keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Ulkomaanmatka Helsinkiin


  
Vietimme Jukan kanssa viime viikonloppuna aurinkoisen, nautintokeskeisen ja hemmottelevan yltäkylläisen viikonlopun Helsingissä. Asumme Nummelassa. Pääsisimme kätevästi vaikkapa bussilla melkein mihin aikaan vuorokaudesta vaan kotiin, mutta tänä viikonloppuna päätimme ottaa koko ilon irti lastenkin lomaillessa Mummulassa. 

Lauantaimme alkoi Street Gastron vaunulta Sofiankadulta, josta ostimme lounaaksi possu- ja härkäleivät. Molemmat olivat hurjan maistuvia, tuoreen makuisia, mutta härkäleipä voitti makunsa puolesta raikkaudellaan. Possu oli kovasti sinappinen pitemmän päälle, joskin hyvä siis sekin. 9 euron hinta per annos on melko kova, mutta tällaista katuruokameininkiä ja laadukasta pikaruokaa todella tarvitaan Helsinkiin. 


Majoituimme todella keskeiselle paikalle Glo Hotel Kluuviin. Sänky oli oikein passeli (nukkua) ja peitot olivat muhkean paksut. 
 Huonettamme vartioi Tiikeri.
Kaupungilla tuli visiteerattua terassi jos toinenkin, helteinen päivä kun oli. Zetorissa hoksasimme mainiot lasitelineet, jotka sopisivat oivasti vaikka mökkiolosuhteisiin.
 Tornin Ateljee Baarissa kävimme fiilistelemässä maisemia, juomia ja toisiamme.


Helsingissä sattui hellimisviikonloppunamme olemaan myös Sambakarnevaalit, jota seurasimme mielenkiinnolla. Koko viikonlopun olo oli kuin olisi ollut ulkomailla - ihmiset olivat iloisia, kaupungilla oli paljon väkeä ja aurinkokin hymyili. 

Illallinen koettiin Chef & Sommelierissa, mutta siitä ihanuudesta lisää myöhemmin. Tunnelmasta voin jo etukäteen vinkata sanomalla "aaah!". 

Useiden yritysten jälkeen osuimme nyt oikeaan aikaan A21- coctail loungeen. Drinkit, palvelu ja ympäristö olivat mystisellä tavalla elegantteja...
 ...mutta täytyy myöntää että viereinen Bar Loose ja Knucklebone Oscar olivat enemmän meidänoloista meininkiä. 

Sunnuntai-aamu valkeni aurinkoisesti hotellivällyjen välistä. On jotenkin ihana tunne kun mihinkään ei ole kiire ja aamupala odottaa valmiina hissimatkan päässä. Eikä tiskitkään jää itselle.
Glo Hotel Kluuvin aamupala oli aika perus hotellisettiä. Jukka piti erityisesti vaalesta leivästä ja minä croissanteista. Kahvikannut pöytään kannettuna olisivat olleet kiva lisä. 
Aamupalan jälkeen suuntasimme Hietsun rantahietikolle makoilemaan. Sieltä siirryimme Kirkkonummen Hvitträskiin nauttimaan konsertista ja arkkitehtuurista. 

Koko viikonloppu oli todella upea kaikinpuolin. Aina ei tarvitse lähteä kauas lomalle hemmotellakseen puolisoaan ja itseään sekä parisuhdetta. 


Hotelliyön ja aamiaisen saimme testausmielessä lahjaksi Kämp Groupilta

11 kommenttia:

  1. Ei hullumpi Helsinki viikonloppu!
    2 viikkoa vielä ja minäkin olen Helsingissä:)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Jael: Viikonloppu oli kyllä matkaa nautinnosta toiseen. Oi, tervetuloa taas! Onko tiukka aikataulu?

    VastaaPoista
  4. kuulostaa todella ihanalta ja onnistuneelta viikonlopulta <3 niin se vaan on että ihan töölöläisellekin tämä kaupunki tarjoaa yllätyksiä- yleensä vielä hyviä ;-)

    VastaaPoista
  5. Varmasti! Monesti kun antaa katseen vaeltaa sinne mistä turistit ottavat kuvia hoksaa taas jotain ihan uutta ja hienoa...tai sitten kummastelee että mitä ihmettä ne mahtaa kuvata :). Tämänmoisia viikonloppuja saisi koostettua vaikka minkälaisia.

    VastaaPoista
  6. Ihana viikonloppu, olen itse Helsingistä ja taidan itseki tehdä retken keskustaan :) Monasti ei huomaa mitä kaikkea kivaa on ihan lähellä ja haikailee vain ulkomaille :)
    Tervetuloa Inspiroiva Sekasotku -blogiini!

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa niin ihanalta, toden totta! mutta niin se on, minäkin kun hyppään koko kesän vuoropäivinä Tukholmassa ja Helsingissä, molemmissa on (yhtä)ihana olla aivan turistina...toki mä oon sitä myös oikiasti, koska en asu Nummelassa....

    VastaaPoista
  8. Helsinki on kesällä i-ha-na! Viime lauantai oli sitäpaitsi upea, mullekin kaverit oli järjestäneet spessuviikonlopun ja se sattui täydelliseen päivään: aurinko paistoi, ei mitään huolia tai stressiä, koko kaupunki oli ulkona puistoissa ja terasseilla nautiskelemassa. Tähän kaupunkiin rakastuu kesäisin joka päivä uudestaan.

    VastaaPoista
  9. Inspiroiva: Kiitos kutsusta! Juu, ympärilleen kannattaa vilkuilla niin tekee omasta elämästään paljon rikkaamman. Joskaan ei mulla niitä ulkomaanmatkojakaan mitään vastaan ole.

    Nanna: Olikin! No yhtälailla me ollaan Nummelalaisina turisteja, mutta aika usein tulee rampattua Helsingissä. Tällä viikolla poikkeuksellisen usein sillä iltapäivästä mennään jo kolmannen kerran ja nyt on vasta torstai. Ja sentään työviikkokin.

    Mari: Samaa mieltä. Mitäs teidän spessuviikonlopussa tehtiin? Aurinko kyllä kruunaa hienosti ulkonautinnot!

    VastaaPoista
  10. No kehtaakohan sitä edes kertoa.. juotiin skumppaa ja aperolspritzejä puistossa, ja syötiin koko ajan, saunottiin sviitissä ja ajeltiin isolla täysin överillä valkoisella limusiinilla, jossa oli härskit pyörivät kromivanteet. Ihan siis normiviikonloppu meillä täällä nuori-kaunis-rikas-kuuluisa -akselilla ;D

    VastaaPoista
  11. Aaa..no sitten tiedänkin mistä oli kyse. Ihanaa varmasti, etenkin Aperol ja syömis-osuus ;)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin