tiistai 27. elokuuta 2013

Fen-ko-li-sa-laat-ti

Tämän herkun nimi kuulostaa minusta ihan taputusharjoitukselta. Tarkkana sitten että toiseksi viimeisessäkin tavussa kuuluu lopussa T. 

Kuten alkuhöpinästä huomaatte, tästä salaatista ei ole paljon sanottavaa. Se on rapea kuten luvattiin, raikas kuten odotettiin, mutta enemmän mitä uumoiltiin. Sopi ihan älyttömän hyvin papan savustaman kalan kanssa. 

Resepti löytyy Sasu Laukkosen ja Mariaana Nelimarkan kirjasta "Vihreä pöytä". Nyt sienikaudella täytyy muistaa kokeilla kirjan tatti-omenasalaattia ja tattipihvejä. Ainakin. 

RAIKAS FENKOLISALAATTI

1 fenkoli
merisuolaa
mustapippuria
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa TAI hunajaomenaviinietikkaa

Leikkaa puhdistetun fenkolin varret, lehdet ja kannat veitsellä ohuiksi siivuiksi. Laita ne kulhoon, lisää muut aineet ja sekoita. Tarjoa heti raikkaana ja raksuvana. 

2 kommenttia:

  1. Tää näytttää juuri sellaiselta yksinkertaisen hyvältä, meikän makuun sopivalta. Saatan kokeilla :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin