tiistai 9. syyskuuta 2014

Lusikka vei nautintoon

Lusikka on tuttu nyt myös ravintolana. Vierailimme paikassa Kulinaarimurulan Jaanan kanssa kuulumisenvaihtotreffeillä  männäviikolla. Kätevästi lähellä Kampin bussiasemaa Helsingin Lapinlahdenkadulla sijainnut ravintola oli mutkattoman mukava ja hyvänmakuinen. Olen kuullut kehuvia kaikuja ravintolasta ainakin Campasimpukoilta ja Aleksilta, joten rohkenin odottaakin jotain oikein hyvää!

Iltamme lähti käyntiin kilistelemällä ravintolassa kuohuvaa, jonka sekaan oli lisätty itse maustettua hunajaisen laventelista giniä. Pidimme molemmat juomasta kovasti!
 
Ruokien suhteen päädyimme ottamaan kuuden ruokalajin maistelumenun ja puolikkaan viinipaketin. Ruokailoittelun aloitti "skagen", jossa oli maukkaasti, joskin aika perusvarmasti mätiä, rapua, punasipulia ja näkkäriä. 
Seuraavaksi meille kaadettiin juuri sopivanpaksuista valkosipulista keittoa yrttikreemin ja poltetun purjon päälle. Annosta herkisti kauniisti yksi ihana orvokki. Aromaattista keittoa olisi voinut lusikoida hyvinkin pienen ämpärillisen. 
 Kylmäsavuporoviipaleet hurmasivat kantarellien kanssa. 
Punajuuririsotto nousi itselläni koko illan ehdottomasti maukkaimmaksi annokseksi. Vaaleanpunaisen risoton joukosta löytyi punajuurta myös paloina, mistä runsaasti suutuntumapisteitä! Mozzarella risoton yllä oli minulle ihan uusi juttu, mutta kyseinen kermainen kiekko hoiti homman hienosti kotiin. Balsamico ja punajuurenversot kruunasivat hienon lautasen!
Suolaiset ruuat loppuivat lautaseen, jonka lisukkeet kastikkeen kera olivat ilahduttavampi juttu kuin murea possunniska tai chorizo. Tosin makkara ihastutti Jaanan olemuksellaan. Lisukkeina toimineet kesäkurpitsa, paksoi ja maissi oli saatu maustettua hienosti ja kypsennettyä mukavan napakasti. 
Jälkiruoka hurmasi jo esittelyvaiheessa, vai mitä sanotte suklaamoussesta, oliiviöljyjäätelöstä, leivänmuruista ja suolasta yhdessä. Valitettavasti suolaa oli makuuni hiukan liikaa, muuten kokonaisuus oli kyllä maistuva. 

Koko iltani maksoi 76 euroa, mitä pidin varsin kohtuullisena laatuun ja illan mukavuuteen nähden. Tarjoilu oli rentoa ja oikea-aikaista, fiilis oli leppoisa ja viinit -joista voi lukea Jaanan postauksesta- maistuivat pääosin oikein osuvilta minullekin. Lisäpisteitä ropisee vielä loppuillan musiikista, josta mainittakoon ainakin Metallica ja Johnny Cashin Hurt

7 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Olenkin kyttäillyt tätä postausta sen jälkeen, kun olin lukenut Jaanan jutun ravintolasta.

    VastaaPoista
  2. Juu, varsin mukava käynti! Ihania makuja ja mutkatonta oloa. Bussiinkin ehdin kun pyysin laskua vain vartti ennen linjurin lähtöä. Että koko ilta putkeen!

    VastaaPoista
  3. ainiin. tämäkin vielä. että te muut ehdittekin!

    VastaaPoista
  4. Oioioi mitkä mätöt! Tai siis mitkä taideteokset. :) Näyttää tosi herkulliselta.

    VastaaPoista
  5. Andis me ei olla käyty siellä Fiskarsissa ;)

    meanwhile: Oli kyllä hyvät ruuat ja viinit. Suosittelen!

    VastaaPoista
  6. Makkarassa innostutti kyllä enemmän maku, sen olemus oli melko standardi-makkaramainen ;-)

    Lisäsin omaan postaukseeni linkin tähän juttuun.

    VastaaPoista
  7. Jaana heh heh :). Kiva kun lisäsit.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin