tiistai 11. maaliskuuta 2014

Ihana dippikastike grillipossulle

Ostimme Vietnamista itsellemme tuliaiseksi kauniin "Vietnamise street food"-kirjan. Yhtenä iltana Jukka nappasi opuksen käsiinsä ja alkoi inpiroituneena hommiin tavoitteena bún chảBún meinaa tietynlaista nuudelia ja chả taas läskistä, grillattua possunlihaa. Me vaihdoimme nuudelit riisiin, jolloin annos on nyt sitten jotain ihan muuta kuin bún chả.

Jukan sekoittelema dippikastike oli hurjan hyvää ja teki juuri sen vietnamilaisen kosketuksen ateriaan. Tuumasimmekin, että näillä aasialaisilla kastikkeilla saa helposti erilaisuutta kesänkin grillauksiin. . Dippikastike toimi riisinkin kanssa nautittuna ihan mainiosti. Vihreä papaija dipistä jäi nyt uupumaan

Sinuna muuten jäisin kuulolle, sillä lähipäivinä voi olla hyvinkin mahdollisuus saada aitoa vietnamilaista kalakastiketta omiinkin keitoksiisi.

LOISTAVA DIPPIKASTIKE GRILLATULLE POSSULLE
Nước chấm bún chả
kolmelle

150 g sokeria
½ dl vietnamilaista kalakastiketta
½ dl riisiviinietikkaa
1 dl vettä
½ dl limemehua
½ chili siemenet poistettuna, pilkottuna
1 ½ valkosipulinkynttä pilkottuna
30 g porkkanaa pilkottuna
(30 g vihreää papaijaa pilkottuna)

Laita pieneen kattilaan sokeri, kalakastike ja riisiviinietikka. Keittele matalalla lämmöllä kunnes sokeri on kunnolla sulanut kastikkeeseen. Jäähdytä. 
Lisää vesi ja loput aineet. 
Tarjoile dippilautasilta, johon jokainen voi kastaa oman possupalansa. 

2 kommenttia:

  1. Alkaa jo ilmat olla sellaiset, että tekee mieli laittaa grillikatos kuntoon.:) Kivan kuuloinen kastike. Voisi kesällä kokeilla, ettei tule tehtyä aina niitä yksiä ja samoja sooseja.:)

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä! On kyllä hyvää vaihtelua.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin