perjantai 14. kesäkuuta 2013

Yrjöttävä alku Taste of Helsingissä

Ei, otsikko ei todellakaan viittaa tämän kuvan hienoon lahna-peruna-karhunlaukkayhdistelmään Ask:n tapaan. Otsikko juoruaa siitä, miten heti Taste of Helsinki-alueelle lampsittuamme sain vahvasti yökkäillen pyyhkiä rakkaan mieheni hiuskuontaloa vihreästä lokinkakasta. Onneksi loppuilta sujui huomattavasti paremmin eikä kakomista enää ollut havaittavissa. Liikanimen Paskapää Jukka nyt kuitenkin sai ja asiasta väännettiin monet naurut.

Kaikki hyvän ruuan ystävät lienevät tietoisia, että viime vuoden tapaan Helsingin Musiikkitalon nurkille on pystytetty neljän päivän ajaksi Taste of Helsinki. Tapahtumassa on mahdollista maistaa huippuravintoloiden antia, siemailla viinejä ja muita juomia, nauttia musiikista ja erilaisista ohjelmanumeroista rennon letkeästi.  

Sosiaalinen media tullee olemaan täynnä TOH:a tänä viikonloppuna. Siksi listaamme tähän maistamistamme annoksista lyhyesti omat suosikkimme ja kehotamme sinua suuntaamaan iloiseen tapahtumaan rennolla mielellä. 
Luomon Jouni Toivanen ja muna.
PAPERILLA MIELENKIINTOISIN 


Merituuli: Luomon "EARTHQUAKE" - luomu kananmuna 64,7 astetta, sienitoffee. Maistettuna erinomainen kun otti samaan lusikalliseen kaikkea kerralla. Sienitoffee upea! Munan rakenne mielenkiintoisen tiivis.

Jukka: Gaijinin PORK BELLY YAKINIKU - makeassa soijassa marinoitua grillattua possunkylkeä ja japanilaista vesikrassia. Maistettuna kastike yllättävän tulinen,lihan kanssa hyvä. Possu hienosti maustettu ja upean läskinen, rapsakka. 

Juuren Ilja Björs ja villisika-annos

PARAS PÄÄRUOKA

Merituuli: Juuren VILLISIANNISKAA, KORVASIENIPIIRASTA JA VADELMANLEHTIKASTIKETTA. Kaikessa maistui luvattu asia. Korvasienipiirakassa oli runsaasti sientä ja kastike oli hurmaavaa. 

Jukka: No se paperillakin mielenkiintoisin Gaijinin POSSUN MAHA.

 
ILLAN YLLÄTTÄJÄ 

Merituuli: Smörin MOZZARELLA, SAVUTOMAATTI JA NOKKOSPESTO. Kokonaisuus oli hienon tasapainoinen. Villiyrtin käyttö ja tomaatin savustaminen toi annokseen erityisyyttä. Näkkäri oli hienon makuinen ja suutuntumaltaan passeli.

Jukka: Bistro o Mat:n FENKOLILLA MAUSTETTU HAUKIBURGER, sitruunakastiketta ja perunasipsejä. Haukipihvissä oli todella hieno, silkinpehmeä, napakka rakenne. Sitruunaisuus toi annokseen raikkautta ja kesäisyyttä. Tätä tulemme tekemään varmasti kotona!

KAUNEIN JÄLKIRUOKA

Ask:n TERNIMAITOA JA RAPARPERIA. Mausta ei ole kokemusta, sillä tämän annoksen söivät samassa pöydässä istuneet Jaana ja Hanna

PARAS JÄLKIRUOKA

Merituuli ja Jukka: Juuren SUOLA-KARAMELLIKAKKUA, MÄNTYKINUSKIA JA RAPARPERIA. Maut suorastaan soivat yhteen. Mäntykinuski oli hieno lisä suolaiseen kakkuun. Raparperipalat olivat sopivan napakoita. Hienon maun lisäksi annos oli kaunis. 


"Muita hyviä"-listalle pääsivät oikeutetusti:
 Ask:n luomukaritsaa mielenkiintoisti paahdettu (?) emmervehnä.

 C:n palsternakka ja tyrni olisi kaivannut lisää noita hiutuloita ylleen, sillä kolmikko yhdessä oli kovasti hieno.
Aiton kalkkunanmaksabrulee toimi upeasti raparperin kanssa. Lautasella oli myös punajuurikastiketta. Ja niin monessa annoksessa tavattua ketunleipää. 

 
Vin Direktin Kim Moliis:a emme sentään syöneet, mutta viiniänsä maisteltiin Luomon munan kanssa suosituksesta. 
Poistuimme tapahtumasta iloisesti rupatellen ja hienoja makuja muistellen.

Pääsyliput tapahtumaan saimme Lihatukku Tammiselta, mistä iso kiitos!

9 kommenttia:

  1. olen täysin samaa mieltä jälkkärin suhteen, se oli IHANAA :)

    VastaaPoista
  2. Juuressa osattiin kyllä tosissaan homma tänä(kin) vuonna! Niinkuin tietysti monessakin muussa kojussa. Herkullisia annoksia oli tyrkyllä niin paljon, että vatsan (ja kukkaron) riittoisuus hiukan harmitti.

    VastaaPoista
  3. Mielestäni kokkasin viime kesänä Juuren keittiömestareiden kanssa juuri tuota mäntykinuskia, joka nautittiin mantelikakun kanssa. Reseptit tulossa villivihanneskurssilta omaan blogiini, jahka kerkeän kirjoittaa.

    VastaaPoista
  4. Olipa tuhmat lokit! Mutta ihania herkkuja tarjolla:)
    Soitan vaikka sitten kun olen Suomessa niin sovitaan,käykö niin? Puhelinnumerosi on kai edelleen sama?

    VastaaPoista
  5. cebic: Kylläpä se ottaakin hiukan aikaa :D. Mutta kyllä, resepti kiinnostaa!

    Jael: Kuulimme niiden kakkineen muidenkin ylle, mutta meille osui vain yksi plöräys, onneksi. Jos siitä sateesta jotain hyvää on nyt paikanpäällä visiteeraaville, niin huuhtoutuupa kakat pois ;).

    Aivan loistavia herkkuja oli ja aika erilaisia. Pidimme kovasti!

    Juu, sama numero. Kuulumisiin!

    VastaaPoista
  6. Parhaaksi valitsemanne jälkkäri oli kyllä tosi mainiota kanssa, omat suosikit kallistuivat demon listoille :)

    VastaaPoista
  7. No eikö? Siitä Demon brandadesta kuulin pelkkää hyvää.

    VastaaPoista
  8. Taitaa olla vielä unihiekkaa silmissä, kun luin, että suola-karamelliKURKKUA. Ajattelin, että kyllä on taas kokit käyttäneet paljon mielikuvitusta, kun on sienitoffeeta ja suolakurkutkin karamellisoidaan.;) Upeita annoksia on.:)

    VastaaPoista
  9. ei kun kokeilemaan nyt kun on mieleen tullu :)!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin