sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Rulla kohotti lauantain sille kuuluvalle paikalleen

Blog Awardsien jälkimainingeissa oli hiukan ryytynyt olo, kun heräsimme Jukan kanssa helsinkiläisestä hotellista. Pikkukolotushan paikataan yleensä tuhdilla setillä vaikkapa pizzaa tai grillimättöä. Jostain syystä sain kuitenkin päähäni pakonomaisen tarpeen suunnata pari viikkoa sitten Yrjönkadulle avattuun Rullaan. Se oli viisas päätös! 

Rullat ovat vietnamilaisella valmistustekniikalla käsintehtyjä riisipaperirullia, jossa tarkkaan harkitut raaka-aineet yhdistyvät salaatin ja vermisellien kanssa kauniiksi paketiksi. Rullien raikkaus, puhtaat maut ja joo - se myyjien suosittelema kuohuviini saivat kohotettua oloa huomattavasti. 

Kuohuva oli nyt niin kovin trendikäs ja monesta ravintolasta esiin pompsahtava Italian Bubbles. Toinen hyvin näkyvä viini on muuten rieslingrypäleinen Kung Fu Girl, jota sai myös Rullasta. Molemmat oikein maistuvia, joten mikäs niitä on kaadellessa. 
Valitsin lautaselle ennenkin maistamaani ankkarullaa, jossa oli nyt kumppanina omenaa. Se oli ehdottomasti oma suosikkini! Katkarapu-possusisältöinen on kuulemma kovin perinteikäs Vietnamissa. Katkarapu-fenkoli ja vielä hamstraamani härkä-sieni maistuivat myös hyvin. Pidän rullissa makujen selkeydestä, vermisellien irtonaisuudesta, helposta syötävyydestä ja mukana tulevan maustekastikkeen syventävästä elementistä. Ja ovathan ne nyt hurjan kauniitakin!

Kauniit astiat ovat keramiikkataiteilija Sarita Koivukosken luomuksia. 
Miehet kassan takana palvelivat rennon lupsakkaasti, mutta asiantuntevasti. Rullaan oli todella mukava piipahtaa hiukan ryytyneenäkin ja kohottaa lauantai sille kuuluvalle paikalleen. 

Rullan sisustus oli kauniin harkittu. Esillä oli ihania tyynyjä ja lamppuja, joita sai ostaa samassa tilassa sijaitsevasta Nudgesta

22 kommenttia:

  1. Nudge on minun lempparikauppoja Helsingissä - ihana (kerran muuten sielläkin tarjottiin skumppaa, ehkä ihastuin siksikin)!

    Kivat kuvat!

    VastaaPoista
  2. Mä taas olen viimeksi noissa tiloissa luovuttanut verta. Nudgegin oli tosiaan ihana, kaikenmoista hypisteltävää. Tuota lamppua jäin miettimään tosissaan, mutta meillä ei oikein ole paikkaa sille...

    Nyt sulla on vielä tuplasyy palata Nudgeen, kun yhdellä seinällä nautitaan rullia!

    VastaaPoista
  3. Rullia olisi kiva maistaa;kotona on sellaisia joskus tehty,mutta ikuisuus sitten..Tänne on juuri avautumassa parikin vietnamilaista raflaa,oliskohan niissäkin noita rullia...

    VastaaPoista
  4. Aa, en tiennytkään, että Rullia saa ihan ravintolastakin, pitää käydä testaamassa! Olen kyllä kotona tehnyt niitä, mutta alkuperäisiä en ole maistanut. Se Kung Fu Girl on muuten hyvää :)

    VastaaPoista
  5. Mää kans tykkään molemmista: Nudgesta ja rullista! Tuonnehan tuli joku kutsukin johonkin tilaisuuteen. Vai meniköhän se jo? Täytyy poiketa joskus, anyway.

    VastaaPoista
  6. Rullasta enemmän tietoa myös tästä blogikirjoituksesta http://blog.visithelsinki.fi/archives/6823.

    VastaaPoista
  7. Yaelian: Minä taas en ikinä ole tehnyt rullia kotona. Vois kyllä kokeilla.

    Sini: No sieltähän ohjeistusta löytyikin blogistasi . Minua alkoi just houkuttaa kylmäsavusilakasta tehdyt rullat...

    Jasu siitä tuli se meili jo ajat sitten ja edellispäivänä tarkempi (?) uusi kutsu. Katsoppa meilit. Huomasin itsekin sen vasta kotiin tultuani. Luulenpa että sinne tilaisuuteen emme valitettavasti ehdi, mutta uudestaan mennään muutenkin varmasti.

    VastaaPoista
  8. Ja muuten Sini, olethan huomannut että Kung Fu tyttöä saa Alkostakin?

    VastaaPoista
  9. Juu tiedän kyllä että sitä saa Alkostakin, en kyllä ole ostanut, kun on osunut ravintoloissa eteen :)

    VastaaPoista
  10. Rullia pitäisi kyllä päästä maistamaan. Malesiassa raakarullat olivat ihan mieletöntä herkkua ja joskus vuosia sitten saatiin ne kotonakin ihan kivasti onnistumaan, joten olisihan se ihana testata näitäkin.

    Tuo valaisin on kyllä hieno, joka kerta siitä haaveilen kun sen näen. Tarttisi vaan sen oikean paikan sille :)

    VastaaPoista
  11. noi fungimaan sienityynyt on hauskoja.. mulla on kotonakin yksi.

    tommosia rullia yritin joku kuukausi sitte tehä retkievääksi(treffeille!) mutta ne olikin hirveen vaikeeta askartelua ja lopulta päädyin peruspiirakkaan vaan

    VastaaPoista
  12. Sini: Mä pääsen niin harvoin tuommoisiin rafloihin että minua tämä tieto huojentaa ;).

    Rva Patalintu: Oi, Malesia kuulostaa ihanalta! Sinun kommenttisikin osaltaan rohkaisee kokeilemaan rullia, kiitos!

    aleksi: Mikä niissä oli vaikeeta?

    VastaaPoista
  13. Noi kuoret on vaan tahmasia ja ne repeyty ja jäi joka paikkaan kiinni.. Lopputulos oli enemmänkin läjiä kun rullia :)

    VastaaPoista
  14. ok. eli ei ensimmäistä kokeilua silloin kun tulee kylään joku :)

    VastaaPoista
  15. Herkullisen näköistä! Muistatko minkä niminen tuo lamppu on? Ihana!

    VastaaPoista
  16. Kiti: kysäisin asiaa Nudgesta ja sain vastauksen nopeasti. Näin se kuului: Origamivalaisin on Snowpuppe -yrityksen valmistama, hollantilainen arkkitehtipariskunta ja he itse valmistavat valaisimia.
    Yritys Kolme ja puoli tuo niitä maahan ja niitä on myynnissä Nudgessa. Valaisin on nimeltään Moth (49€) ja toinen hieman isompi malli on Chestnut (89€).
    Chestnut-valaisinta on saatavilla valkoisena ja harmaana, Moth-valaisinta on saatavilla vihreänä ja vaaleanpunaisena ja marraskuun lopulla myös valkoisena sekä harmaana.

    VastaaPoista
  17. Rullat oli i h a n i a! Kävin Rullassa heti kun työmatka kuljetti isolle kirkolle.

    Mutta höpönlöpö kotitekoisten rullien vaikeudesta. Eihän niistä samalla tavalla taidetta tule (tai ehkä nykytaidetta tuleekin), mutta helposti saa tosi herkullisia rullia tehtyä kotonakin. Me ollaan tehty niitä monesti millon milläkinlaisella täytteellä, nyhtöpossu on ehkä minun suosikkini, kasvislisällä tietenkin.l

    VastaaPoista
  18. Aivan ihania kyllä, juuri raikkautensa vuoksi.

    Jos sinäkin noin kannustat, täytyy pistää testinkiin!

    VastaaPoista
  19. No musta oli hankalaa.. Toisaalta odotan itseltäni liikoja. Kotitekoidista tulee muuten paljon parempia kun Rullassa, siellä ite täytteet jää vähän kaiken muun alle.. Vaikka omat olisikin kasoja :)

    VastaaPoista
  20. Ai musta taas ei jää, vaan kaikki on hyvin balanssissa. Johonkin kyllä kaipaa lisää vahvuutta makuun, oisko ollu katkisversio.
    Onko sulla duha? (Kysyy se jolla on aina näppäilyvihreitä tekstissä).

    VastaaPoista
  21. ei duhaa mutta kun kotona kääntään paperiin vaikka chiliä, raakaa kesäkurpitsaa ja vähän öljyä niin ne on musta maukkaampaa..rapeaa ja kivaa mukaan otettavaa salaattia!

    VastaaPoista
  22. ok! Kiitti kääräisyvinkeistä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin