lauantai 30. marraskuuta 2013

Naudanlihaa ja mustapapukastike

Osaatteko auttaa? Mistä saa shaoxing-riisiviiniä? Sitä pitäisi lisätä niin moneen kiinalaiseen ruokaan, mutta emme ole onnistuneet sitä löytämään edes ViiVoanista tai muistakaan käymistämme alan kaupoista. Tähänkin suikaloituun nautaruokaan sitä olisi kaivattu, mutta korvasimme sen sitten mirinillä. 

Tämä kiinalainen nautaruoka oli oikein maistuva! Rasvattomat lihat korvattiin puutteellisen pakkasvaraston myötä entrecotella, mutta eipä tuo tahtia haitannut. 


Resepti löytyi kirjasta "Löytöretki Kiinan keittiöihin", josta pidän kovasti kuvituksen ja selkeiden ohjeiden vuoksi. Jokainen resepti löytyy kirjoitettuna myös kiinaksi (tai niin ainakin luulen). 
NAUDANLIHA MUSTAPAPUKASTIKKEELLA

NAUTA
750 g naudan paistia, ulkofilettä tai entteriä
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 tl (shaoxing) riisiviiniä
½ tl (paahdettua) seesamiöljyä
1 tl maissitärkkelystä
2 ½ dl öljyä

MUSTAPAPUKASTIKE
1 rkl öljyä
30 g hienonnettua kevätsipulia
1 rkl hienonnettua valkosipulia
1 rkl suolattuja, fermentoituja mustapapuja huuhdeltuna ja paloiteltuna
1 rkl hienonnettua inkivääriä
1 vihreä paprika suikaloituna
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 tl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl (shaoxing)-riisiviiniä
1 tl sokeria
2 rkl kanalientä
½ tl (paahdettua) seesamiöljyä
2 tl maissitärkkelystä

Leikkaa liha syiden vastaisesti hyvin ohuiksi viipaleiksi (1 mm). Leikkaa jokainen viipale ohuiksi suikaleiksi ja pane kulhoon. Lisää soijakastike, riisiviini, seesamiöljy, maissitärkkelys ja 1 rkl vettä. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.

Kuumenna wokki-pannu suurella lämmöllä, lisää öljy ja kuumenna melkein höyryäväksi. Lisää kolmasosa lihasta ja paista koko ajan sekoittaen 1 minuutti. Ota liha wokista ja reikäkauhalla ja valuta. Toista samoin lopun lihan kanssa.

Valmista mustapapukastike. Kuumenna wok suurella lämmöllä, lisää öljy ja kuumenna erittäin kuumaksi. Paista valkosipulia, kevätsipulia, mustapapuja ja inkivääriä koko ajan sekoittaen 10 sekunnin ajan tai kunnes ne tuoksuvat. Lisää paprikasuikaleet ja paista koko ajan sekoittaen 1 minuutti.

Sekoita soijakastike, riisiviini, sokeri, liemi, seesamiöljy ja maissitärkkelys. Lisää tämä seos kastikkeeseen ja keitä hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Lisää liha kastikkeen joukkoon ja sekoita kevyesti, jotta liha peittyy kastikkeella.
Tämä nautainen ruoka oli yksi pöydän antimista kun kokoonnuimme ystäväperheen kanssa aasialaisien ruokien ympärille. 

perjantai 29. marraskuuta 2013

Inkiväärikasvikset

Tämä ruoka valitettavasti vaatii erikoiskaupan tavaraa. Tsori. Mustat aasialaiset pavut toivat nimittäin muuten aika tavallisenmakuisiin kasviksiin vinkeällä tavalla persoonallista, hyvää makua. Tosin laitoinkin niitä kasvisten sekaan tuplamäärän. Emme oikein tarkkaan tienneet minkämoisia papuja alkuperäinen resepti kaipasi, mutta kuvanmukaisella purkilla edettiin kohti onnistunutta lopputulosta. Ja sitä lopputulosta tuli paljon.
Olisiko tässä vaiheessa pitänyt kellojen soida että turhan iso setti on tulossa? Kasvikset olivat nimittäin vain yksi osa viikonlopun aasialaiskattausta kahdelle perheelle. Nooh, tätä kasvisruokaa on syöty pitkin viikkoa lisukkeena erinäisten ruokien kanssa, sopi tahi ei. 
Resepti kirjasta "Parhaat reseptit Aasia".

INKIVÄÄRIKASVIKSET 

50-100 g mustia aasialaisia papuja
suolaa
250 g parsakaalia
250 g porkkanoita
150 g sokeriherneen palkoja
2 punaista paprikaa
1 purjo
1 kesäkurpitsa
200 g siitakesieniä
250 g kiinankaalia
50 g tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
6 rkl öljyä
20 g kuorittuja seesaminsiemeniä
1 rkl tamarinditahnaa
1 rkl punaista currytahnaa
1,25 dl kanafondia (meillä kanalientä)
2 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
pippuria

Kiehauta suolalla maustettu vesi kattilassa. Laita pavut kattilaan, alenna lämpöä ja keitä kannen alla runsaat 30 minuuttia.Valuta siivilässä. 

Paloittele, pätki ja pieni kasvikset. 

Kuumenna öljy wokki-pannussa. Paista porkkanoita, paprikaa, parsakaalia ja siitakesieniä kuumalla lämmöllä käännellen 2 minuuttia. Lisää sitten sokeriherneen palot, purjo, kesäkurpitsa, kiinankaali, valkosipuli, inkivääri, seesaminsiemenet, pavut, tamarindi ja currytahna. Paista koko ajan sekoitellen vielä 4 minuuttia. Lisää liemi, soija ja seesamiöljy. Kiehauta nopeasti. Sekoita hyvin. (Tarkista maku suolalla ja pippurilla).

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sandlådan

Arki tuntuu paljon kevyemmältä kun sen kevittää. Meillä kevitys meinaa usein ystävien tapaamisia ja/tai hyvää ruokaa. Tämän viikon tiistaina kevitys toteutui lastenvahdin myötä oikein ravintolassa, kaksin.

Nautintopaikaksemme valikoitui enää vuoden vaihteeseen auki oleva Sandlådan. Paikka on nuorten kokkien, Toni Toivasen ja Eric Rädyn ponnistus entisen Chez Dominiquen tiloissa. Dompassa nuoret miehet ovat työskennelleetkin aikoinaan Hans Välimäen opissa. 

Leikittelevän Hiekkalaatikko-teeman myötä odotin todella vapaamuotoista ja rentoa ravintolaa, mutta osa Chez Dominiquen jäykkyydestä oli kyllä tallella. Menuista valitsimme viisi ruokalajia sisältävän, kun muina vaihtoehtoina olisi ollut 3, kaikki tai ala carte-lista. 
Ilta alkoi hauskasti rytätyllä lonkkutölkillä ja ginisorbetilla Toni Toivasen tarjoilemana. Hymyssäsuin mies totesi, että on ollut kova homma juoda tarpeeksi tölkki-"astioita" ravintolaan.  Samalla pöytään nostettiin myös tacot paahdetulla munakoisolla ja avokadolla. 

Hanhenmaksaa ja kanaa sisälleen kätkenyt "dumpling" oli itsekseenkin hyvä, mutta upean syvänmakuisen kanaliemen siivittämän aivan loistava. Yksin näitä olisi voinut syödä ämpärillisen!
Varsinaisen menun aloittaneessa hedelmäisessä salattissa oli mm. päärynää, varsiselleriä ja viinirypäleitä ihanan raikkaalla tavalla. Pohjalla ravintolassa tehtyä tuorejuustoa. 
"Calamari & Pulpo" sisälsi juuri oikeankypsyistä mustekalaa mielenkiintoisesti anjoviksella höystettynä. Matkassa mukana myös daikonia. 
 Turskan pehmeän tiivis rakenne sai ihastelua osakseen, samoin poltettu purjo. 
Sian kieli pääruokana oli rohkea valinta ja meille todella mieluinen. Kielen rakenne oli pitkän hauduttelun ansiosta silkkisen pehmeä. Intoilimme jo uusista kielikotikokeiluista, mutta reseptiä tai tarkempaa ohjeistusta ei kyselyistä huolimatta irronnut. Paahdetut seesaminsiemenet olivat juuri oikeassa paikassa kielen kanssa tarjoiltuna! Lehtikaalista ja chilistä tehty lisuke oli todella ärhäkkä, mikä ilahdutti erityisesti Jukkaa. Ei ihmekään että sommelier Niina Koiranen tuumasi annoksen olleen viinille hieman haasteellinen. 
 Jälkiruuaksi oli marenkia, mustaherukkaa, kaurakeksin muruja ja palsternakkakinuskia.

Koko ilta oli oikein nautinnollinen ja piristävä. Kaikki annokset olivat hurjan onnistuneita, yhtään notkahdusta ei tullut. Loppulasku oli 232 euroa sisältäen siis kaksi viiden ruokalajin menua (á 89 euroa), 3 lasia viiniä (á 14 euroa) ja vettä (á 7 euroa). Suosittelemme lämpimästi!
Kahden lapsen äitinä tämä hiekkalaatikkovaatetus kauhistuttaa.
 

maanantai 25. marraskuuta 2013

Katkarapupallot ja loistava luumukastike


Viikonloppuna saimme ystäväperheen yökylään ja päätimme kokata aasialaisia ruokia. Emme ruvenneet vaivaamaan päätämme sen enempää tulevatko maut ja ruokalajit Vietnamista, Kiinasta tai mistä-ikinä. Tavoitteenamme oli täyttää pöytä ja vatsat hyvällä ruualla. Näin kävi. 

Yhdeksi ruokalajiksi päätyi katkarapupallot luumukastikkeella. Hakkeloidut äyriäiset yhdistettiin mm. thaibasilikan ja limenkuoren kanssa maistuviksi pikkupalloiksi, jotka dipattiin yllätyksellisen loistavaan luumukastikkeeseen. Seurasin ohjetta muuten orjallisesti, mutta epähuomiossa menin humpsahuttamaan viismaustetta myös pulliin pelkän kastikkeen sijaan. Lopputulema oli silti todella hyvä. 
  
friteerattu ja keitetty

Ratkaisevin ero alkuperäiseen reseptiin verrattuna lie siinä, että vedessä keitettäväksi tarkoitetut pallot sujahtivat meillä kuumaan öljykylpyyn (mikä ei lie yllätys blogiamme seuraaville henkilöille). Meistä katkarapupallot olivat näin maukkaampia ja herkullisemman näköisiä, sillä kokeilimme kyllä myös keittämistä. 

Reseptit kirjasta Parhaat reseptit Aasia. 

KATKARAPUPALLOT
16 kpl pieniä palloja

30 (tiikeri)katkarapua kuorittuna ja suolistettuna
2 rkl seesaminsiemeniä (meillä mustia)
½ nippua kevätsipulia
½ nippua thaibasilikaa
1 limen raastettu kuori
1 rkl (maapähkinä)öljyä
1 rkl maissitärkkelysjauhoa
suolaa
valkopippuria

friteeraukseen rypsiöljyä

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Hienonna kevätsipuli ja thaibasilika. Paloittele pieniksi paloiksi myös katkaravut. 
Yhdistä kaikki reseptin aineet, suolaa saa mennä reippaasti. 
Muotoile massasta 16 pyöreää palloa. Säilytä kylmässä mikäli et friteeraa heti. 
Lämmitä öljy 180 asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Hyvänä apuna öljyn oikeanlämpöiseksi saattamisessa on digitaalinen paistolämpömittari. Laske pallot varovasti öljyn sekaan muutamassa erässä. Kypsennä muutama minuutti kunnes pallot ovat läpikypsiä. Laske valmiit pallot hetkeksi talouspaperin päälle valuttamaan itsestään ylimääräiset öljyt.
Tarjoa dippikastikkeen kanssa lämpimänä tai kylmänä. Kumpikin toimii.

Jos haluat keittää pallot, kiehauta vettä kattilassa. Kypsennä palloja pienissä erissä 2-3 minuuttia läpikypsiksi. 
  
LUUMUKASTIKE

½ punaista chiliä
30 g tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
200 g luumuhilloa (meillä itsekeiteltyä luumumarmeladia)
1 tl viismaustetta
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl kanafondia (meillä possulientä)
1 tl riisietikkaa

Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuori inkivääri ja valkosipuli, hienonna nekin. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. 

* * *

Tämän reseptin myötä tuli mieleen, että jostain kumman syystä meitä viehättää syödä mereneläviä usein myös pallon muodossa. Blogista löytyy ainakin ohje kanelipuikotetuille haukipullille, limppua ja kylmäsavusilakkaa yhdistelevä "voileipäkakkupallo"hauki-kapriskuorukat ja savumuikku-perunapallotBudjettisein voisi pihvin sijaan pyöritellä hyvinkin palloksi, samoin haukipihvit.

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Piparkakuilla joulu jollekin

 
Osallistuimme tietysti taas tänä vuonna RE/MAX Nummelan järjestämään Piparkakkutalokilpailuun. Ideana on tehdä joku piparkakkurakennelma ja viedä se sitten kiinteistövälitysfirman toimistolle. Piparkakku"taloista" äänestetään paras ja palkittava. Pääidea on kuitenkin myydä piparkakkurakennelmat eteenpäin ja antaa kertyneet varat lyhentämättömänä vähävaraisten vihtiläisten lapsiperheiden joulunviettoon. Ainakin viime vuonna rahat luovutettiin sosiaalitoimelle, jonka kautta kaksi vihtiläisperhettä sai itselleen joulun.   
 Meidän kyhäelmämme on tänä vuonna "Nooan arkki". Lapset hoitivat koristelun jo kokonaan itse. 


perjantai 22. marraskuuta 2013

Kanelipuikkoiset kalapullat

Ihan tyhmä nimi, myönnetään, mutta kuvaava omalla hölmöllä tavallaan. Sillä haukijauhelihasta nämä pallurat on todella pyöritelty ja kaneli niihin tosiaan on tökätty. Mainioita, eikö? Kivan ulkonäön lisäksi kalat ovat ihanan raikkaan makuisia sitruunaisen majoneesin kanssa. Pidimme myös rapsakasta pinnasta. 
Appelsiineja ja hunajaa-blogin Jael jakoi hetki sitten maailmalle kalakebabien ohjeen. Innostuin siitä heti mainion esillepanon vuoksi. Meillä on myös jatkuvasti haussa uusia käyttökohteita pakastimestamme runsaasti löytyvälle haukijauhelihalle. 

Maustoin kalan melkein samalla tavalla kuin Jael, vain jeera jäi uupumaan. Sekin siksi että sitä ei kertakaikkiaan maustekaapissa ollut. Tilalle laitoin korianterinsiemeniä. Chilisyys oli meillä lasten vuoksi hyvin maltillinen - sillä lopputulemalla etteivät lapset kuitenkaan syöneet näitä maistamista enempää. 

Osan kalapullista kypsensin uunissa kuten Jaelkin, mutta osan paneroin ja friteerasin. Pidimme jälkimmäisistä vielä alkuperäisiä enemmän, sillä rapsakka pinta toi lisämielenkiintoa settiin. 

Käytimme kalapalluroiden teossa tosiaan pakkasesta ongittua haukijauhelihaa, joka sulamisen jälkeen oli melko vetistä. Palloksi muotoillessa kala tuppasi karkailemaan käsistä, mutta riittävän napakalla puristelulla kalamassasta sai lopulta aika helposti pyörylöitä. 
KORIANTERISET HAUKIPULLAT KANELILLA

300g kiinteälihaista valkoista kalaa (jauhettuna), meillä haukea
kourallinen lehtipersiljaa
kourallinen korianterin lehtiä
1 pieni (puna)sipuli
1 tl luomusitruunan kuori ja mehu
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 mieto chili pilkottuna ja siemenet poistettuna
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
1 kananmunan keltuainen
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä pinnalle ja alle
kanelitankoja

friteeraukseen:
rypsiöljyä
vehnäjauhoja
2 kananmunaa
korppujauhoja + suolaa

Kuivaa kalafileiden pinta ja hienonna kala. Kalan voi hienontaa monitoimikoneessa, lihamyllyssä tai silputa hyvällä veitsellä. Hienonna ja sekoita kalanmassan joukkoon yrtit, sipuli, valkosipuli ja chili. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Raasta sitruunankuori ja purista mehut, lisää edelleen kalamassan joukkoon. Lisää myös kananmunan keltuainen. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. 

Kastele kädet öljyssä ja muotoile kalamassasta palluroita. Työnnä kanelitanko valmiiseen pyörylään ja puristele kalamassaa vielä tiiviimmin tangon ympärille.  

Jos haluat tehdä alkuperäisen reseptin mukaan, laita tangotetut kalapyörylät öljytylle leivinpaperille ja paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Jos haluat friteerata kalan, laita yhdelle lautaselle jauhoja, toiselle kananmunaa rakenne rikottuna ja kolmannelle korppujauhoja jotka voi maustaa vielä suolalla.  Taputtele kalapullan pintaan ensin jauhoja kauttaaltaan. Kierittele kala sitten joka puolelta kananmunassa ja lopulta korppujauhoissa.  
Laita rypsiöljy paksupohjaiseen kattilaan lämpiämään. Lämmitä öljy 180 asteiseksi. Hommaa helpottaa kun laittaa digitaalisen paistolämpömittarin mittaamaan lämpöä öljyyn.

Laske kalapyörykät kanelitankoineen varovasti öljyyn vaikka reikäkauhan avulla. Kypsennä läpikotaisin. Nosta reikäkauhalla talouspaperin tai keittiöliinan päälle valuttamaan ylimääräisiä öljyjään.

Nauti sitruunaisen majoneesin kanssa vaikkapa alkupalaksi tai tapas-tyypisenä herkkuna. Meillä näitä tarjottiin isänpäivämenun alkuun.

torstai 21. marraskuuta 2013

HillaMiina

Minä olen löytänyt ihanan lounaspaikan Nummelasta, kiitos työkaverin suosituksen. Melkein R-kioskin vieressä sijaitsee vaalean kodikkaaksi sisustettu konditoria-kahvila HillaMiina. Olen käynyt paikassa nyt kolme kertaa ja poistunut ovesta aina hymy huulilla. 
  
Ensimmäisellä kerralla otin muhevan sienipiirakan ja kahvin. Kuikuilin ympärilleni ja näin tyytyväisiä keittoryystäjiä ja nautiskelevia leivoshenkilöitä. Päätin palata HillaMiinaan uudestaan. Se tapahtui pasta bolognesen myötä ja taas olin tyytyväinen. Viime kerralla listalla oli sipulikeittoa, kun harkitsin lounasta lyhyen työpäivän päätyttyä. En voinut, joskaan en halunnutkaan vastustaa kiusausta astella HillaMiinan ovista sisään. Sipulikeitto oli upean syvän makuista olematta raskasta. Se oli tehty kuulemma pääosin kasvisliemeen, mutta lihalientäkin oli käytetty. Päällä rousku- ja makulisänä oli paahdettuja leipäpaloja sekä siemeniä. Keralla sai itsetehtyä leipää ja kannullisen vettä. Kaikki tämä kannetaan pöytään hymyn saattelemana, mikä tuntuu ihan ylelliseltä lounaspaikassa. 

Lounaslista päivittyy HillaMiinan nettisivuille. Joka päivä on vaihtuva keittovaihtoehto ja sen lisäksi koko viikon sama tukevampi ruoka. 
Hinnat eivät päätä huimaa. Pienempi keittolounas, josta ainakin minä tulen ihan täyteen, maksaa vesineen ja leipineen 6,50. Cappuccinonkin saa kolmeen euroon.
Leivos- ja kakkuvitriini näyttää todella houkuttelevalta, mutta sinne asti en ole vielä päässyt vatsan täyttymisen vuoksi. 

En panisi lainkaan pahakseni, jos tämä lounaspaikka vaikka kerran kuussa tekisi iltakattauksenkin Bistro Vileen tyyliin. Tätä jäämme odottelemaan!


tiistai 19. marraskuuta 2013

Sampanjabrunssi

 
Istahdimme viime sunnuntaina kolmen perheen kesken brunssipöytään meille. Vieraaksi saimme ystäväperheen melkein naapurista ja Nellen perheen hiukan kauempaa. Kaikki nostivat omia herkkujaan pöytään ja voi millainen herkkusetti siitä tulikaan!
Ihan alkuun kilistimme Duval Leroyn Design Paris* sampanjalla. Erittäin kuiva kuplivainen sopi hienosti brunssipöydän juotavaksi. Tätä sampanjaa suositellaan nautittavan vähärasvaisten kalojen tai äyriäisten kanssa. 
  
Brunssi aloitettiin ihanasti Nellen appelsiinisella kurpitsakeitolla, jonka purupalaksi oli maustettu oivallisesti jättikatkarapuja. Duval Leroyn sampanja meni mielestäni erinomaisesti yksiin tämän kokonaisuuden kanssa. 
Nautintoa jatkettiin lohisashimipaloilla, joissa oli poltettua purjotuhkaa, paahdettua quinoaa ja merileväsalaattia. Tämä kehoitettiin nauttimaan kurkuista ja säilötystä inkivääristä pyöräytetyn salaatin kera. 
Croissantteja sopi täyttää oman makunsa mukaan vaikkapa graavilohella, juustoilla tai koukuttavalla inkiväärihillolla. Tyttäremme ihastui kovasti Jokioisten Kartanon Meijerin Willebrand-olutcheddariin. 

Jukka sekoitteli ranskankermasta ja kylmäsavusilakasta mainion tahnan vaaleiden näkkärien kanssa natustettavaksi. 
Nelle toi tullessaan myös hienon makuista Hauhalan Hanhifarmin hanhenmaksamoussea.
Ystäväperheen äiti oli koonnut maistuvan ja kauniin salaatin marinoidusta keltajuuresta, belugalinsseistä ja fetasta. He toivat mukanaan myös makkaralajitelman, joka sisälsi myös mustamakkaraa. 
Keskellä oleva tummempi liha on hevospalvia. Ihan älyttömän hyvää lihaa, kokeilkaa ihmeessä jos eteenne sattuu.
Jälkiruuaksi nautimme vielä suklaakonvehteja, palternakka-kardemummamuffinsseja ja sitruunaista marenkipiirakkaa. 

Olo veti yltäkylläisen ja etuoikeutetun puolelle hyvin monesta syystä. 


* sampanja on saatu maisteluun Viinimaa.fi:ltä

maanantai 18. marraskuuta 2013

Pannulta napaan hetkessä, herkusti

Minä rakastan kaalin ja soijakastikkeen yhdistelmää. Tämä rakkaus on usein inspiroinut hyvin yksinkertaisiin nälkäkiukun taltuttajiin. Niin nytkin, kun mietin alle kahdessakymmenessä minuutissa tehtävää ruokaa. Naudan sisäpaistista jäi toisen ruuan jäljiltä hiukan lihaa, joka paistettiin kasvisten keralle. Hyvin simppeliä, nopeaa ja koukuttavan hyvää. 

KAALIPAISTOS

sipulia
kaalia
porkkanaa
öljyä paistamiseen
soijakastiketta

Pilko sipuli(t). Kuumenna pannu keskikuumalle ja paistele sipuleita siinä kunnes ne ovat pehmeitä. Pilko paistellessa kaali. Lisää palat pannulle ja muhittele. Kaalin on tarkoitus hiukan pehmetä ja saada makeampaa makua itseensä. Suirota porkkanat vihanneskuorijalla ja lisää ihan lopussa vain lämpenemään. Mausta lorautuksella soijaa. 

NAUTAPIHVI

naudan filettä tai paistia palana
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Kaalien muhiessa pannulla kuumenna vieressä valurautapannu kuumaksi. Lisää pannulle öljyä ja paista lihaa siinä molemmilta puolilta muutama minuutti haluamasi kypsyyteen. Mausta. Nosta syrjään vetäytymään hetkeksi. 
 Fiskarsin Functional Form-sarjan Kokinveitsi (16cm) on erinomaisen hyvä muksun käteen. 
Vihanneskuorijalla paitsi kuorittiin porkkanat, myös suirotettiin ne paistosta varten. 

Muut blogin nopeat reseptit löytyvät täältä

Yhteistyössä Fiskars

Fiskarsin facebookissa on meneillään "20 minuutin kokkaushaaste", jossa äänestyksen voittanut resepti palkitaan 500 euron arvoisella Fiskarsin tuotepalkinnolla, joka sisältää Edge-veitsitelineen veitsineen sekä monipuolisen valikoiman Fiskarsin keittiötuotteita. Äänestyksessä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkitaan noin 300 euron arvoisella Fiskarsin tuotepalkinnoilla. Lisäksi äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kolme Fiskarsin 300 euron arvoista tuotepalkintoa.

Blog Widget by LinkWithin