torstai 20. helmikuuta 2014

Kaasuliesi vastaan induktioliesi

Kaasuliesi voitti. Piste.

Chiliä taas paahdetaan, jotta saadaan kätevästi kuori irti. Maku kuulemma myös muuttuu, makeutuu. 

CHILIN PAAHTAMINEN

Laita chili grillausvartaan nokkaan (tai kuivalle pannulle tai grillivastuksen alle uuniin- okei okei, onnistuu ilman kaasuliettäkin). 
Paahda kaasulieden liekissä kunnes kuori alkaa mustua. Älä polta hedelmälihaa.
Sujauta chili muovipussiin. Sulje pussin suu tiiviisti, jotta höyryt pysyvät sisällä. 
Odota 20 minuuttia.
Ota chili pussista ja irrota kuoret. 

12 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Täällä melkein kaikilla on kaasuliedet,ja niin minullakin.Munakoisot yleensä paahdan suoraan tulella,mutta laitan alle foliopaperia ettei likaa liikaa.

Campasimpukka kirjoitti...

Minulla on yhdistelmä, kaksi kaasupoltinta ja kaksi induktiolevyä. Melkein kaikki ruoka valmistuu kaasulla, en luopuisi siitä mielelläni.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Kaasuliesi olisi kyllä kiva... ehkä sitten joskus. Ranskassa ollessa ei muulla kokatakaan.

Chilistä tulee varmaan hyvää tuolla tavalla. Tässä viikolla opimme myös (Jamielta tietysti), että pakastamalla chilin siitä saa raastettua ihanaa jauhetta ruoan päälle... arvatkaapa onko meillä nyt monta chiliä pakkasessa ?

Jukka kirjoitti...

Jael: Kiitti foliovinkistä!

Campis: Miellä tuon liesi-uuni kokonaisuuden uuni on aika kehno, mennee lähiaikoina vaihtoon. Onko suosituksia?

Minna: Sasu Laukkonen raastoi viime kesänä jäätynyttä raparperia jäätelön päälle. Hyvää sekin!

Merituuli Jukan tunnuksilla

Tusla kirjoitti...

Mulla on induktio, en luopuisi siitä kyllä mielelläni. Eihän sillä tosiaan mitään suoraan paahdetu, mutta puhdistus on ihanan helppoa.

Kaasu+Induktio olisi kyllä se ihanin vaihtoehto, mutta ehkä sitten seuraavaan keittiöön... :)

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Mä haaveilen kanssa kaasuliedestä. Pystyis wokkaa ihan eri tyylillä kuin tuolla mun sähköisellä.

Kuinkahan ei muuten ole tullut paahdettua chiliä paprikan tapaan koskaan. Kiitos vinkistä.

Elvis kirjoitti...

Chilin ja paprikan paahtaminen on jotenkin tosi rentouttavaa kaasuliekillä! Toinen asunto ja toinen kaasuliesi menossa, enkä vaihtaisi ikinä. Meillä on lisäksi sellainen kiinteä paistolevy, jolla voi suoraan paistaa vaikka hampparipihvit tms.

Sini │ my blue and white kitchen kirjoitti...

Itse haaveilen yhdistelmäliedestä. Vuosia olen kokkaillut induktiolla ja pitänyt siitä kovasti - joka pennin arvoinen. Mutta on niitä asioita, jotka hoituisivat paremmin kaasuliedellä. Sitä paitsi tykkään sen ulkonäöstä ;) Ehkä sitten joskus!

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Oi, tuo raparperi pitääkin testata kevään ensimmäisistä varsista :-) Ei siihenkään ole enää pitkä aika.

Merituuli kirjoitti...

Tusla: Totta tuo puhdistus kyllä!

AV: Joo, meillä on yksi erityisesti wokkaukseen tarkoitettu osuus. Tai siis sellaisena se meille markkinoitiin.

Olet ollut lähipäivinä mielessä usein, mutta siitä lisää privaatisti. Emme toki ole unohtaneet lupaustamme, olen pahoillani että on venynyt ihan törkeästi.

Elvis: tuollaisesta levystä en tiedäkään - kerro lisää. Minkä merkkinen liesi teillä on? Oletteko olleet tyytyväisiä?

Sini: Minustakin ulkonäkö, ja fiilis on kaasussa parempi.

Minna: Kannattaa!



Elvis kirjoitti...

Lähes tällainen Ilve http://ilve.gasum.uxi.fi/ tummanharmaana löytyy meiltä. Kuvasta poiketen sähköuunit 60 ja 40 cm. Hankittiin 2007 kun muutettiin nykyiseen taloon. Fry topin älläsi mies, mutta ihan älyttömän usein ei sitä tule käytettyä. Ollaan oltu tyytyväisiä - induktiokin on hyvä, mutta se liekki se liekki ;D

Merituuli kirjoitti...

Ompas komias kyllä! Kiitos linkistä.

Blog Widget by LinkWithin