perjantai 23. toukokuuta 2014

#AAMIAISKUTSU työkavereille, fetamunakas loisti

Olen hyvin hyvin inspiroitunut Arlan #aamiaskutsusta. Minusta idea on ihana: kutsua ihan kuka vaan aamiaiselle kanssaan. Itse ajattelen, että kyse on hyvänmielen jakamisesta ja iloisen alkavan päivän toivottamisesta. Työkavereiden kanssa tulee vietettyä tovi jos toinenkin arkena, joten oli aika luonnollista ilahduttaa heitä tässä yhtenä päivänä. 

Minulla on ilona yli 40 työkaveria ja kun mukaan lasketaan talon siistijät - jotka tietysti myös kutsuin aamupalalle, porukka kasvaa entisestään. Mitään piperrystä en lähtenyt tekemään. Tavoittelin aika helppoa settiä josta jokainen löytäisi toivottavasti jotakin. Uskon onnistuneeni lopulta ihan hyvin, sillä pitkin aamua ja vielä iltapäivälläkin sain osakseni kauniita hymyjä ja kiitoksia. 
AAMUPALA TYÖKAVEREILLE

kurpitsasämpylöitä
salaattia
appelsiineja
vesimelonia
fetauunimunakas (ohje alla)
Luomu maustamaton jogurtti, johon sopi sekoittaa mustikoita ja vadelmia 
rahkainen mesiangervo-raparperipiirakka (ohje alla)

Kaikkein eniten kiitosta sai fetaisa uunimunakas, jonka ohjeen laitoin tämän postauksen loppuun. Kieltämättä se onnistuikin hyvin, vaikka jännitin suolaisuutta/suolattomuutta. Laitoin kuitenkin pöytään suolamyllyn, josta tarpeen vaatiessa sopi rouskauttaa lisäsuolat munille.
Myös raparperipiirakkaa kiiteltiin. Sen ohjeen muokkasin blogissakin tutuksi tulleesta piirakasta.

Parhaillaan Arlan sivuilla on menossa #aamiaiskutsu tien päällä-haku. Jos sinä haluat järjestää aamiaiskutsut, pistä lyhyt hakemus menemään ja voipi olla että Arlan porukka pyytää pakullaan paikalleen ilahduttamaan juuri sinun valitsemiasi ihmisiä. 



 
FETAUUNIMUNAKAS
pellillinen

20 kananmunaa
4 dl Arla Luomu kuohukermaa
1 purkki, jossa 180 g puolikuivattuja tomaatteja
400 g Arla Apetina kreikkalainen feta
suolaa
mustapippuria
päälle: isomaksaruohoa (tai muuta vihreää)

Riko kananmunat kulhoon ja vispaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Suolan lisäämisessä kannattaa huomioida, että feta ja puolikuivatut tomaatit tuovat osaltaan suolaisuutta munakkaaseen. Parempi edetä maltilla ja laittaa pöytään suolamylly mahdollista lisäämistä varten.
Valuta tomaatit öljystä. Pilko tomaatit pieniksi. Murenna feta käsin. 
Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada munakasmassa pellille. Lisää pilkotut tomaatit ja murusteltu feta tasaisesti joka puolelle. 
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 
Laita kypsennyksen jälkeen munakkaan päälle isomaksaruohoa tai muuta vihreää. 

Puolittamalla ohjeen saat piirakkavuuallisen munakasta.
MESIANGERVOINEN RAHKA-RAPARPERIPIIRAKKA
uunipellillinen

MURUSEOS
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl kuivattua mesiangervoa* (tai vaniljasokeria)

POHJATAIKINA
noin 2/3  muruseoksesta
2 kananmunaa

TÄYTE
1 l  raparperipaloja
2 dl  sokeria
2 kananmunaa
4 tl  kuivattua mesiangervoa* (tai 3 tl vaniljasokeria)

PINNALLE
noin 1/3 muruseoksesta

Sulata voi. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon: käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja.  Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

*huom! mesiangervo saattaa aiheuttaa allergisia oireita niille, jotka ovat yliherkkiä aspiriinille

*
YHTEISTYÖSSÄ ARLA

7 kommenttia:

  1. Kiitos Merituuli koko poppoon puolesta.
    Ihana aamun aloitus.

    Kirsi

    VastaaPoista
  2. Ihana aamiainen:) Ja kattauksen värit niin pirteät!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Juu, halusin pirteyttä ja iloa kattaukseen!

    VastaaPoista
  5. Hi-hii Merituuli!

    Kiitos vinkistä! Minun perusteluni vakuutti pakuporukan niin, että he kaartavat meidän kylälle (Kanta-Hämeeseen) ensi viikon lauantaina 14.6. :-D

    Tosi mukavaa oloa sinne kauas edelleen <3

    VastaaPoista
  6. Voi miten ihanaa Hanna! Pistä sitten kuvia ja tunnelmia!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin