lauantai 20. lokakuuta 2012

Maailman yksinkertaisin kesäkurpitsalisäke

Ette usko! Tai uskokaa vaan! Höyrytin elämäni ensimmäistä kertaa kesäkurpitsoja vasta kun näin reseptin siitä jossain. Lopputulos oli kuitenkin niin ihanan raikas, että kehtaan laittaa ilosanomaa eteenpäin teillekin, joille tämä juttu on uusi. Ja teille, jotka nauratte miten yksinkertaisia juttuja sitä voi blogiinsa laittaakaan, naurakaa vaan. Jos joku osoittautuu maukkaaksi, on se jakamisen arvoinen juttu. Nih. 

Meillä höyrytetyt kesäkurpitsat tarjottiin risoton kanssa, johon tökkäsin pari rapsakaksi paistettua pekonia pystyyn. 
HÖYRYTETTY KESÄKURPITSA

kesäkurpitsaa
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
(lehtipersiljaa)

Lohko kesäkurpitsa (vinottain). Laita höyrykattilaan höyrystymään (tai keitä vedessä). Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun ovat napakan kypsiä (paloista riippuen menee noin 10 minuuttia), nosta palat tarjoiluvadille. Lorauta päälle hyvälaatuista oliiviöljyä, ripsi päälle puhdasta merisuolaa tai suolankukkia ja mustapippuria.  Halutessasi voit nakata päälle vielä lehtipersiljaa. 

9 kommenttia:

  1. Olen joskus syönyt vähn tuon tapaista simppeliä kesäkurpitsaa ja hyvää oli.Monesti ihan simppelit ohjeet ovat tosi hyviä:)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset vinkistä. Meillä höyrytetään parsat, ruusu-, kukka- ja parsakaali, perunat, porkkanat ja maissi mutta kesäkurpitsaa ei ole tullut kokeiltua.

    VastaaPoista
  3. Olen samaa mieltä Yaelian kanssa. Eli ei naureta!

    VastaaPoista
  4. Höyryttäminen taitaa olla vähän aliarvostettua. Mutta totta puhuen se ja uunissa paahtaminen on aromien kannalta kaikkein parasta. :) Useammin tulee kyllä uunipaahdettua... Salaa haaveilen sellaisesta höyryuunista. Vaan minne se mahtuisi? Ei minnekään!

    VastaaPoista
  5. Mä en ollut ikinä kuullut, että kesäkurpitsaa voisi höyryttää. Ihan mahtava idea! Kerroskattilan höyryosa on muutenkin ihan liian vähällä käytöllä.

    VastaaPoista
  6. Ei naurata yhtään! Tämmöset vinkit tulee tarpeeseen. Minä ainakin mietin ruokia ja tekotapoja usein vaikeimman kautta enkä tajua miten yksinkertaisestikin voi tulla tosi hyvää.

    VastaaPoista
  7. Ei ole tullut mieleenkään, mutta ei myöskään naureta. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  8. Eikö kukaan naura? Vai eikö naurajat kommentoi?

    Tusla se olis hieno! Vois sitten tehdä runsahammin vaikka niitä itämaisia sämpylöitäkin.

    Meillä kerroskattiloidaan aina potut ja porkkanat kun on jotain semmoista ruokaa. Usein mukaan päätyy myös muita kasviksia. En tajua miten en ole tunkenut sinne ennen kesäkurpitsaa.

    Kokeilkaa ihmeessä. Yltiöhyvää hurjan helposti ja aika nopeastikin.

    VastaaPoista
  9. hih, minä olen viime aikoina höyrytellyt kesäkurpitsaa (ja kaikkia muitakin kasviksia) ihan urakalla, mutta ne on kyllä päätyneet vauvan soseisiin. täytyypä seuraavasta satsista napata osa omalle lautaselle!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin