tiistai 30. lokakuuta 2012

Keittiötarvikekauppoja ja herkkupuoteja Pariisissa


Kokoan tähän postaukseen herkkukauppa- ja keittiötarvikeliikelöytöjämme Pariisin matkalta. Näitä minä meinaten aina matkoiltani haen ja toivon että listasta olisi apua ehkä jollekin muullekin samanhenkiselle. 

Matkassa mukana on myös asiaankuulumattomia fiiliskuvia, joita en saanut ympättyä mihinkään muuhun postaukseen. 
Hotellimme sijaitsi Pigallella. Ihan vieressä oli luomuliike Bio c´ Bon, joka nettisivujen perusteella on ketju. Kolme kerrosta pelkkää luomua viinejä, suklaata, säilykkeitä, eineksiä ja tuorevihanneksia sekä juustotiskiä myöten. Ostimme täältä paitsi hotellinapsittavaa myös tuliaisia. Ostimme mm. yllättävän edullisesti mm. ihanan punaisia viikunoita ja terhakoita artisokkia. 
La Fayetten gourmeepuolella kävimme kurkistelemassa Pariisin Herkkua. Oli se kattava! Sieni- ja kinkkupiirakat maistuivat hotellilounaaksi hyvin!
Monet perinteikkäät, David Lebovichinkin suosittelemat keittiötarvikeliikkeet sijaitsivat ihan lähellä toisiaan: 

E. Dehillerinistä kuulin ensikertaa Veeralta. Vaikken puodista mitään ostanutkaan, olen hyvin iloinen että koin sen. Puodista löytyi vaikka mitä vihannesveitsistä kuparipannujen kautta valtavan kokoisiin kattiloihin. Piirakkavuokia oli jos jonkinmoisia. Erityisen puodista teki sen "sisustus". Tämä keittiötarvikeliike oli tyyliltään omintakeinen sekoitus varastoa, rautakauppaa ja puotia. Tässä järjestyksessä. 

Morassa oli paljon tavaraa leipojille. Minua ihan nauratti kaikki tilpehöörit ja kotkotukset joita sieltä sai. Itse ostin tuikitarpeellisen Eiffel torni-piparkakkumuotin. 

La Bovida sijaitsee myös edellämainittujen nurkilla. Siellä minua huvittivat Marokon ja Tunisian muotoiset, todella suuretkin muotit. Hymy hyytyi kun muistin itsellänikin olevan Suomineito piparkakkumuottilaatikossa. Silti, Marokko. 

G. Detou myi laatusuklaata ja muita leivontaraaka-aineita. Muunmuassa. 

Vielä näiltä samoilta huudeilta, aivan G. Detoun naapurista löytyi värikäs "tilpehööveri-kauppa" Pylones Tiquetonne. Sieltä shopautin silikonimuotit, joilla voi tehdä jäiset snapsilasit. Ostin myös robotinmuotoisen t-kellon, jonka naamakirjaseuraajat ovatkin jo nähneet. 

Edellämainituista toisaalla, juna-asema Gare St. Lazaresta löytyi mukava putiikki nimeltä da Bruit dans la Cuisine. Sieltä ostin lahjoja joista en vielä voi puhua.
Luxemburgin puistosta poistuttuamme törmäsimme Rue Gay-Lussacilla liikkeeseen, joka myi lapsille suunnattuja astioita. Vieressä oli saman puljun leluliike. Leluista puheen ollen, monen leluliikkeen keskittymä löytyy aivan Richelieu Drouot-pysäkin nurkilta. 
Lastenastialiikkeen kanssa samalla kadulla tönötti Franc Kestenerin suklaa- ja herkkukauppa. Mies oli juuri palkittu patisserie ja ylpeä isä esitteli puodissa myös New York Timesissä vastikään julkaistua kehuvaa artikkelia. Ostimme puodista macaronseja, joista mieleenpainuneimpia olivat värikäs raparperi ja piparkakunmakuinen leivos. Muovinen rasia vain tappoi ihanuuksien parhaimman rakenteen 25 asteen lämmössä. 
Shoppailimme myös Ladureen puodissa leivosten ja macaronsien tiimoilta. Fiilis noissa pytingeissä on vaan aina jotenkin niin ylellinen. Tosin Champs Elyseen puodin kahvila oli pilalleremontoitu: kylmä ja turhan moderni.

Aleksin suosittelemia Hugo & Victorin liikkeitä emme jostain kumman syystä löytäneet lainkaan, vaikka merkitsimme osoitteet karttaankin. Noh, jääpähän jotain seuraavaksikin kerraksi!

Pariisi, me palaamme taas!

7 kommenttia:

  1. Hieno raportti ja hyvät vinkit taas, niinkuin aiemmissakin! Nyt puuttuu vaan ne lennot Pariisiin...

    VastaaPoista
  2. Ihania ihania kauppoja! Edellisen postauksen kommenttiin viitaten kyllä sahattiin Pariisia aikoinaan laidasta laitaan nähtävyyksiä 8ei kauppoja:( )koluten. Se, että hotelli oli ikävällä alueella, sateisella kevätsäällä latisti matkan antia. Lupaan korjata tilanteen :).

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihan loistavista vinkeistä! Mulla on lennot Pariisiin, joten postaus tuli kuin tilauksesta :) Keittiö- ja herkkukauppojen kiertely on parasta.

    VastaaPoista
  4. Jokihaka: Äikkäkös ne hommaa ;).

    Aila: Lupaathan sen todella itsellesi!

    Anna: No ompas kiva kuulla! Montmartrella oli myös yksi ihan loistavan värikäs tarvikekauppa, mutta siitä ei ole koordinaatteja.

    Amelie-kahvilasta 2Moulins ei valitettavasti enää saa paperitabletteja. Meillä on sellainen meinaten kehystettynä kotona ja olisin ostanut kaverillekin.

    VastaaPoista
  5. Upea raportti Pariisista kaikenkaikkiaan. Tässä ensi kesä on jo mielessä... pitää nämä linkitkin vielä erikseen tallentaa :)

    VastaaPoista
  6. Sä oot kyllä uskomattoman tehokas matkailija, ja vielä lasten kanssa!
    Silti teidän lomat kuulostavat ihanan nautinnollisilta.

    Mä olisin varmasti tarvinnu kaiken näkemiseen ja kokemiseen puoli vuotta.

    Ja hauska oli tavata, oot kyllä Merituuli yksi niistä jonka kanssa en ehtinyt puhua kunnolla- jäi harmittamaan. Gaalassa vaan oli kertakaikkiaan liikaa uusia tuttuja!

    VastaaPoista
  7. Betoni: Mukavaa jos oli jotain vinkkiä!

    Nanna: Harmillisen vähän tosiaan ehti jutustaa, varsinkin kun ne jatkotkin hajos. Tuleehan näitä muitakin tilaisuuksia, toivottavasti!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin