keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Lakritsinen juustokakku limellä

Tässäpä kakku lakritsin ystäville. Ja ilmeisesti niillekin jotka eivät lakusta perusta, sillä yksi maistajista kertoi ettei lakritsi ole hänen mieleensä, mutta tämä kakku on. Paitsi lakritsia, kakussa on myös limemehua ja limenkuoriraastetta tuomassa raikkautta ja pikkuruisen väriäkin. 
Kermainen, kuohkea täyteläisyys yhdistettynä lakritsin hienoon makuun ja limen raikkauteen saavat yhdessä aikaan ihan mahtavan hyvän kakun jota kelpaa tarjota juhlissakin. Yksinkertainen koristelu takaa sen että ihan jokainen voi onnistua!
Palana kakku ei ole niitä kauneimpia, mutta jos sen kestää, herkullinen maku palkitsee. Lupaan. 
Lakritsiksi suosittelen Kouvolan lakritsia. Se on niin ihanan pehmeää ja hurjan hyvän makuista. 

LAKRITSI-LIMEJUUSTOKAKKU
irtopohjavuokaan, 22 cm halkaisijaltaan 

POHJA180 g Digestive-keksejä
75 g Arla Ingman laktoositonta meijerivoita

TÄYTE
250 g (Kouvolan) lakritsia
5 liivatetta
3 dl Arla vähälaktoosista kuohukermaa
2 valkuaista
300 g Apetina maustamaton, laktoositon tuorejuustoa
½ dl limemehua (noin 2 luomulimen mehu, raasta kuoret ensin koristeluun)
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

KORISTELUUN
kahden luomulimen kuoret raastettuna
(Kouvolan) lakritsia

Aloita pohjasta. 
Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi muruiksi. Sekoita sekaan sulatettu voi. Laita irtopohjavuokaan pohjan ja raunan väliin leivinpapri nalkkiin. Painele keksi-voiseos leivinpaperoidun vuoan pohjalle.

Valmista täyte. 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko täytteen lakritsit veitsellä mahdollisimman pieneksi.
Vaahdota kerma omassa astiassaan ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto ja valkuaisvaahto. Sekoita limemehu, sokeri, vaniljasokeri ja lakritsipalat tuorejuustoon. 
Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivatevesi tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä sitten tämä seos kerma-valkuaisvaahtoon. 
Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman hyvin. 
Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Irroittaessasi kakun reunoja käy ne ensin läpi veitsellä ja vasta sitten irrota rengas ympäriltä. Koristele valmis kakku lakritsipaloilla ja limenkuoriraasteella. 


 *
 yhteistyössä ARLA

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin