sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Jallullinen jauhelihakastike palsternakkalisällä

No kun kaikki vaan ovat niin hyviä: palsternakka, Jallu ja jauhelihakastike. Viimoinen tosin kulkee meillä yleensä nimellä bolognese piiiitkän hauduttelun ja tomaattipohjaisuutensa vuoksi. Tätäkin kastiketta voisi muuten haudutella pidempään, mutta silloin palsternakka menettäisi tarvittavan napakkuutensa, emmekä  lössääntymistä halunneet. 

Osallistumme tällä palsternakkaisella kastikkeella Heinzin kilpailuun, sillä aihe sai meidät todella innostumaan ja ideoimaan. Rivien välistä luimme, että tuotenäytteenä tulleita ketsuppeja olisi hyvä käyttää osana kastiketta. 

Kastike sai ihan uutta, maanläheistä makua palsternakkasattumista. Jallu toi oman mukavan lisänsä kastikkeeseen, sillä se käy hurjan hyvin yksiin pasternakan kanssa. 

JALLUINEN JA PALSTERNAKKAINEN JAUHELIHAKASTIKE 
4-6:lle

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
100 g palsternakkaa
200 g luomunaudan jauhelihaa
3 rkl Heinz chili sauce:a
250 g tomaattimurskaa
2 tl kuivattua timjamia
1 1/4 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
3 rkl Jaloviinaa eli Jallua
parmesaania päälle

Kuori ja pilko palsternakka. Jos keskiosa on kovin kitkerän makuinen, poista se. 
Kuori ja pilko myös sipulit. 
Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää palsternakka ja paista edelleen pari minuuttia. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. 
Lisää loput raaka-aineet ja hauduta puoli tuntia. 
Lisää Jaloviina keittämisen loppuvaiheessa ja sekoita se hyvin joukkoon.

Pyöräytä jauhelihakastike napakaksi keitettyjen gnocchi-pastojen kanssa, joiden sisään kastike oivallisesti piiloutuu. Raasta lautaselle annosteltuun pastaan päälle parmesan-juustoa. 

3 kommenttia:

  1. Yksinkertaista, helppoa ja herkullista; näin sen pitää ollakkin!

    VastaaPoista
  2. kiva tapa käyttää lisän ävihanneksia osana kastiketta ja vähentää sitä lihansyöntiä näennäisesei ainakin "salaa";)

    VastaaPoista
  3. Nanna: Näinkin :). Sinun paahdetut kasviksesi toivat varmaan omaan hirvijauhelihakastikkeeseesi syvempää makua - arvostan! Olit myös ansioituneesti pohtinut suomalaisen jauhelihakastikkeen ja bolognesen vissiä eroa. Samaa mietin minä tehtävänantoa ajatellessani.

    Herkkusuu: Palsternakka on muutenkin turhan vähän käytetty kasvis, joten sen käyttöä voi lisätä roimasti. Myös omassa keittiössä.
    Me olemme syöneet enemmän kasviksia lähiaikoina ja se on tehnyt pelkästään hyvää!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin