tiistai 13. elokuuta 2013

Huvilan huomassa

Savonlinnakäynnin kesähuveihin rupeaa aika vakiosti kuulumaan oopperareissu Jukan isän ostamilla lipuilla. Niin tänäkin vuonna. Korotimme illan viime vuotiseen tapaan vielä nautinnollisemmaksi syömällä ennen uupperaa Panimoravintola Huvilassa

Kilisteltyämme italialaisella rose-kuohuvalla siirryimme kolmen ruokalajin illalliseen omistaja Jussi Hukkasen osuvilla juomavalinnoilla. 

Minun alkupalani "Kesä & keitto" oli hurjan kaunis porkkana-inkiväärikeitto jokiraputartarilla. Havuneulasen näköiset koristeet päällä paljastuivat sipulinversoiksi. Kauniin oranssinen keitto oli paras lajinsa edustaja pitkään aikaan ja sopi kesäiltaan täydellisesti. Huvilan oma panimotuote, raikas vehnäolut Terrasse Blanche sopi keiton kanssa todella hyvin!
Jukan alkupalavalinta osui Koivikkonotkon villisikaan ja Hauhalan hanhenmaksaan. Yllättäen edellämainitut oli sekoitettu keskenään. Tyrnitipat lautasella olivat ihan loistoyhdistelmä hanhenmaksan kanssa!
Pääruualla Jukka jatkoi hanhen parissa. Mies kehui erityisesti palsternakkapyreen makua. Rapeaksi paistettu pinta olisi saanut kuulemma olla vieläkin rapsakampi. Suositeltu punaviini, itävaltalainen 100 prosenttinen pinot noir, oli nappivalinta kokonaisuuden ja erityisesti vadelmakastikkeen kanssa. 

Viinit olivat tänä vuonna Huvilan omaa maahantuontia. 
Minä otin pääruuaksi yön yli oluessa haudutettua karitsaa. Se tarjoiltiin risoton tapaan valmistetun speltin ja tattien kanssa. Kokonaisuus oli juuri niin juurevan ja syvän makuista kuin kuvitella voi. 
Jälkiruuaksi nautin "mansikkaa ja kauraa", joka päätti ruokailuni ihanan raikkaasti. Lautanen sisälsi tuorejuustopannacottaa, mehustettua mansikkaa ja sitruunasorbettia. Kaura toi tähän kaikkeen pehmeyteen mukavasti rousketta. 
Jukan aterian päätti porter-suklaakakku ja vadelmasorbetti. Ne olivat hieno yhdistelmä. Jukka maisteli annoksen kanssa Huvilan Pesäpuu Stoutia (muistaakseni)vuodelta 2008. Mies piti tästä tujakasta oluesta kovasti. 

Lasku maistuvan illan päätteeksi oli 155 euroa eikä kirpaissut lainkaan. Kaikki oli taas niin hyvää ja kaunista, tarjoilua myöden! Saimme ravintolasta vielä lainaan "sattenköpinkin", kun tallustelimme tihkusateessa linnalle. 

5 kommenttia:

  1. Mietin just tänä aamuna, että mahtaako jossain blogissa olla ravintolajuttua Savonlinnasta, kun satun olemaan tämän viikon täällä lomailemassa. Tämä tuli siis juurikin oikeaan aikaan :D Tosin keli on sellainen, että tarvinnee laittaa ihan kokonainen kumipuku päälle, jos meinaa kuivana kävellä metriäkään tuolla ulkona...

    Mutta kiitos osuvasta jutusta, luin edellisenkin juttunne Huvilasta. Näytti viihtyisältä paikalta, kun eilen ohi kävelin. Katsotaan, josko mahdettais poiketa sisälle asti :)

    VastaaPoista
  2. Pesäpuu stout oli aivan liian makeaa omaan makuun. Jätin juomatta suurimman osan.

    VastaaPoista
  3. Kesänaapuri: Ompas ilo olla avuksi. Poiketkaa ihmeessä, loistoruokaa!

    Ano: Niin ne on mielipiteitä nämä asiat.

    VastaaPoista
  4. Superhyvältä kyllä näyttää. Taas.

    VastaaPoista
  5. Juu niin Jasu oli. Taas satoi, eikä se taaskaan haitannut.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin