torstai 26. syyskuuta 2013

Lampaankääpä ♥ tilli

Tilli on kyllä yllättävän monikäyttöinen yrtti. Se on heilastellut blogissammekin paitsi tutusti kalan ja vasikan lihan kanssa, myös pinaatin  ja valkosuklaan kera. Nyt opin sienikirjasta myös lampaankäävän pitävän tillin seurasta. Päätin testata yhdistelmän, niin kummalta se kuulosti. Täytyy sanoa että lopputulos yllätti minut positiivisesti!

Tillit ja lampaankääpä tekivät meillä tuttavuutta tomaattisessa kastikkeessa, jossa sienet tummenivat rumasti. Maussa oli yllättäen kalamaisuutta, eikä se johtunut yksin tillistä. Jukka epäili kastikkeessa olevan myös munakoisoa, mutta väärinpä luuli. Maistoin itsekin kastiketta koisomielellä ja kieltämättä olisin voinut erehtyä itsekin. Joka tapauksessa hyvää oli ja tehdään toistekin. 

Lampaankääpä on meillä aiemmin mm. paneroitu hampurilaispihveiksi
LAMPAANKÄÄPÄPASTA TILLITYKSELLÄ

öljyä paistamiseen
1 sipuli silputtuna
1 valkosipuli silputtuna
½ dl aurinkokuivattuja tomaattipaloja
3 isohkoa lampaankääpää paloina
400 g tomaattimurskaa
1 dl tillisilppua + tillisilppua annosten päälle
mustapippuria
suolaa

spagettia
parmesaani raastettuna päälle

Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Lisää paloitellut lampaankäävät. Paista hetki. 
Lisää myös tomaattimurska ja keitä hetki niin että turha vetisyys lähtee. Lisää ihan loppuvaiheessa tillisilppu ja sekoita hyvin joukkoon. Tarkista maku suolalla ja pippurilla. 
Sekoita sienikastikkeen joukkoon napakaksi keitettyä spagettia.
Annostele lautasille ja silppua päälle vielä tilliä. Raasta parmesaania. 

8 kommenttia:

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Lampaankäävän kanssa en ole testannut, mutta suppilovahverot ja tilli on myös kelpo yhdistelmä..

Hiidenuhma kirjoitti...

Minäkään en ole tilliä kokeillut sienien kanssa. Taidanpa testata, kun sivupöydällä ikkunan edessä on lasissa iso nippu tilliä ;)

Merituuli kirjoitti...

Jokihaka kokkaa: Hieno tietää että toimii muidenkin sienien kanssa. Täytyy kokeilla itsekin!

Hiidenuhma: Testaa ihmeessä, yllätyt miten hyvää!

Hanna kirjoitti...

Mä oon kanssa maustanut sienikeittoa tillillä, toimii.
Lampaankääpä on mun lempparisieni, pitääpä kokeilla tätä!

Merituuli kirjoitti...

Onko ohjetta blogissa? Ollaan aika harvoin tehty sienikeittoa, joku aasialaistyyppinen sovellus kiehtoisi, mutta kotomaisialla sienillä.

Lampaankääpä on kyllä yks niistä parhaista ja nyt sitä saa!

Hannele kirjoitti...

Tilli ja lampaankääpä kuulostavat upealta parilta! Tilli sopii tosi hyvin myös vahkopaputahnaan, vaikka se minusta ensin vähän kummalliselta kuulostikin.

Anna kirjoitti...

Mulla on vielä viime vuoden kuivattuja lampaankääpiä kaapissa - pitääpä testata tilli niidenkin kanssa :)!

Merituuli kirjoitti...

Hannele: Kiitos vinkistä. Papuja käytetään meillä ihan liian vähän, joten kaikki vinkit niiden käyttöön otetaan ilolla vastaan!

Anna: No kokeilepa! Meillä ei ole liiennyt lampaankääpiä vielä ainakaan kuivatukseen asti, mutta ans nähdä kuinka syksy kehittyy.

Blog Widget by LinkWithin