maanantai 3. marraskuuta 2014

Urban Kuopiossa

Syksyinen työmatka suuntautui Kuopioon ja tietenkin oli tarve käydä lounaalla. Edellisenä iltana selailin netistä mahdollisia paikkoja, kun Kuopio ei ollut mitenkään tuttu. Mielenkiintoisimmalta vaikutti keväällä 2013 avattu lounas- ja tilausravintola Urban, jonka ravintoloitsijoina toimivat pariskunta Anna Marttinen ja Anssi Kantelinen. Anssi on kunnostaunut monien ravintoloiden ohella myös Top Chef 2013 finalistina.

Urban sijaitsee aivan Kuopion torin välittömässä läheisyydessä, joten sinne oli helppo vieraspaikkakuntalaisenkin löytää. Urban kertoo kotisivuillaan "Alkupalaksi tarjoilemme simppelin pienen salaatin, hörpättävän keiton ja itse leivotun mallasleipäviipaleen. Pääruoaksi on päivittäin valittavissa kaksi eri vaihtoehtoa. Kahvin tai haudutetun teen kera on tarjolla pieni makea jälkiruoka." Pöytiin tarjottu lounas maksaa 10 euroa. 
Tällä kertaa keittona oli parsakaali-pinaattikeitto. Salaatti oli simppeliä kuten luvattiin, sisältäen pelkkää jäävuorisalaattia. Maukas aloitus ja oli kiva saada sekä salaattia että lämmintä keittoa alkuun.
Pääruokana oli ameriikan malliin mac&cheese sekä lihapullat. Annos näyttää kuvassa aika pieneltä mutta varsinkin lihapullat olivat todella kookkaat. Juustomakaroonien päälle oli vielä lisätty raastettua juustoa. Suutuntumaa annokseen toi rapsakka perunakroketti, joka oli toisaalta aika turha ja irrallinen lisä. Lihapullien maku oli mainio ja sopi hyvin makaronien kaveriksi. Toisena pääruokavaihtoehtona olisi ollut  Bataatti-halloumijuustosalaattia.
"Pieni makea jälkiruoka" osoittautui todella pieneksi. Porkkanakakkua oli murustettu pikkuruiseen kippoon ja seuranaan oli tuorejuustokreemiä. Yhdellä lusikallisella jälkiruoka katosi suuhun. Mietin hetken että oliko tässä mitään järkeä. No kiva maku siitä jäi, mutta olisin voinut herkutellä hiukan enemmänkin jälkkäriä kahvin kaverina.  

Vaikka annokset olivat aika pieniä, tuli lounaasta riittävän kylläiseksi. Maut olivat kohdillaan ja se on kuitenkin tärkein juttu. Urbanin tunnelma oli kiva, tarjoilu erittäin ystävällistä ja hymyilevää. Urbanin erikoisuutena on sekapöytäkäytäntö. Pöytävarauksia ei oteta vaan tarjoilijat sijoittelevat uudet asiakkaat pöytiin vapaille paikoille, vaikka pöydässä olevan seurueen sekaan. Lupsakkaat savolaiset juttelevat ja tulevat varmasti toimeen kaikkien kanssa. Milloinkohan pk-seudulla joku ravintola uskaltaa kokeilla samaa konseptia? En ole ainakaan kuullut vastaavasta käytännöstä. Lähdin lopulta tyytyväisenä ja maha sopivan täynnä. 

Ravintola Urban
Puijonkatu 15
70100 KUOPIO

6 kommenttia:

  1. Urbanissa en ole koskaan pettynyt. Annoksista tulee minulle ähky, mutta tuskin raksamiehelle. Itse tykkään, että pienen pieni makea sopii loppuun.

    VastaaPoista
  2. Minä olen savolainen, mutta ilmeisen epäseurallinen, koska en haluaisi syödä lounasta vieraassa pöydässä :-)

    VastaaPoista
  3. Olen täysin ihastunut paikkaan! Ja päivää jaksaa viettää hyvin eteenpäin, kun ei lähde kamalassa ähkyssä! Ja ehkä vielä on vähän varaa piipahtaa myöhemmin jossain kahvilla....

    VastaaPoista
  4. Tää Urban vaikuttaa kyllä tosi kiinnostavalta ravintolalta! Kuulin myös, että siellä tarjoillaan ajoittain loistavaa illallista. Harmi että mulla ei ole koskaan asiaa Kuopioon...

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla Urbanista lisää mukavia kommentteja, olen kuullut paikkakuntalaistenkin sitä kehuvan. Minijälkkäri jakaa varmasti mielipiteitä. Minulle juuri lusikallinen makeaa on sopiva annos lounaan päätteeksi. Samantyyppinen pikkujälkkäri on Oulussa tarjolla Puistolassa.

    Jukka, seuraavan kerran kun menet Kuopioon, syö lounaaksi torilla Hanna Partasen lihapiirakka (ja osta samalla kalakukko kotiinviemiseksi).

    VastaaPoista
  6. Aila ja Lusikka: raksamiehille Urban ei varmaan riitä mutta minulle oli riittävä. Ei ole kiva lähteä ähkynä töihin.
    Jonna: minut istutettiin isoon pöytään jossa oli yksi mies toisessa päässä. Tervehdittiin, mutta ei juteltu. En tiedä olimmeko kummatkin reissuhommissa :) Kieltämättä konsepti vaatii totuttelua. Olisi hauska nähdä miten savolaiset täyttää linja-auton.

    Jaana, ainakin tilauksesta toimivat iltaisin. Uskon että tekevät kyllä hyvää illallistakin tarvittaessa.

    Hannele: vaikka jälkkäri oli pikkuruinen, oli se minusta kivempi kuin vaikka valmis konvehti. Näin torilla joitain lörtsy-, lihis- ja kalakukkokojuja. Pitää ensi kerralla maistaa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin