sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Kokkimaajoukkueen opissa ja soijarouhepullat

Kun ruokabloggaajapari saa kutsun Kulinaariseen instituuttiin, on siihen helppo vastata "tahdon". Kutsujana oli Arla ja framilla erityisesti lisäaineettomat Apetina-tuorejuustot. Lisäaineettomuus tuorejuustoissakin on meille erittäin tervetullut asia! Päivän aikana tykästyimme etenkin Toscana-tuorejuustoon, josta löytyy tomaattista ja paprikaista makua. Maustamatonkin versio tuoteperheestä onneksi löytyy.
Lyhyen esittelyn ja piristävän siemailun jälkeen meidät koollekutsutut ruokabloggaajat jaettiin kahteen joukkueeseen. Porukoita luotsaamaan lähtivät Suomen kokkimaajoukkueen jäsenet Kasper Salomäki  ja Lasse Koistinen.
Lasse auttoi, opasti ja ohjasi joukkuettamme kärsivällisesti huumoria unohtamatta. Meillä oli tosi hauskaa yhdessä ja opimme paljon uutta taitavilta kokeilta. Kovasti yritimme vääntää kilpailuhenkeä esiin kommentoimalla "vihollisjoukkueen" tekosia, mutta nauruksihan se homma meni.
 
Minä otin tehtäväkseni soijarouhepullien väsäämisen, sillä homma ei ollut minulle lainkaan tuttua. Vaikka ulkonäkö pullissa prakasi pahasti taikinan löysyyden vuoksi, maku oli oikein maistuva. Juttelimmekin keskenämme, että pullien pyörittely suosiolla ihan pikkaraisiksi tai muotoilu pihveiksi olisi voinut pelastaa ulkonäönkin. Resepti "kasvissyöjän lihapulliin" löytyy tämän postauksen lopusta.
Jukka kokosi fetasalaatin ja sai kuin saikin sen tehtyä puolessatoistatunnissa. Mies on tunnetusti  hidas harkitsevaisen tarkka otteissaan. Jukka sai paprikan, kurkun ja tomaatin käsittelyyn hyviä ohjeita, joita julkaisemme myöhemmin videoiden muodossa täällä blogissa.

Valmiit, kokkimaajoukkueen suosittelemat ja osin myös koristelemat fetasalaatit.
Pistaasipähkinärouhekoristelu oli kaunis lisä juustokakkuun. Tämä täytyy muistaa omissakin koristeluissa!

Kokkaamisen lopuksi istahdimme pöytään yhdessä arlalaisten ja kokkien kanssa. Pöytään nostettiin tomaattikeittoa, pastaa tomaattikastikkeella, fetasalaattia, liha- ja soijapyöryköitä, kylmää ja lämmintä kastiketta sekä appelsiinikukkavedellä maustettua juustokakkua.

Kiitos Arla ja Kokit sekä kanssabloggaajat. Muiden kirjoituksia näiden linkkien takaa (lisään niitä jos eetteriin ilmestyvät):
Juustokakkua kokkimaajoukkueen opissa (Kannat kattoon)
Vanha tuttu yllättää (eli juustoa ja vinkkejä) (Unelias Kokki) - sisältää juustokakuntekovideon vinkkeineen

SOIJAROUHEPULLAT

2 dl tummaa soijarouhetta
öljyä paistamiseen
voita paistamiseen
n 3 dl kasvislientä
1 sipuli
2 kananmunaa
200 g tuorejuustoa (nyt Arlan Pippuri-tuorejuustoa)
1-1 ½ dl korppujauhoja
2 rkl yrttimaustetta
suolaa

Kuullota pilkotut sipulit öljyssä ja lisää soijarouhe. Kääntele seosta. Lisää muutaman minuutin kuluttua kasvisliemi varoen, seos kiehahtaa hieman. Anna seoksen saostua miedolla lämmöllä. Jäähdytä.

Sekoita kulhossa kananmunat, tuorejuusto, korppujauhot ja yrttimauste. Lisää kulhoon jäähtynyt soijarouheseos. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä tai pihvejä.

Paista pannulla ensin yksi soijarouhepyörykkä ja tarkista maku. Kun mausteet ovat kohdillaan, paista soijarouhetuotoksiin pannulla voissa kaunis pinta ja lykkää sitten loppukypsytykseen uuniin 200 asteeseen 5-10 minuutiksi.

KASTIKE:
1 sipuli
voita paistamiseen
400 g tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio tai fondia
½ dl ranskankermaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää loput ainekset ja anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia.

11 kommenttia:

  1. "Harkitsevaisen tarkka" - kiitos päivän nauruista! :) Oon nyt vasta löytänyt teidän kivan blogin ja yritän lukea vanhoja postauksiakin ihan urakalla. T: Melkein-naapuri kollega, arvaa kuka ;)

    VastaaPoista
  2. Moi! Hauskat kekkerit ja herkullisen näköisiä ruokia!! :D Lisäaineettomuus on tosi hieno juttu! Kiinnostaa, löytyikö tuorejuustoista kokonaan laktoosittoimia vaihtoehtoja? Kun olen Suomessa, käytän tuorejuustoja tosi paljon kokkaamiseen, varmaankin korvatakseni muutaman kuukauden vajauden :) Hauska idea nuo soijarouhepullat, en ole koskaan kokeillut tuollaista. Mukavaa aprilli-palmusunnuntaita! :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa että saan nyt tuon soijapullareseptin ylös tätä kautta! Mä kun tietysti jätin sen ohjelappuseni sinne paikan päälle...

    Great minds think alike, minäkin julkaisin Arla-postaukseni tänään :)!

    VastaaPoista
  4. Ripsu: Kävin blogissasi kurkkimassa kuvia ja arvasin kyllä melko pian. Kiva että olet löytänyt "meidän keittiöön". Tulitko lehtijutun innoittamana?

    Italiansalaatti: Tehdyt ruuat oli aika perushuttua, mutta yllättävän paljon vinkkiä ja tekviikoita niihinkin saatiin ujutettua.

    En osaakaan vastata tuohon täyslaktoositon kysymykseesi.

    Noissa soijapullissa muuten huomasi hyvin tuorejuuston positiivisen vaikutuksen rakenteeseen ja makuun.

    Anna: Täytyykin heti laittaa linkki kirjoituksen loppuun. No sitä unohdusta sä uumoilit jo siellä, että "suunnitelmien" mukaan meni :D.

    VastaaPoista
  5. Joo, lehtijutun perusteella tänne löysin.

    Niin, tajusin, että jos blogikuvia käy kattomassa niin ei tarvi olla Einstein arvatakseen oikein ;)

    VastaaPoista
  6. Heippa!

    Kiitoksia vielä täältä Arla Ingmanin puoleltakin hienosta tapahtumasta! Oli ihan mielettömän hauska lauantai-iltapäivä :)

    Italiansalaatti: Apetina-tuorejuustot eivät valitettavasti ole laktoosittomia. Toiveita tosin otamme aina vastaan, eli vihjaan siis meidän Apetina-tiimillemme että laktoositon tuorejuusto olisi pop ;-)

    Yst. terveisin,
    Niini Kokkonen
    Arla Ingman

    VastaaPoista
  7. Tahi Luomu- tuorejuusto olis myös tosikova sana (olen ilmeisesti allerginen maidon liika käsittelylle eli homogenoinnille)! Tekee mieli kokeilla nuita soijarouhepullia kyllä.

    VastaaPoista
  8. Lisäaineeton luomutuorejuusto olisi kyllä itsellekin ihan nappituote!

    VastaaPoista
  9. Joo, aika perushuttua näyttää olevan, eivät varmaan väsäile fetasalaattia kokkikisoissaan :) Mutta toi soijapullaohje täytyy laittaa talteen ja käydä kurkkaamassa toi juustokakkuohje kanssa.

    Mä kun oon tällanen nipottaja hygieniajutuissa, niin pisti silmään, että kaikilla kuvissa esiintyvillä naisilla on pitkät hiukset auki ruokaa laittaessa, ei kiva.

    VastaaPoista
  10. Mä luulen että tämä perushuttuisuus oli tehty meitä varten. Jännä oli huomata, miten paljon hyviä vinkkejä noihin perusjuttuihinkin saatiin ammattilaisilta.

    Juu, minä olen tukka auki siellä muitten mukana. Itsepähän tehtiin ja syötiin :).

    VastaaPoista
  11. Löysin blogiisi soijarouhepyöryköiden kautta ja kokeilin tehdä niitä tällä reseptillä. Tuli niin hyviä että päätin kommentoida näin kuusi vuotta myöhemmin :D

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin