tiistai 29. heinäkuuta 2014

Avokado-appelsiini-lohipasta-ihanuus


Mikä se on, joka tekee itse pastan ja sekauttaa sinne joukkoon lohta, appelsiinia ja avokadoa? Vinkki numero kaksi: tämä kaataa lasiin kylmää valkoviiniä? Kolmas vihje: kaikki on valmista kun tulet kotiin töistä. Nooh...arvaatko? Tietenkin kesälomalla oleva mieheni, joka oikeastaan jatkaa omaa lomaani huolehtien huushollista ja mukuloista. Ja tekee ihan älyttömän hyvää pastaa, joka kermattomuudessaan on hurjan kesäistä! Pasta sisältää myös avokadoa, johon minä olen kehittänyt aina vain kiihtyvän himon. 
LOHIPASTA APPELSIINILLA JA AVOKADOLLA
neljälle

300 g lohta
1 luomu appelsiini
1 dl valkoviiniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
valkopippuria, suolaa
2 kypsää avokadoa
pastaa

Paloittele lohi noin 2 cm kuutioiksi. Pese appelsiini hyvin ja raavi kuoresta ohuita suiroja. Purista appelsiinin mehu kuppiin. Silppua sipulit. Paista sipuleita ja appelsiininkuorisuiroja hetki oliiviöljyssä paistinpannussa. Lisää pannuun valkoviini ja keitä hetki, jotta nestetta haihtuu mutta sipulit pehmenevät ja saavat makua viinistä. Lisää appelsiinin mehu ja kuumenna seos. Lisää vielä lohipalat. Lohet kypsyvät muutamassa minuutissa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lohko avokadojen liha pieniksi kuutioiksi. Sekoita kastike itsetehdyn nauhapastan kanssa. Nosta lautaselle. Lisää annokseen avokadopalat..


9 kommenttia:

  1. oi miten ihana mies :-)kyllä minulla on montain hyvää asiaa sanottavana tuosta kanssa-asujasta mutta en minä sitä kyllä valloilleen keittiössä uskalla vielä päästää... :-)

    VastaaPoista
  2. No on se, ei käy kieltäminen :). Jukka on alusta asti ollut enemmän valloillaan keittiössä kuin minä.

    VastaaPoista
  3. Tämä kuulostaa sellaiselta että pitää kokeilla,kiitos:) Avokado on sen verran hyväksi osoittautunut pastan kanssa:) Jukka:)

    VastaaPoista
  4. Naureskelitko kun Jukka on merkitty kirjoittajaksi? No, se laittoi reseptin ja kuvat hetsillään bloggeriin jottei unohdu ja minä riipustin loput :). Kokeile ihmeessä, on hyvää!

    VastaaPoista
  5. Appelsiinia en olekaan lohen kanssa testannut, kokeiluun ehdottomasti!

    VastaaPoista
  6. Joo niin rulettaaa!

    Kannattaa kokeilla appelsiinia. Se tuo ihan eri sävärit kuin vaikkapa sitruuna.

    HK: Niinpä!

    VastaaPoista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin