torstai 15. maaliskuuta 2012

Poimintoja Gastro 2012 messuilta - myös tuomaripöydän takaa

 
En ole yhtään messuihminen. Silti huomasin tallustavani jo toista kertaa tänä vuonna kohti messuja, nyt ravintola-alan ammattilaisille suunnattuille Gastro 2012 messuille. Tapahtumassa oli luonnollisesti paljon juttuja, jotka eivät tällaista tavallista tallaajaa hetkauta, kuten esimerkiksi ammattikeittiöiden tiskikoneet tai valmispakasteet. Messuilla oli silti iloista kierrellä tutkiskellen ja kuvia näppäillen. Tapasimpa myös muutamia tuttujakin. Tässä pieniä poimintoja torstaipäivältä.
 Muutama kahviosasto erottui edukseen.

Malli. Ei syötäväksi.
 Astioita messutarjouksineen oli esillä paljon. Erityisesti Ceesta:n ständi (ei kuvassa) kiinnosti itseäni.
Erilaisia jäätelökojuja löytyi messuhallista useita. Caminiton kojulla maistoin vinkeää mozzarellajäätelöä sekä pallollisen maistuvaa luomu-mustaherukkaa.
 
Taustalla Kalakukko Airways ja etualalla hyvää savustettua sampea.
 Théhuoneen rauhallisen kaunis messuosasto.
Kaskein Marjan etiketit ihastuttivat. Maistamani luomu mustaherukkamehu oli hyvää.
 Heinon tukku
Terassiesillepanot saivat kovasti hinkuamaan kesää. Nyt!

Kävin seuraamassa ja kuvaamassa myös Vuoden Kokki semifinalisteja työssään.
 Kuvassa arvon tuomarit ja "lehdistölehteri".
Yht'äkkiä yllättäen tarkkailinkin tapahtumaa tästä näkövinkkelistä, tuomaripöydän takaa vaihtaen makukokemuksia vierustoverien kanssa. Joskus elämä yllättää positiivisesti!

Ehdin maistaa muutaman alkupalaksi loihtitun kalalautasen ja kaikki pääruuat. Liharuuassa pakolliset pääraaka-aineet olivat marmorihärkä, purjosipuli ja piparjuuri. Seuraavassa kuvaotteita annoksista ilman sen kummempaa analysointia. Sanottakoon kuitenkin että varsinkin suolassa ja kypsyydessä oli eroja. 

G.W.Sundmansilla työskentelevän Miki Kurkelan liha oli makuuni paras. Pidin annosta myös kauneimpana. Kuva ei tee oikeutta kauniin keväiselle kokoonpanolle, sillä heleän vihreä "purjokeitto" jää lihan taakse.   

Gastro-messuista jäi niin hyvä fiilis että taidanpa mennä ensikin vuonna. Tämän vuoden messut jatkuvat vielä huomenna perjantaina.

Kiitos Ingmanille ja Frozen Yogurtille messulipuista.

6 kommenttia:

 1. Elämä yllättää joskus iloisesti, mahtoi olla hieno kokemus.

  Bongasin itsekin nuo Ceestan maahantuomat astiat jossain netissä ja yllätyin iloisesti, kun heillä näyttää olevan myös myymälä Töölössä.

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni Gastro-messuja ei järjestetä ensi vuonna, senpä takia itse sinne huomenna menossa.. :)

  VastaaPoista
 3. Oli taas "aika väsyneet" gastromessut, onneksi ensi vuonna on cafe & fast food, siellä kaikilla rennompi tunnelma, jrjestäjät voisi ottaa mallia eikä ahnehtia,,,,

  VastaaPoista
 4. Jonna: Oli kyllä mukava maistella. Hirvitti vaan kun ei tiestysti millään ehtinyt/pystynyt syömään kaikkea, kukaan, jolloin hienoja raaka-aineita meni hurjasti hukkaan.

  Katski: Kappas - luulin että on jokavuotinen tapahtuma.

  Niin sitä voi Ano olla eri mieltä samasta tilaisuudesta. Mitä tarkoitat ahnehtimisella?

  VastaaPoista
 5. sisko on samallainen kitisijä kun mä.. noista "malli ei syötäväksi"-kakuista se vaan tokasi ettei koskaan saa käyttää noin pieneksi leikattua mansikkaa, nämä on täydellisiä esimerkkejä :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin