torstai 19. heinäkuuta 2012

Mökkihommia ja kesäkaalilisäke

Terveisiä Savonlinnan liepeiltä! Vietimme siellä oikein leppoisaa aikaa järven liplatusta kuunnellen. Tällä kertaa visiittimme sisälsi turhan paljon sadepisaroita, mutta eipä tuokaan tunnelmaa pilannut. Sisällä oli aika ihana kuunnella kasetilta Louis Armstrongia, lukea lehtiä ja napostella juustoa viiniä siemaillen. Ja saunoa ja kuunnella sadepisaroiden tanssia järven pinnassa. Ja jutella asiasta jos toisestakin. Pappa ja Jukka tekivät myös lapsille hienot puulelut, poikamme piirustusten mukaan. 
Yksi aamupala saatiin nautittua ulkonakin. 
Mustikkapiirakka ja vedessä puljaaminen maistui!

Tot maar myös muikkuja paistettiin. Tällä kertaa pappan toiveesta ilman ruisjauhoja, mutta tietysti voissa. 
Naapurimökin emäntä oli tehnyt aivan loistavaa savumuikkusäilykettä. Se maistui loistokkaalta kesäyössä    ruisleivän päällä, kuplivaisen tai oluen kanssa. 

Papan luona syödään aina paljon kalaa, sitä kun nousee pienellä ponnistuksella järvestä (sanoo se joka ei ikinä ongi tai koe verkkoja). Me viemme usein tuliaisiksi pakkasestamme luomulihaa yhdelle tai kahdelle aterialle. Tällä kertaa luomunaudan sisukat paistettiin pannulla. Keralle paisteltiin myös pikkaraisia, metsästä löytyneitä kantarelleja ja kesäkaalilisäkettä.

Kaalilisäke oli aika miedon makuinen ja sopi oikein hienosti vahvan lihan kanssa. Valmistus oli suht nopeaa ja ylihelppoa.

KAALILISÄKE
noin neljälle

1 varhaiskaali
25 g voita 
1½ dl valkoviiniä
3 tl tuoretta rakuunaa silputtuna
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Puolita kaali ja puolita edelleen puolikkaat. Siivuta nämä palat nyt ohuiksi. 
Sulata voi kattilassa tai kasarissa. Lisää kaalipalat. Freesaa hetki. 
Lisää viini ja mausteet. Hauduta vähintään 15 minuuttia. Enempikään ei ole huono. 


3 kommenttia:

  1. Tulipa nälkä noita kuvia katsellessa. Ja monen monta sellaista juttua, joita juuri nyt tekisi mieli täällä ulkomailla :)

    VastaaPoista
  2. missäs ulkomailla sinä oleskelet?

    VastaaPoista
  3. Merituuli: Englannissa. Onneksi oli juuri vieraita Suomesta viikonloppuna, niin nyt on edes ruisleipää :) Harmi kyllä kanttarelleja ei ollut vielä tarjolla.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin