torstai 5. kesäkuuta 2014

Raakapiirakka meidän blogissa (!) ja ravintoneuvontaa (!!!)

Ensinnäkin, kiitos Merituulille että hän tarjosi minulle mahdollisuuden kirjoittaa Sillä Sipuliin :). Olen Merituulin ja Jukan ystävä Anu, toiselta ammatiltani Diplomiravintoneuvoja. Merituuli ja Jukka ovat saaneet tai joutuneet, kuinka asiaa nyt haluaakin katsoa, kokeilla terveellisiä "hömpötyksiäni" kuten tuorepuuroa tai viherpirtelöä. Kerron teille nyt hieman siitä, minkälaista apua ravintoneuvonnasta voi saada ja lisäksi kehittelin iloksenne raikkaan, pähkinäisen (raa´an) mangopiirakan ohjeen. 

Ravintoneuvonta on kokonaisvaltaista palvelua, jossa huomioidaan terveyshistoriasi, nykyinen terveydentilasi, ruokavaliosi sekä elämäntapasi. Ravintoneuvonnasta voi saada apua esimerkiksi erilaisiin suolisto-ongelmiin, allergioihin, verensokeriongelmiin, väsymykseen ja hormonaalisiin ongelmiin (esim. PMS, menopaussi, kilpirauhasen vajaatoiminta, pitkään jatkunut stressi). Lisäksi koen erittäin tärkeänä osa-alueena hyvän raskauteen valmistautumisen, jolla voidaan ehkäistä mm. syntyvän lapsen allergioita, astmaa, ihottumaa, reumaa ja voidaan vähentää keskenmenon riskiä ja ennenaikaista synnytystä. 

Jos haluat tietää lisää palveluistani, käy katsomassa nettisivujani http://www.ravintoeliksiiri.fi

Ravintoneuvonnan mahdollisista hyödyistä ja ravinnon tervehdyttävästä vaikutuksesta ylipäänsä voisi kirjoittaa pitkänkin jutun, mutta pidemmittä puheitta seuraavaksi terveellisen raaka-piirakan ohje. Voisithan joskus yllättää vieraasi tällaisellakin tarjottavalla perinteisten, makeiden piirakoiden sijaan. Piirakkaa kehuttiin raikkaaksi ja se hupeni vauhdilla, melkein kaksivuotias poikanikin söi sitä hyvällä halulla kaksi annosta. 

Ihanaa ja terveellistä kesää toivoo Anu
PÄHKINÄINEN MANGOPIIRAKKA

Pohja:
3 dl manteleita
4 kivetöntä taatelia
2 tl agavesiirappia
3 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:
2 kypsää mangoa

Koristeluun:
raakasuklaa mulperin marjoja

Hanki ainekset mahdollisuuksien mukaan luomuna. Rouhi pähkinät tehosekoittimella tai monitoimikoneella karkeaksi rouheeksi, lisää joukkoon hienoksi raastetut porkkanat, taatelit ja agavesiirappi. Anna koneen käydä kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Soseuta mangojen liha sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa je levitä vuokaan. Koristele mulperin marjoilla. Piirakka säilyy jääkaapissa joitakin tunteja, mutta on parasta tuoreeltaan tarjottuna.

2 kommenttia:

  1. Hui, minä jo säikähdin! Mutta tää olikin vieraspostaus :D Ja ihan kiva sellainen.

    VastaaPoista
  2. Eikös? Täytyy houkutella Anu kirjoittamaan ja reseptoimaan toistekin :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin