta ne uuniritilälle. Paahda uunin grillivastuksen alla kunnes saavat hiukan väriä.

Tee pastataikina suhteilla 1 muna + vettä niin että tulee 1 dl yhteensä sekä 150 g jauhoja. Aja ohueksi pastakoneella ja keitä runsaasti suolatussa vedessä 3 minuuttia. Levitä hetkeksi kuivumaan keittiöpyyhkeen päälle. Vastaavasti voit käyttää lasagnelevyjä, jotka on jo esikypsennetty.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteiseksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla. Siirrä syrjään. Lisää pannulle hiukan oliiviöljyä ja paista pehmeäksi sipulisilppua. Pilko tuorepinaatti. Raasta parmesaani.

Voitele uunivuoka voilla. Laita pohjalle lasagnelevyä, tähän päälle munakoisosiivuja, tomaattimurskaa, pinaattisilppua, sipulia ja ricottaa murusina. Laita sekaan myös tuoretta basilikaa ja pinajansiemeniä. Peitä kerroksella pastalevyjä ja aloita alusta. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee pastalevy, jonka päälle voit laittaa vielä ricottaa. Ripottele ylle vielä parmesaaniraastetta.  Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Rakastan munakoisoa, mutta en jaksa arjen tohinassa kovinkaan usein keksiä siitä kivoja lapsillekin maistuvia ruokia. Tämä kuulostaa juuri sopivalta! Täytyypä käydä tsekkaamassa myös tuo munakoiso-tomaatti-halloumipiiras. Nam.
    P.S. Löysin blogisi vasta nyt, mutta tulen vierailulle uudestaankin. Kivoja ohjeita! :-) t. Saara (www.mutsinmurkina.blogspot.com)

    VastaaPoista
  2. Meillä lapset eivät munakoisoon koske. Toivon että tähän tulee jossain vaiheessa muutos.

    Piiras on yltiöhyvä!

    Kiva että löysit, minäkin kävin kurkkaamassa teillä.

    VastaaPoista
  3. Heippa, linkitin tämän ohjeen omaan blogiini (kerronsulletarinaa.blogspot.com), sillä suunnittelen ohjeen kokeilua, kuulostaa NIIIIN herkulliselle. Ihana blogi, omani keskittyy pääasiassa muihin asioihin kuin ruokiin (opiskelu, vanhemmuus, jonnin joutava tarinointi).

    VastaaPoista
  4. Jonnin joutavat on monesti mielenkiintosia :)!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin