perjantai 13. kesäkuuta 2014

Love Gun sorbetti

Meillä on ihan surkea jäätelökone. Emme ole saaneet sillä aikaan mitään muuta kuin pehmistäkin pehmeämpää jäätelöntapaista. Silti Jukka halusi sissimäisesti kokeilla taas jotain koneella. Yhdistämällä käsisekoituksen, pakastuksen ja jäätelökoneen mies sai aikaan ihanan hentoa, todella raikasta sorbettia. Vai mitä sanotte siihen että sorbettiin laittaa mauksi korianteria, rommia ja inkiväärimehua? Aivan ihanaa ja sopii kesään ihan loistavasti!

Pohjana olemme käyttäneet Chez Jasun Gin and tonic-sorbettia, jota teimme aiemmin myös kotona. Innoituksena makumaailmoihin toimi ihastuttava Love Gun drinksu.
Sorbettikuvat ovat hiukan harmaita, joten lisästään väriä ja iloa tällaisen kukkakimpun myötä, joka koreili Santa Cruzin jätskipaikassa.
LOVE GUN SORBETTI

1 dl vettä
1 dl sokeria
pieni nippu korianteria
6 cl vaaleaa rommia (jos ei ole niin giniä tai vodkaa)
2 cl limemehua
1 tlk inkiväärilimsaa (ginger ale)
1 munanvalkuainen

Laita kattilaan sokeri, vesi ja korianteri ja kuumenna hiljakseen kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä kunnolla ja siivilöi korianterit pois kaatamalla seos siivilän läpi kulhoon. Lisää kulhoon rommi, inkiväärilimsa, sekä limemehu. Vatkaa pallovispilällä joukkoon valkuainen. Laita seos pakkaseen jäähtymään.
Kun sorbetti on selvästi kylmää, hiukan jopa jäähileinen, aja seos jäätelökoneessa sorbetiksi. Meidän jäätelökone on niin huono, että jouduin toistamaan vatkauksen useita kertoja ja aina jäähdyttämään seosta lisää vatkausten välillä. Tällä menetelmällä sorbetista tuli lopulta rakenteeltaan tosi hentoa, suussa sulavaa, ei lainkaan kiteistä.
Ilman jäätelökonettakin homma onnistuu, kun pitämällä kulhoa pakastimessa ja vatkaa seosta kovaa vispilällä parinkymmenen minuutin välein, kunnes sorbetti on valmis.

3 kommenttia:

  1. Nam :) nimi on mitä parhain ja maut varmasti myös ;)

    VastaaPoista
  2. Muistuttaa hieman whisky sour -sorbettia, jota olen joskus vieraille tehnyt. Jouduin itsekin vähän temppuilemaan jäätelököneen kanssa, että sain alkoholin jäätymään. Laitoin oheen paahdettuja cashew-pähkinöitä, jotka sidoin yhteen eräänlaiseksi keksiksi sulatetulla tummalla muscovado-sokerilla. Voisi sopia tähänkin.

    VastaaPoista
  3. Sari: On on. Mutta niin on varmaan teidän sireenijäätelökin. Rakastan sireenin tuoksua!

    ML: Loistovinkki. Kiitos paljon! Tällaiset perustellut, vinkkaavat kommentit ovat ihan parhaimmistoa. Lisää kiitos!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin