sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Teehuone kartanomaisemissa - Teahouse of Wehmais


Kesäinen Suomi jaksaa yllättää kulkijaa! Astuessamme sisään Teahouse of Wehmais:n ovista sisään, emme osanneet odottaa ihan näin englantilaista, ruusuista meininkiä. Juvalla. Paikka sijaitsee Juvan liittymän isosta liikenneympyrästä vain kaksi kilometriä Pieksämäelle päin. Eli jos vaihtoehtona on kurvata ABC:n pihalle tai ajaa toiseen suuntaan vaivaiset kaksi kilometriä ja päätyä tällaiseen miljööseen kartanon pihamailla, kumman valitset? Ja jos ympäristö ei vielä jostain syystä vakuuta, sanottakoon että kaikki tuotteet valmistetaan paikanpäällä mahdollisuuksien mukaan lähi- ja luomutuotteista. 
Paikka hurmasi paitsi puitteillaan, myös huomioivalla ja asiantuntevalla, lapsiystävällisellä palvelullaan.


Istahdimme salin puolelle ruusutuoleille ja saimme eteemme teelistan sekä
 menuvaihtoehdot. Jukka valitsi makeanhammaskolotukseen Cream Tea-kokonaisuuden, johon kuului kaksi skonssia mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Itse otin SummerTean, joka sisälsi suolaisen piirakan salaattipedillä ja makean leivonnaisen. Vierailupäivänämme se meinasi kinkkuquicheta pinjansiemenisellä ja kirsikkatomaattisella salaatilla sekä mustaherukkakakkupalaa. Kaikki oli todella hyvää! Skonsseissa oli juuri sopiva, vieno vaniljainen maku ja kinkkupiiras oli juustoisen maukasta. 

Jokainen menuvaihtoehto sisältää pienen kannullisen teetä, josta riittää hyvinkin kaksi kuppia haudutettua teetä. Valittavana oli 59 erilaista teetä, joten kahvinjuojina tuudittauduimme heti tarjoilijan apuun. Hänen suosituksestaan halusimme maistaa kumpikin valkoista teetä. Sitä on käsitelty vähiten ja on täten teelaatujen aatelia. 

Itse maistoin Spirulinaa, joka mainittiin terveelliseksi monien hyväätekevien ainesosiensa vuoksi. Spirulina sisältää guanabaa, spirulinaa ja noni-levää. Maku oli aika hentoinen, mutta kaunis.  


Jukan teevalinta oli Lust & Fägling. Se on maustettu sitruunalla, mansikalla, shampanjalla ja kermalla. Tee on koristeltu ruusunlehdillä ja safflor- sekä kehäkukilla. Tee oli lievästi makea ja ruusuinen sopien erinomaisesti makeiden skonssien kanssa.  Tee oli luonteikkaampi ja vahvempimakuinen kuin oma valintani ja pidimme siitä molemmat enemmän. 

 

Lapset halusivat tuuttijäätelöt ja valitsivat mauksi lakritsin. Mehuna oli tarjota "vain" mansikkamehua, joka sattuu olemaan lastemme lempparia. Sitä sai pöytään kannussa, mistä annoimme suuret plussat.

Kakussa oli paksu, suklainen pohja ja kaksi kerrosta mustaherukkaa moussena ja survoksena. Mustaherukka maistui kakussa kirpsakkana. Tämä oli iloinen yllätys, sillä monesti mustaherukka-asioihin ajetaan niin hurjasti sokeria ettei upea marja pääse oikeuksiinsa. 

Seuraavalla kerralla, joka varmasti tulee, aiomme saapua paikalle nälkäisempinä ja satsata Afternoon Tea-kokonaisuuteen, joka tarjoillaan näyttävästi kerroslautasilta. 
Kaikkia teehuoneella juotavia teelaatuja voi ostaa myös kotiinsa. Ostettavana on myös kauniita teekannuja ja kuppeja sekä muuta teehen liittyvää välineistöä ja kauneutta. Arvatenkin shopautimme pari pussillista teetä.

Jos kiinnostuit teelaaduista etkä kulmille osu, Teahouse:lla on myös verkkokauppa


11 kommenttia:

  1. Minäkin kävin tuolla juuri eilen. Tykkäsin todella paljon, sekä ruoasta että palvelusta. Aika samanhenkinen postaus siis luvassa.

    VastaaPoista
  2. Hurmaavan näköistä tosiaan!
    Seuraavalla Pieksämäen-reissulla poiketaan ehkä täällä, kiitos vinkistä siis.

    VastaaPoista
  3. Aivan mielettömän ihastuttava paikka! Ja onpa heillä suuri teevalikoima:)

    VastaaPoista
  4. Missä päin liikutte? Ollaan hu menossa Savonlinnan Huvilaan Jukan kanssa syömään. Ajattelin vaan onnistuisiko niissä merkeissä treffata?

    VastaaPoista
  5. Oho! Veera ja Yaeliankin oli ehtinyt kommentoida. Tuo edellinen oli Jonnalle. Olen Veera varma että tykkäisitte. Sopii prinsessalle erinomaisesti! Syöttötuolitilannetta en huomannut katsoa. Teevalikoima oli hieno! Rooibostakin oli pleininä ja maustesekoituksina monenlaista.

    VastaaPoista
  6. Merituuli, olisipa ollut mukavaa tavata. Ollaan lähdetty Juvalta eri suuntiin, te itään me pohjoiseen. Juuri nyt olen Kuopiossa. Ja tästä lähdetään länteen.

    Herkullista Huvila-keikkaa, jään odottamaan innolla postausta. Toivottavasti tavataan pian näissä merkeissä.

    VastaaPoista
  7. No jopas on aivan ihastuttavan näköinen ja oloinen paikka. Nyt täytyy tehdä tikusta asiaa Juvalle vain päästäkseen tuolla käymään.

    VastaaPoista
  8. Se asia voisi olla vaikka Koivikkonotkon villisika ;) . Meiltä jäi ostamatta rooibos ja nyt mietityttää pitäisikö kotiinmenomatkalla poiketa...

    VastaaPoista
  9. Ihana paikka, sopisi meidän 3v:n prinsessa vaiheeseen loistavasti. Täytyy pistää muistiin jos liikutaan siellä päin.

    VastaaPoista
  10. Sopii myös isommillekin Rinsessoille :). Aivan ihana paikka.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin