torstai 16. toukokuuta 2013

Tintå oli nautinto

Turku on ihana kesäkaupunki. Ihanuuden tekee varmaan Aurajokiranta, jota pitkin on mukava kuljeskella tutkaillen kesäisiä ihmisiä. Toisinaan voi pysähtyä vaikka laivaravintoloihin oluselle. Hyviä ruokapaikkoja on yllättävän paljon. Äitienpäiväreissulla päädyimme ensikertaa Tintån viihtyisyyteen. Pöydän saimme ajoissa varaamalla. Taisi olla neljäs kerta kun moista kokeilimme, joskin aiemmat yritykset ovat tapahtuneet turhan lyhyellä varoajalla. 
Tintå oli sisustukseltaan viihtyisä ja kekseliäs, rento.
          
Aivan ruuan alkuun siemailimme juhlapäivän kunniaksi rosekuohuvaa. Ruokailuni alkoi aloituskuvassa patsastelevalla härkäpitalla. Sitruunainen mascarpone yhdessä yrttiöljyn kanssa toi kokonaisuuteen hienoa raikkautta. Liha oli todella hyvää. Jukka valitsi alkupalalistalta vuohenjuusto-mansikkaleivän, joka oli todellinen makulöytö. Marinoidut mansikat olivat niin hyvä pari rapeapintaiseksi paistetun vuohenjuuston kanssa, että näitä täytyy kokeilla kotonakin.

Tarjoilijan suosittelema ranskalainen valkoviini pärjäsi ruuille läpi illan oikein hyvin ja oli raikas uusi tuttavuus.
 
Lapset natustivat illan aikana tyytyväisinä pari mukillista rouskuvan rapeita ranskalaisia ja yhden margherita-pizzan puoliksi (ilman  rucolaa ja pinjansiemeniä). Muita muksuja ei ravintolassa lauantai-iltana näkynyt, mutta koimme olevamme tervetulleita koko perhe. 

Pääruokia pohdimme hetken aikaa, mutta lopulta päätös oli helppo, kun lupasimme aikuisten kesken vaihtaa lautaset pöydän yli puolessa välissä syömistä. Oma valintani oli sopivan savustettu ahvenfile, jossa oli olutpanerointi. Sitruunakapsris-remoulade upposi hyvin, vaikken yleensä pidäkään sen tyylisistä jutuista. 
Libanonilaisessa lammasvartaassa oli mainio esillepano. Maut olivat oikein kohdallaan! Taboulehsalaatti oli ihanan runsas. Tässä vaiheessa taisi tulla pientä kinaa siitä, kuka syö viimeiset palat lammas-annoksesta.
Jälkiruokavatsa palkittiin lasten osalta suklaakakulla, jonka makua muksut kiittelivät moneen kertaan. 
 
Jukka söi loppuun hyvin vaahtoisan vadelmatiramisun. Ihana esillepano, eikö?
Oma jälkiruokani, limoncello panna cotta, vei silti selkeän voiton jälkiruokakategoriassa hienolla makumaailmallaan. En osannut ennen ajatella, miten loistavasti limoncello ja sokeroidut pistaasipähkinät käyvät yksiin. Tässä jälkiruuassa annoskoko oli juuri passeli. Resepti löytyy Josen blogista, joten se tulee löytämään varmasti tiensä myös kotikeittiöömme. 

Ilta tuli maksamaan palttiarallaa 200 euroa, josta 60 euroa lohkaisi viinipullo. Ilta oli mauiltaan ja tunnelmaltaan joka centin arvoinen. Suosittelemme lämpimästi mikäli Turkuun (kesällä) suhaatte. Ja miksi ette suhaisi?

Täältä löytyvät blogin aiemmat kirjoitukset Turusta: 

17 kommenttia:

  1. Voi apua mitä ruokia ja herkkuja, kaikki näyttää niiin hyvältä! Onneks illalla on tiedossa itse tehtyä pizzaa, tuli kauhee nälkä näitä kuvia katsellessa :-)

    VastaaPoista
  2. Näyttää superhyvältä! Ja viihtyisältä.
    Meillä on heinäkuussa tiedossa pikku visiitti Turkuun ja tämän postauksen perusteella varaan pöydän tuolta :)

    ...tiedän jo, mitä tilaan pääruoaksi...

    VastaaPoista
  3. Kaikki OLI hyvää! Minä söin eilisiä ruokia nopsaan lämmitettynä ennen tyttären kevätjuhlia...mutta eiköhän noita nautinnollisiakin aterioita taas tule ;).

    Sofia: Sopiiko arvata - libanonilaista lammasta?

    VastaaPoista
  4. Andalusiana: Oli ihana. Meillä mani ilta pitkälle siinä että jutustelimme keittiömestari Josen kanssa, jolta saimme muuten hyviä vinkkejäkin. Tutustuimme häneen taannoisessa blogitapaamisessa Chez Jasulla. Oli helppo jatkaa siitä mihin aamupalapöydässä jäimme.
    Tarjoili paikassa oli myös oikein huomaavainen ja "uskalsi" ehdottaa mietinnöistämme poikkevaa viiniä, josta plussaa.

    Sofia: Minustakin se on kokonaisuutena oikein houkuttelevan näköinen ja ulkomuotonsa mittainen!

    VastaaPoista
  5. Turku on vanha kotikaupunkini ja vähän harmittaa, kun siellä on vasta nyt tullut niin monia ihania ravintoloita. Tuonnekin pitäisi keritä jollain Turun reissulla...

    VastaaPoista
  6. Kehitys kehittyy :). Itseltäni on Smör testaamatta, Jukka on ollut siellä joskus työperäisesti. Ja Pinella ja Blanko ja... Ompahan lisää syitä poiketa Turkuun!

    VastaaPoista
  7. Tulin tästä niin onnelliseksi että on pakko kommentoida! Turku - kesän kotimaankohde nro 1, kiitos Tintån (ja muiden maukkaiden vinkkiesi)!

    VastaaPoista
  8. Mahtavan oloinen mesta. Ei mitään liian kikkailuja. Esillepano just huippu. Tonne mä haluan. Kyllähän top chef ohjelma ja todisti, että jose on huippu! Näytti kyllä todella rennolta paikalta. Limoncello-pannacotta on tullu testattua,aivan huippua oli.

    VastaaPoista
  9. Taitsi: Ompa ihana kommentti! Turku on kyllä visiteeramisen arvoinen, ehdottomasti.

    Chef: Me testattiin kanssa tänään kotikeittiössä pienellä kierteellä tuota pannacottaa ja hyvää tuli kotonakin. Tintåa suosittelemme lämpimästi!

    VastaaPoista
  10. Tintå on kyllä tosi ihana! Kesällä terassilla istuskellessa tuntuu kuin olisi jossain ihan muilla main.

    VastaaPoista
  11. Joo, se Aurajoen viereinen katu on kyllä ihan kuin ei-Suomesta. (Mikä lause!)

    VastaaPoista
  12. Näyttääpä viihtyisältä ja itsekin joskus Turussa monta vuotta asuneena on kyllä jäänyt huomiotta tämä paikka, toivottavasti vain siksi ettei sitä silloin vielä ollut? Kauniita annos kuvia, tekee todella mieli käydä siellä.

    VastaaPoista
  13. sistal: Enpä osaa sanoa kauaako ravintola on ollut hengissä, mutta kaipa sinä olisit sen hokannut. Ravintola on ihan Aurajokirannassa.

    Blogisi on mainio ja pikaselailulla löysin jo monta vähän erilaista Tansa-vinkkiä. Olimme pari vuotta sitten lasten kanssa viikon ajelemassa pitkin Tanskaa ja pidämme maasta kovasti. Köpiksessä on tullut visiteerattua useamminkin, viimeksi maaliskuussa hääpäivämatkailun merkeissä.

    VastaaPoista
  14. Saako sun kuvia jakaa Instagramissa jos linkkaa sun blogin siihen? Näitä Tintån ihania kuvia haluaisin jakaa :)

    VastaaPoista
  15. Saa kun kauniisti kysyy kerran :) . Ja tosiaan linkkaa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin