torstai 5. heinäkuuta 2012

Sitruunainen kesäkurpitsapasta

Tässä itselleni hetihimottavaksi noussut ruoka, jota teimme jo seuraavana päivänä sen raportoinnista Prinsessakeittiössä. Halusin kokeilla inspiraatiolähteessä reseptoidun basilikan tilalle sitruunatimjamia, mikä olikin raikas ja mukavasti sitruunaista makua jatkava asia pastassa. Luulenpa silti että basilika toimii paremmin. 

Pasta oli oikein raikas, kesäinen kokonaisuus. Juustoinen kasvispaistos menisi varmaan hyvin myös itsekseen tai sitten paistokseen voisi yhdistää salaattipedin. Kuvista puuttuu parmesaani, mutta syöntihetkellä sitä muistettiin jo lisätä. 
Tadaa! Tässä uusin keittiöleluni: kuorisuirotin. Mikä lie oikea nimi? On kuitenkin hyvin kätevä työkalu, kun luomusitruunan kuoresta haluaa raapia irti ohuenohuita keltaisia suikaleita mauksi ja koristeeksi. 


SITRUUNAINEN KESÄKURPITSAPASTA

oliiviöljyä
2 kesäkurpitsaa 
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia varsineen
1 sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunatimjamia (tai neljä tupsua basilikaa)
125 g ricottaa
suolaa
parmesaaniraastetta

Suikaloi kesäkurpitsat ohuiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Paista kesäkurpitsaviipaleita muutamassa erässä oliiviöljyssä kunnes ne alkavat saada kaunista rusehtavaa väritystä.
Laita pannuun kaikki kesäkurpitsat ja siivutetut valkosipulinkynnet. Anna kuullottua pari minuuttia.
Lisää sitruunankuoriraaste, siivutettu kevätsipuli, sitruunatimjami (tai revityt basilikanlehdet) ja ricotta. Kaada pannuun keitetty, valutettu pasta ja sekoita. Tarkista suolaisuus.
Raasta päälle parmesaania ja tarjoile.

8 kommenttia:

  1. Englanniksi tuo vehje on 'lemon peeler', että olisiko se suomeksi sitten ihan vaan sitrushedelmien/sitruunan kuorija?

    Kuorisuirotin kuulostaa kyllä paremmalle :)

    VastaaPoista
  2. Kuorisuirotin on just hyvä nimi tuolle:) Onko Barcelonan tuliaisia? Ihanan näköinen pasta.

    VastaaPoista
  3. agatha: Varmaan joku semmoinen. Näyttää reikineen epäilyttävän toimimattimalta, mutta on kyllä kätevä.

    Ankerias: Ihan on Helssinkin tuliainen :). Sokokselta muistaakseni ostin.
    Pasta oli paisti kivan näköistä myös makuista. Sitruunaisuus on aika pop näin kesällä.

    VastaaPoista
  4. Mä tsekkasin ton vempeleen nimen, kun itseäni jäi sit vähän vaivaamaan. Sen nimi on (ainakin nettikauppojen mukaan) sitrusraastin.
    Tykkään silti enemmän sun keksimästä nimestä! :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana pasta! laitan sen muistiin ja teen tätä kun menemme Italiaan lomalle ensi viikolla :)

    VastaaPoista
  6. masuuu: Kiitos salapoliisityöstä! Turhan tylsä nimi. Ja eikös raaste nyt ole mutumpaa. Suirotin on kuvaavampi :).

    annemi: oiiiii, Italiaan. Sanoppa saapasmaalle terveisiä. Toivon että mekin tapaamme hänet lähitulevaisuudessa!

    VastaaPoista
  7. Kiitos taas, erinomainen kesäpasta! Raikas maku ja sisältää lempivihannestani kesäkurpitsaa. Juustot kruunaavat tämän:)

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommentistasi Katriina. Ja tsemppiä töihin, minullakin ne alkavat loman jälkeen taas huomenna.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin