maanantai 5. elokuuta 2013

Kantarellia kaslerilla

Loppukesän lempijuttuni on ehdottomasti sienet. Niitä tuntuu löytyvän nyt joka ateriasta, mikä ei ole lainkaan hassumpaa. Eilen Jukka paistoi meille runsaskantarelliset lihaleivät, jotka maistuivat aivan loistavilta! Eivätkä tehneet lainkaan huonoa juhlimisen jälkeen hyvin hyvin nälkäiseksi tulleelle kropalle.

KASLER SIENILEIVÄT

ruisleipiä 1/syöjä
luomupossun kasleria 1/syöjä
kantarelleja
sipulia
voita paistamiseen
kermaa
salviaa
Mallassinappia
suolaa
mustapippuria

Paista sipulit ja sienet voissa. Kaada kermapurkki sekaan. Paista salvianlehdet rapsakaksi voissa. Murusta osa lehdistä mausteeksi sieniseokseen, mutta jätä ainakin yksi salvianlehti per leipä koristeeksi. Mausta turauksella Mallassinappia*, suolalla ja pippurilla.
Grillaa kaslerpihvi kypsäksi. Paahda ruisleipä.
Kokoa leipä.
Kata syömiseen haarukka ja veitsi.

*Olemme saaneet Auran Mallassinappia tuotelahjana ja tykänneet siitä hurjasti. Jukka on maustanut sinapilla mm. salaatinkastikkeita ja majoneesia. Toimii erinomaisesti myös grillimakkaran kanssa omalaatuisen, makean maltaisen, täyteläisen makunsa vuoksi. Olemme ostaneet tätä sinappia itsekin ja vieneet mökkituliaisiksi. 

3 kommenttia:

  1. Sama vika. Sienet on parasta tähän aikaan vuodesta. Voisin olla kaiket päivät sienimetsällä, jos vain olisi aikaa, ja vielä syödäkin sieniä vaikka kuinka paljon.:) Tekin olette jo hyvin sieniä löytäneet. Fb:n puolelta katselin.

    Piti joskus aiemmin fb:juttua kommentoida tänne, kun minähän en pysty blogitunnuksilla kommentoimaan enkä omaa nimeä käytä julkisesti. Eli marttailua tulee myös harrastettua ja kaupasta katsottua aina ne alennustarratuotteet. Meillä S-marketissa on alennus useimmiten peräti 50 %. Siinä säästää pitkän pennin vuoden mittaan, kun hyödyntää nuo tuotteet. Ja monesti tulee ostettua ja maistettua sellaistakin, mitä ei välttämättä normaalihintaan ostaisi.:)

    VastaaPoista
  2. Sienet on suurta herkkua, myös siis kanttarellit. En vain harmikseni ole löytänyt hyvää metodia kanttarellien säilömiseen... Mutta nyt pitää kyllä mennä metsään!

    VastaaPoista
  3. Katja: No ei nuo saaliit ole mitään sinun löytöihisi verrattuna, mutta ovat riittäneet meille toistaiseksi ihan hyvin. Orakkaiden vähyys ihmetyttää, mutta josko sateiden jälkeen?

    Eli smanmoista marttailua harrastetaan. Valkeakoskella yhdessä kaupassa aletuotteet oli aikanaan merkitty "tästä lemmikille". Silloin vähän nolotti ottaa.

    ulla: Me ollaan nyt parina vuotena kuivattu kantarellit ihan huoneenlämmössä, tarkemmin jääkaapin päällä sanomalehden päällä. Suuremmat sienet revitty paloiksi. Olen tykännyt tästä tavasta.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin