keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Pikaruokien aatelia: savumuikkurullat

Viikonloppuna meillä rullattiin taas lounaaksi. Riisipaperien kätköihin kääräistiin supisuomalaisia muikkuja tykötarpeineen. Savumuikun suolaisuus ja hieno maku kävi upeasti yhteen aasiaan yhdistettävien yrttien ja kasvisten, lasinuudelin ja erityisesti soijan kanssa. Tykkäsimme kovasti!
Riisipaperikuoriin päätettiin kääriä jokaisen halun mukaan seuraavista raaka-aineista hyvä yhdistelmä: savustettua muikkua perattuna ja sattumalta muikun sisältä löytynyttä savumätiä, inkivääriä raakana, korianteria, ituja huuhdottuna, lasinuudelia pehmitettynä, kiinankaalia ja kurkkua pilkottuna, purjon vihreitä osia suirona, vaaleaa soijakastiketta, sitruunamehua ja chilikastiketta.

Riisipaperirullia lukuunottamatta kaikki ainekset taitavat löytyä ihan tavallisesta kaupasta. Riisipapereita kun ostaa yhden paketillisen, riittää siitä moneksi monituiseksi kerraksi syötävää. Ja kuivatavarana säilyvätkin kauan.
 Riisipapereita lillutettiin tarjottimella pöydässä ja sitten vaan rullaattiin! 
 Rullissamme on erehdyttävästi ehkäisyvälinemäinen ulkonäkö edelleen. Rujo mutta/ja maistuva. 
Paljon edustavampi näin!

2 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin