perjantai 30. toukokuuta 2014

Grillattua kukkoa herkusti

Seesaminsiemenet päälle ripsittynä tekevät grillatut kukot heti hiukan erimoisemman näköiseksi, eikö? Tummaksi grillattu pinta kätkee alleen ihanan mehevää kukkoa ja nautinnollisia makuja. Kokeile vaikka!

Alkuperäinen ohja on täältä. Jostain käsittämättömästä syystä reseptin kehittäjä on käyttänyt nahattomia paloja, mutta me toki pidimme herkullisen nahan kukon yllä. Jukka myös lisäsi appelsiinia sekaan, joka tekikin mukavaa makua kokonaisuuteen. 

GRILLATTUA KUKKOA VIETNAMILAISITTAIN

1 kg kukonkoipia
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl kalakastiketta
4 rkl hunajaa
4 rkl sitruunamehua
2 rkl seesamiöljyä
4 tl mustapippuria
1 appelsiinin mehut ja kuori raasteena

seesaminsiemeniä koristeluun grillaamisen jälkeen

Sekoita marinadin aineet keskenään isossa kulhossa. Leikkaa kukonkoivet nivelkohdasta kahtia, jotta helpottaa tasaisempaa grillaamista. Lisää kukkopalat marinadin joukkoon. Kääntele koipia kunnes kaikki ovat saaneet osansa marinadista. Anna maustua jääkaapin viileydessä useampi tunti. Grillaa kypsäksi. Valele grillaamisen aikana marinadia kukkopaloille. Nosta kukkopalat kypsinä tarjoilulautaselle ja ripsi päälle seesaminsiemeni. 

7 kommenttia:

  1. Nämä maut toimis meilläkin ja kukkoakin on sopivasti pakkasessa :) Grilliin siis!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä! Täällä on joka lihatiskissä myynnissä tuota nahatonta ja luutonta koipea, kunnon koipea on vaikeampi löytää. Outoa jengiä nää amerikaanot.

    VastaaPoista
  3. Älä polta kukkoa! Nuo mustat palaneet hiilet on ikäviä hampaiden välissä. Tuolta ohje kypsään, mutta ei poltettuun grilliherkkuun. Moni muuten polttaa pekoninsakin paistinpannulla yhtä mustaksi kun luulee, että muuten se on raaka. Mutta ruskea tuote on maukkaampaa kuin musta, kokeile vaikka!
    http://www.grillimestari.com/yhdeksan-vinkkia-broilerin-grillaukseen-a-22.html

    VastaaPoista
  4. Hanna: Varmasti toimii! Tuo kukko on kyllä makoisaa tavaraa!

    Kira: Trader Joe´s myi meille eilen nahallista kanaa. Joten sieltä ainakin löytää. Täällä kyllä hymyilyttää hiukan nuo kaupan valikoimat, mm. valmiiksiraastettu porkkana.

    Ano: Ymmärrän pointtisi. Nämä olivat silti ylihyviä. Pinta ei ole hiiltynyt, vaan sokeri palanut pintaan. Maku oli oikein hyvä! Meillä grillataan rennolla ranteella ja fiiliksellä, puugrillillä. Ja broileri ei meidän grilliimme eksy.

    VastaaPoista
  5. Mistä te hankitte kukonpojan?

    Tuo kalakastike on otettava haltuun, ne sinun possusi olivat tosi herkkuja ja nyt sama tässäkin. Onhan sitä testattava.

    VastaaPoista
  6. Kalakastike, seesaminöljy ja sitruunaruoho yhdessä on aika lostijuttu. (Tosin tässä ohjeessa ei nyt ollut sitruunaruohoa). Tuo kalakastike jota meillä on, on Vietnamin reissun peruja. Sen maku on kuulemma vahvempi kuin esim. thaimaalaisen jota Suomesta saa. Jukka vetelee välillä kalakastiketta lusikalla pelkilteen...

    VastaaPoista
  7. Ja vastataksesi kysymykseen, ostetaan mummolareissuilla suoraan Huittisten Wanhan WPK:n Ilonan maalaispuodista. Paikkaa pyörittää Kukonharjan Kukonpoikien kasvattajat. Täältä löytyy kukonpoikien jälleenmyyjät: http://www.viskila.fi/jaelleenmyyjaet

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin